Pretraga

Crna Gora je savršena lokacija za uklizavanje u leto - pratite BURO. preporuke!

Crna Gora je savršena lokacija za uklizavanje u leto - pratite BURO. preporuke!

Tekst: Jelena Karakaš

Foto: Jelena Karakaš

Sunce je stvarno, stvarno tu! Zavrćemo rukave, dodajemo SPF kremu u torbicu, uskačemo u sandale, spakovali smo i hanzaplast za svaki slučaj. Letimo iznad pločnika raspoloženi za svaku novu avanturu koja čeka iza ćoška. I šta onda kada u inbox sleti poziv za putovanje od turističke organizacije Crne Gore? Reći jedno baš glasno da. I možda još i glasnije posle čitanja plana puta. Crna Gora je moja omiljena destinacija za produžene vikende koja kombinuja uživanje na plaži, gastronomske avanture, fascinatnu prirodu, luksuz i šarm. I to sve na kratkih pola sata leta kompanijom Air Montenegrom od Beograda. Fantazija bežanja od svakodnevnice je lako ostvariva u ovom slučaju, poletite sa glavom u  komplikovanim mejlovima, a sletite u japanke i život u slo-modu. Nežno startujte letnju sezonu pred nama.

casa del mare

Crna Gora je savršena lokacija za uklizavanje u leto - pratite BURO. preporuke! (фото 1)
Crna Gora je savršena lokacija za uklizavanje u leto - pratite BURO. preporuke! (фото 2)

Neka dignu prst svi koji u svoju jednačinu idealnog letovanja obavezno stavljaju mali luksuzni hotel kao letnju bazu. Ne znam za vas, ali mir i posebna atmosfera koja vlada u takvim boutique hotelima u meni momentalno izazivaju osećaj ne da je sve okej, nego da je sve baš, baš dobro. Casa del Mare je lanac dizajn hotela u Crnoj Gori i svaki od njih je poseban, a ono što im je zajedničko jeste visok nivo usluge i sobe dizajnirane za one najrazmaženije. Moji favoriti? Šarmantni hotel Pietra u Dobroti i Mediterraneo u Kamenarima, iznad poznate Bocasa plaže.

LUŠTICA (BAY)

Crna Gora je savršena lokacija za uklizavanje u leto - pratite BURO. preporuke! (фото 3)
Crna Gora je savršena lokacija za uklizavanje u leto - pratite BURO. preporuke! (фото 4)

Luštica Bay je lokacija koja se lako uvuče pod kožu, ležeran način života kakav je na snazi u ovom novoizgrađenom seocu jeste ono što brzo osvaja. Naravno, možete ostati u centru i kulirati na plažama i restoranima, ali ukoliko imate avanturistički duh tu ima zaista puno toga za otkriti. Postoji opcija iznajmljivanja kvadova i obilaska poluostrva u laganoj vožnji (predivno iskustvo!). Moric farma je super opcija za obilazak, ali predlažem i da otkrijete jedno sasvim posebno imanje Pony Art Garden. Žizel i Neša su se 2003. godine preselili u selo Tići i od tada grade svoje neobično gazdinstvo. Tu su domaće životinje u glavnoj ulozi, a Žizel i Neša će vam poslužiti i aposlutno sve domaće, od rakije od nara, sve do kolača sa džemom od narandža koje su ubrali u svom dvorištu. I masline su iz vrta, kako Žizel kažu, beru ih ručno kako ne bi stresirali drvo. Vrhunac zabave nastupa kada otkrijete da su domaćini završili muzičku akademiju i da uz fantastičan ručak koji služe ide i uživo nastup. Iskustvo koje ćete dugo, dugo pamtiti i prepričavati baš svakom. Kriva sam!

Crna Gora je savršena lokacija za uklizavanje u leto - pratite BURO. preporuke! (фото 5)
Crna Gora je savršena lokacija za uklizavanje u leto - pratite BURO. preporuke! (фото 6)

one & only

Crna Gora je savršena lokacija za uklizavanje u leto - pratite BURO. preporuke! (фото 7)

One and Only koncept privlači pažnju još i pre otvaranja i sva ta frka je s pravom tu. Ovaj hotel je zaista opravdao sva očekivanja, ali ih je i nadvisio. Radi se o resortu gde se vodilo o baš svakom detalju, a ono što je sjajno jeste što postoje zone gde možete uživati iako niste hotelski gosti. Sabia je italijanski restoran na plaži, kremasta paleta tonova i prirodni materijali dopuštaju da peščana plaža, beli suncobrani i zaliv budu u glavnoj ulozi. Recimo to ovako, sve deluje kao da ste upali u fantastični film čiji kostimografi insistiraju na finom lanu, uz soundtrack najboljih nežnih melodija… A kada krenete u istraživanje jelovnika otkrićete da su one najjednostavnije stvari ovde izuzetne, u čemu se otkriva sva magija dobre kuhinje. Prepuštanje je izvesno. Biti u trenutku je ono što ćete zaista dobiti.

Crna Gora je savršena lokacija za uklizavanje u leto - pratite BURO. preporuke! (фото 8)
Crna Gora je savršena lokacija za uklizavanje u leto - pratite BURO. preporuke! (фото 9)
Crna Gora je savršena lokacija za uklizavanje u leto - pratite BURO. preporuke! (фото 10)

VINARIJA SAVINA

Crna Gora je savršena lokacija za uklizavanje u leto - pratite BURO. preporuke! (фото 11)
Crna Gora je savršena lokacija za uklizavanje u leto - pratite BURO. preporuke! (фото 12)

Iznad Herceg Novog smestila se malena vinarija koja je najpre započela svoj život kao hobi vlasnika entuzijasta, a sa vremenom se razvila u vinariju čija vina nižu uspehe na internacionalnim sajmovima. Lokacija je blago rečeno, fanstatična. Pogled će taknuti i one neromantične, a odličan rose će biti tu kao savršena podloga za sve lepe misli koje će vam se javiti. Na neobjašnjiv način ovo mesto će vam popraviti raspoloženje, misli i planove. Tu je lako nazdraviti dobrom životu, jer zaista sve će biti kako treba.

Crna Gora je savršena lokacija za uklizavanje u leto - pratite BURO. preporuke! (фото 13)
Crna Gora je savršena lokacija za uklizavanje u leto - pratite BURO. preporuke! (фото 14)

kotor

Crna Gora je savršena lokacija za uklizavanje u leto - pratite BURO. preporuke! (фото 15)
Crna Gora je savršena lokacija za uklizavanje u leto - pratite BURO. preporuke! (фото 16)

Kotor je prva i najvažnija stanica pri istraživanju Bokokotorskog zaliva. Čarobno mesto uvek iznova osvaja svojim zidinama i neverovatnom kombinacijom kamena, planina i mora. Dobra ideja je da se smestite u Blue Kotor Bay. To je novi hotel koji je nasledio mesto nekadašnjeg hotela Vrmac. Kompletno je obnovljen i rebrendiran, ali je zadržao lečilišni kompleks po kome je ova lokacija čuvena. Ono što je zanimljivo jeste da je Blue Kotor Bay hotel sa adults only konceptom. Ono što će kupuje goste jesu velike sobe sa terasama sa kojih puca pogled na Boku. Buđenja ovde su mnoooogo bolja. Verujte mi na reč.

Crna Gora je savršena lokacija za uklizavanje u leto - pratite BURO. preporuke! (фото 17)
Crna Gora je savršena lokacija za uklizavanje u leto - pratite BURO. preporuke! (фото 18)

ĆATOVIĆA MLINI

Crna Gora je savršena lokacija za uklizavanje u leto - pratite BURO. preporuke! (фото 19)
Crna Gora je savršena lokacija za uklizavanje u leto - pratite BURO. preporuke! (фото 20)

Ćatovića Mlini, restoran u Morinju, nalazi se na svim must visit listama i to aposlutno zasluženo! Posebno je zadovoljstvo ovu posebnu lokaciju posetiti tokom kasnog proleća kada je sve u cvatu. Iako imanje izgleda spektakularno tokom čitave godine, u ovom trenutku sve je na još višem nivou sa raskošnim ljubičastim, žutim i belim cvetovima. Ako ste iole slični meni, može vam se dogoditi da skoro zakasnite na ručak jer ste posmatrali visteriju na vetru, patke u jezercu i brzi potok. Realno, ovaj restoran je meditacija u fizičkom obliku, a pride je i jelovnik iz kategorije sjajan.

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor