Pretraga

Čuveni hotel La Mamounia u Marakešu otvoren je posle renoviranja, evo kako sada izgleda

Čuveni hotel La Mamounia u Marakešu otvoren je posle renoviranja, evo kako sada izgleda

Tekst: BURO.

Hotel La Mamounia postoji od 1923. godine i tokom veka postojanja nametnuo se kao jedan od najlepših u Marakešu i gotovo prva asocijacija na luskuzno putovanje u Maroko. Iako je hotel u potpunosti renoviran 2009. godine, marta ove godine ušli su u novo renoviranje kako bi proslavu svog stotog rođendana dočekali u punom sjaju.

Čuveni hotel La Mamounia u Marakešu otvoren je posle renoviranja, evo kako sada izgleda (фото 1)

Ovoga puta, vođe projekta bili su arhitekte iz Pariza: Patrick Jouin i Sanjit Manku. Oni su odgovorni za lagani fejslift prostora, budući da je brief nalagao da se zadrže sve originalne karakteristike hotela i njegov prepoznatljiv karakater. Sada su vrata hotela ponovo otvorena i tu je mnoštvo dobrih vesti.

Čuveni hotel La Mamounia u Marakešu otvoren je posle renoviranja, evo kako sada izgleda (фото 2)

Pored promena u dekoru tu su i sasvim novi restorani: sada su otvorena dva nova u okviru hotela, a partner u ovom projektu je proslavljeni kuvar Jean-Georges Vongerichten. On će nagledati kuhinju novog azijskog restorana čiji jelovnik je fokusiran na specijalitete iz južne Azije, ali će takođe preuzeti i vođstvo u italijanskom restoranu u hotelu, koji je poznat po najboljim picama u Marakešu.

Čuveni hotel La Mamounia u Marakešu otvoren je posle renoviranja, evo kako sada izgleda (фото 3)

Tu se noviteti ne završavaju: kako bi svojim gostima ponudili maksimum tu su i novi koncepti pa sada postoji i salon “Salon de thé by Pierre Hermé” u kome se služi doručak, popodnevni čaj i užina, a sve pod franšizom francuskog poslastičara Pierrea Herméa. U Churchill Baru su stvari takođe malo drugačije i sada se u baru od 20 mesta služi kavijar koji specijalno za hotel izrađuje najstarija radionica kavijara u Parizu Kaviari. Pored toga, nekadašnji marokanski restoran na krovu hotela sada je pretvoren u trendi lounge bar koji će imati stalno zaposlenog DJ-a.

Čuveni hotel La Mamounia u Marakešu otvoren je posle renoviranja, evo kako sada izgleda (фото 4)

La Mamounia je oduvek bio hotel koji je simbol rafiniranog luksuza i raskoši, a sa ovim promenama dodatno su naglašene njegova elegancija i grandioznost. Kada svemu tome dodamo i novi privatni bioskop, kao i prostor za večere do 12 ljudi, uz fantastični spa centar stavljamo ga na spisak za obavezno obići nekad kada se vratimo u normalu.

Čuveni hotel La Mamounia u Marakešu otvoren je posle renoviranja, evo kako sada izgleda (фото 5)

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor