Pretraga

Da li je hotel Castello di Reschio najlepši hotel na svetu? Vrlo moguće

Da li je hotel Castello di Reschio najlepši hotel na svetu? Vrlo moguće

Tekst: BURO.

U ovim vremenima je zapravo teško oduševiti profesionalne putnike, sve one koji trče preko planete u potrazi za najspektakularnijim iskustvima. Oni se mršte na hotele koji pripadaju lancima, kofenkcijski dizajn i hladnoću zgrada sa 200 soba. Ipak, ni svi boutique hoteli ne prođu te stroge kriterijume, samo oni koji su posebni i autentični stižu na listu – obavezno obići. A onda se napokon otvorio hotel Castello di Reschio i oni najprofinjeniji i najrazmaženiji zahtevi su zadovoljeni u sekundi. Hotel, dvorac i imanje su toliko čarobni da je zaista teško zamislivo pronaći bilo kakvu manu ovom konceptu.

Da li je hotel Castello di Reschio najlepši hotel na svetu? Vrlo moguće (фото 1)
Da li je hotel Castello di Reschio najlepši hotel na svetu? Vrlo moguće (фото 2)

Samo imanje je 1994. godine kupio Antonio Bolza, a posle 25 godina renoviranje je priveo kraju njegov sin Benedikt koji je diplomirao arhitekturu u Londonu, sa svojom suprugom umetnicom Nenciom. Oni su projekat započeli renovirajući deset kuća oko dvorca, dok su u njemu živeli sa decom čitavu deceniju.

Da li je hotel Castello di Reschio najlepši hotel na svetu? Vrlo moguće (фото 3)
Da li je hotel Castello di Reschio najlepši hotel na svetu? Vrlo moguće (фото 4)
Da li je hotel Castello di Reschio najlepši hotel na svetu? Vrlo moguće (фото 5)

Poslednje 3 godine su se aktivno bavili renoviranjem zamka koji predstavlja zaista krunu čitavog imanja. Sada je dvorac hotel koji broji 36 soba i apartmana, restoran, spa, bar, biblioteku, bazen i još mnoštvo prostora za okupljanje i uživanje. Okruženo vinogradima, maslinjacima i šumom imanje Reschio nalazi se na predivnom komadu zemlje između Umbrije i Toskane i predstavlja svet za sebe, gde se gosti mogu baviti aktivnostima kao što su vinogradarstvo, jahanje, lov i ribolov.

Da li je hotel Castello di Reschio najlepši hotel na svetu? Vrlo moguće (фото 6)
Da li je hotel Castello di Reschio najlepši hotel na svetu? Vrlo moguće (фото 7)
Da li je hotel Castello di Reschio najlepši hotel na svetu? Vrlo moguće (фото 8)

Enterijer zaista ostavlja bez daha zbog svoje elegancije i sofisticiranosti, moderni komadi nameštaja uklopljeni su sa vintage predmetima i zajedno stvaraju sliku novog lukuza koji je vrlo diskretan. Sve je vrlo prefinjeno, ali istovremeno i uređeno nepretenciozno i neopterećujuće. Kako je Benedikt osmislio većinu komada nameštaja za ovaj projekat, on je pokrenio i malu dizajn kompaniju BB for Reschio koja nudi mogućnost poručivanje svog nameštaja i rasvete koji se nalazi u hotelu.

Da li je hotel Castello di Reschio najlepši hotel na svetu? Vrlo moguće (фото 9)
Da li je hotel Castello di Reschio najlepši hotel na svetu? Vrlo moguće (фото 10)

Palm Court Bar je staklenik sa neverovatno visokim plafonom gde je smešteno raskošno rastinje ne toliko uobičajno za Umbriju kao što su visoke palme. Pored toga postoje još dva restorana Alle Scuderie gde se služi jednostavna hrana i Al Castello koji je fokusiran na tradicionalne italijanske recepte, a restoran je tako pozicioniran da pruža pogled na imanje kao na dlanu. Koncept je baziran na farm to table principu i retke namirnice koje ne proizvode na licu mesta nabavljaju od proverenih lokalnih dobavljača. Pored toga tu je i činjenica da se na tom mestu proizvodi nekoliko etiketa odličnih crvenih i roze vina. Naravno, kako bi zadovoljili sve ukuse takođe je u ponudi i vrlo bogata vinska karta za koju je zadužen hotelski somelijer, ukoliko požele gosti sa njim mogu isprobati vina u Enoteci hotelskoj prodavnici iz koje se nikako ne izlazi praznih ruku.

Da li je hotel Castello di Reschio najlepši hotel na svetu? Vrlo moguće (фото 11)
Da li je hotel Castello di Reschio najlepši hotel na svetu? Vrlo moguće (фото 12)

Na mestu nekadašnjeg vinskog podruma nalazi se spa centar gde dominira veliki bazen napunjen slanom vodom kog okružuju kameni zidovi. Tu su još hamam, sauna, kao i sobe za tretmane. A sve usluge razvijene su u parterstvu sa medicinskim osobljem.

Da li je hotel Castello di Reschio najlepši hotel na svetu? Vrlo moguće (фото 13)
Da li je hotel Castello di Reschio najlepši hotel na svetu? Vrlo moguće (фото 14)

Pored toga u dvorištu postoji otvoreni bazen koji je dizajniran tako da voda tek dodiruje ivicu i praktično izgleda kao da je to prirodno jezerce okruženo uredno podšišanim travnjakom. Uz dva mala drvena dela sa ležaljakama za sunčanje. Ukoliko želite sebe da počastite nečim zbilja posebnim, proverite raspoloživost i uživajte do maksimuma!

Da li je hotel Castello di Reschio najlepši hotel na svetu? Vrlo moguće (фото 15)
Da li je hotel Castello di Reschio najlepši hotel na svetu? Vrlo moguće (фото 16)

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor