Pretraga

Geometrija i sunce: Hotel Janeiro u Riju nas je opčinio!

Geometrija i sunce: Hotel Janeiro u Riju nas je opčinio!

Tekst: Jelena Karakaš

Dobro, to možete pripisati nizu sivih dana koji su nas prikovali za kauč i ukinili našu volju za životom, ali kada budete videli kako ovaj fantastičan hotel izgleda biće vam jasno da on pobeđuje bilo kada! Smešten je u Riju i to u kvartu Leblon gde se nalazi niz odličnih restorana, ali i deo plaže na kom ne vlada velika gužva. Iza projekta stoji dizajner i umetnik Oskar Metsavaht koji je vrlo metodično pristupio svemu i kao rezultat njegovih kreativnih promišljanja danas imamo vrlo posebno mesto na koje je teško ostati ravnodušan (zapravo totalno nemoguće!).

Geometrija i sunce: Hotel Janeiro u Riju nas je opčinio! (фото 1)
Geometrija i sunce: Hotel Janeiro u Riju nas je opčinio! (фото 2)

Metsavaht je u pomoć pozvao arhitektkinju Liu Siqueiru koja je znalački elegantni minimalizam utoplila korišćenjem prirodnih materijala kao što su drveni elementi, stolice od rafije i fotografije za koje je odgovorna Oskareva sestra Ana. Sve je vrlo svedeno, ali poseduje vrlo originalan karakter i reflektuje kul duh grada gde se hotel nalazi.

Geometrija i sunce: Hotel Janeiro u Riju nas je opčinio! (фото 3)
Geometrija i sunce: Hotel Janeiro u Riju nas je opčinio! (фото 4)
Geometrija i sunce: Hotel Janeiro u Riju nas je opčinio! (фото 5)

Najbolje mesto? Svakako to je mali bazen od travertina na 18. spratu, kako bi se dodatno naglasio pogled sa ove rooftop terase tu je betonski „ram“ koji savršeno uokviruje pogled na brda Dos Irmaos. Ko je rekao pravo Instagram mesto?!

Geometrija i sunce: Hotel Janeiro u Riju nas je opčinio! (фото 6)
Geometrija i sunce: Hotel Janeiro u Riju nas je opčinio! (фото 7)

Zaista sve u hotelu Janeiro deluje skoro kao filmski kadar, prosto želite da se adekvatno kostimirate i prepustite se ulozi bezbrižnog bonvivana koji ispija koktele sa svežom nanom. Pa, ako smo ikada ijednu filmsku ulogu priželjkivali, to je definitivno ta.

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor