Pretraga

Gradi se Orient Express kruzer

Gradi se Orient Express kruzer

Tekst: BURO.

Sto četrdeset godina nakon lansiranja svojih prvih luksuznih vozova, Orient Express je otkrio planove za pokretanje najvećeg jedrenjaka na svetu. Sa impozantnom dužinom od 220 metara i tri gigantska jarbola koja prelaze 91 metar, Orient Express Silenseas postaće najveća jedrilica na svetu. 

Gradi se Orient Express kruzer (фото 1)

Uprkos impozantnim dimenzijama, jedrilica će imati ukupno 54 apartmana i primaće najviše 120 putnika, kako bi se izbegla gužva karakteristična za klasične kruzere. Osim luksuznih apartmana od 70 kvadratnih metara i šest predsedničkih apartmana od 1415 kvadratnih metara Orient Express Silenseas uključuje spa centar, kabare, dva restorana, barove i bazene, pa čak i privatan studio za snimanje. Arhitekta Maxime d'Angeac će dizajnirati unutrašnji raspored i dekor, a dizajnerska kompanija Stirling Design International će se baviti spoljašnjom arhitekturom. Hibridni pogonski sistem jedrilice omogućiće da umesto dizela motor radi na tečni naftni gas koji emituje 20% manje ugljen-dioksida. Orient Express Silenseas je rezultat partnerstva između svetskog lidera u ugostiteljstvu Accor i Chantiers de l'Atlantique, globalno vodeće brodograditeljske kompanije i zaploviće 2026. godine.

Gradi se Orient Express kruzer (фото 2)

Primetan je trend okretanja velikog broja brendova luksuznih hotela prema moru i bilo je samo pitanje vremena kada će i kultni Orient Express napraviti ovaj zaokret. Štaviše, ovaj projekat se razvija od 2018. godine a gosti mogu da očekuju ultra moderan jedrenjak koji je inspirisan zlatnim dobom Francuske rivijere. 

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor