Pretraga

Hotel Adrère Amellal u egipatskoj pustinji vratiće vas na fabrička podešavanja

Hotel Adrère Amellal u egipatskoj pustinji vratiće vas na fabrička podešavanja

Tekst: Jelena Karakaš

Da, želeli smo praznike, odmor i priliku da se totalno opustimo. U realnosti? Premeštali smo se sa kauča, do kreveta, usput sedajući na još jednu svečanu trpezu u nizu, a sve to ispresecano treš filmovima i serijama, uz obavezno paralelno skrolovanje. Teško je zaista pauzirati u modernom svetu, tako da nemojte da osećate krivicu, slobodne dane proveli ste kao većina nas, u ludom zamahu podizanja screen time-a u neslućene visine. Prvi korak jeste da priznamo da nam je potreban predah od modernog života i to u onom iskonskom smislu, sledeće je da razmislimo kako da to ostvarimo. Najuporniji i najizdrživiji mogu potražiti neki silent resort, a za vanila kategoriju preporučujemo vam jedan sasvim poseban hotel u Egiptu.

Hotel Adrère Amellal u egipatskoj pustinji vratiće vas na fabrička podešavanja (фото 1)
Hotel Adrère Amellal u egipatskoj pustinji vratiće vas na fabrička podešavanja (фото 2)

Adrère Amellal je smešten u Siva oazi okružen Libanskom pustinjom, uz pogled na slano jezero i predstavlja istinsku definiciju „divljeg luksuza“. Jer ako ovde pokušate da potonete u skrolovanje, momentalno ćete shvatiti da je to nemoguće, i to ne jer nemaju wi-fi konekciju, već ovde nema ni struje. Sobe su zapravo tradicionalne kolibe u kojima dominiraju veliki kreveti presvučeni posteljinom od finog egipatskog pamuka i nameštaj i detalji od prirodnih materijala. Tu se uživa u onim jednostavnim stvarima koje smo u trci i panici nekako zaboravili. Tako će hotelsko osoblje organizovati večeru ispod zvezda, a kako nema struje, napokon ćete moći da vidite kako zvezde veličanstveno izgledaju kada je noć vedra. Takođe, pred zalazak sunca možete poći na jahanje kroz pustinju, što predstavlja pravu bucket list avanturu.

Hotel Adrère Amellal u egipatskoj pustinji vratiće vas na fabrička podešavanja (фото 3)
Hotel Adrère Amellal u egipatskoj pustinji vratiće vas na fabrička podešavanja (фото 4)
Hotel Adrère Amellal u egipatskoj pustinji vratiće vas na fabrička podešavanja (фото 5)

Svi gosti koji su posetili ovo čarobno mesto oduševljeni su obrocima koji se ovde spremaju od plodova iz vrta i voćnjaka koji se nalaze na licu mesta, a za uzgoj se ne koriste pesticidi. Meso se dobavlja od lokalnih farmera, a sav hleb i peciva nose oznaku home-baked. U zavisnosti od dana večera se služi na različitim mestima, nekada je to napolju, a nekada u grotto prostoriji koja izgleda kao čarobna pećina puna blaga, posebno kada se popali stotine sveće koje su jedini izvor svetlosti na ovom mestu.

Hotel Adrère Amellal u egipatskoj pustinji vratiće vas na fabrička podešavanja (фото 6)
Hotel Adrère Amellal u egipatskoj pustinji vratiće vas na fabrička podešavanja (фото 7)

Tokom dana gosti su izazvani da se posvete sebi i svojim mislima, no ipak ovaj hotel nosi odrednicu luksuzna eko koliba, tako da im je na raspolaganju veliki bazen za koji se koristi voda koja stiže iz prirodnog izvora, a ležaljke su zaklonjene hladom palminog lišća. Zvuči kao najluđa maštarija i skoro ćete pomisliti da halucinirate izazvani vrućinom u surovoj pustinji, ali ova oaza je pravi dragulj usred ničega. Ako vas obliva znoj na pomisao na razdvajanje od telefona, postoje opcije, uređaji su zabranjeni u zajedničkim prostorijama, dok je korišćenje dozvoljeno u sobi, ali ćete telefon morati da napunite u obližnjem gradiću. Savršeno za aposlutni diskonekt i pravi povratak sebi i unutrašnjem miru.

Hotel Adrère Amellal u egipatskoj pustinji vratiće vas na fabrička podešavanja (фото 8)
Hotel Adrère Amellal u egipatskoj pustinji vratiće vas na fabrička podešavanja (фото 9)

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor