Pretraga

Kada bismo mogli da biramo, kraj maja bismo proveli u ovom hotelu iz XVIII veka na španskom ostrvu Menorka

Kada bismo mogli da biramo, kraj maja bismo proveli u ovom hotelu iz XVIII veka na španskom ostrvu Menorka

Tekst: BURO.

Iako je Majorka pokupila svu slavu, manje poznato ostrvo Menorka u poslednje vreme preuzima primat. Pisali smo vam o prelepom hotelu koji je otvoren prošle godine, a danas vas vodimo u kuću u koju bismo se rado preselii ovog proleća (ako smemo da maštamo i ostali nekoliko meseci).

Kada bismo mogli da biramo, kraj maja bismo proveli u ovom hotelu iz XVIII veka na španskom ostrvu Menorka (фото 1)
Kada bismo mogli da biramo, kraj maja bismo proveli u ovom hotelu iz XVIII veka na španskom ostrvu Menorka (фото 2)

Biniarroca je danas mali elegantni hotel, a originalno je bila kamena seoska kuća iz XVIII veka. Nalazi se na južnom delu ostrva, a do nje se tiže uskim kamenim putem. Ono što će obradovati sve ljubitelje prirode jeste da raskošno rastinje oko kuće tu neometano raste već vekovima i nije dirano u procesu renoviranja.

Kada bismo mogli da biramo, kraj maja bismo proveli u ovom hotelu iz XVIII veka na španskom ostrvu Menorka (фото 3)
Kada bismo mogli da biramo, kraj maja bismo proveli u ovom hotelu iz XVIII veka na španskom ostrvu Menorka (фото 4)
Kada bismo mogli da biramo, kraj maja bismo proveli u ovom hotelu iz XVIII veka na španskom ostrvu Menorka (фото 5)

Novi vlasnici imanja su umetnici koji su sa dosta pažnje prišli restauriranju i pri tome su pokazali dosta ukusa pa je danas ovo vrlo fin mali hotel sa 18 soba, 2 bazena i restoranom. Zapravo, radi se o oazi u zelenilu, a većina gostiju čim pređe prag imanja istog trenutka počne da smišlja plan kada će se ponovo vratiti.

Za enterijer je bila zadužena jedna od vlasnica, Sheelagh Ratliff, koja se tokom osamdesetih godina u Londonu bavila modnim dizajnom. Sheelagh se prilično zabavila uređujući ovo mesto, sobe su različite i to ne samo dekorom, već su neke od njih sređene u kompletno različitom stilu od ostatka. Tako su neke uređene u edvardijanskom, neke u rustičnom stilu karakterističnom za Mediteran, a neke u kompletno italijanskom fazonu. Ono što je zajedničko za sve smeštajne jedinice jeste da imaju privatne terase i lak pristup vrtu.

Kada bismo mogli da biramo, kraj maja bismo proveli u ovom hotelu iz XVIII veka na španskom ostrvu Menorka (фото 6)

Ako bismo morali da biramo svoju poziciju, to bi definitivno bila jedna od ležaljki pored bazena u dvorištu oko koga su šarmantno raspoređene kamene skulpture u rimskom stilu. Dok gosti leže na suncu do njih dopiru mirisi iz bašte, mešaju se ruže, lavanda i bugenvilije. U takvom okruženju vam nije potreban ni telefon, niti knjiga, dovoljno je da se prepustite lenjom posmatranju okoline. Oni koji žele da se potpuno osame mogu u bašti pronaći mreže za ljuljanje zakačene između drveća. Probudite nas kada se granice otvore.

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor