Pretraga

Le Val Thorens je novi hotel u francuskom skijalištu i genijalan je!

Le Val Thorens je novi hotel u francuskom skijalištu i genijalan je!

Tekst: BURO.

Francuska hotelska grupa Beaumier poznata je po smeštajima koji su dovoljno elegantni da mogu biti destinacija sami sa sebe, što se posebno odnosi na njihov hotel na plaži Les Roches Rouges. Ove godine su posle ogromne investicije od 30 miliona evra u svoj portfolio dodali još tri planinska hotela za čiji redizajn je bio zadužen dizajn studio Charles and Co. Našu pažnju je ukrao (i to vrlo lako) novootvoreni Le Val Thorens hotel koji se nalazi na samoj stazi čuvenog francuskog skijališta Val Toran.

Le Val Thorens je novi hotel u francuskom skijalištu i genijalan je! (фото 1)
Le Val Thorens je novi hotel u francuskom skijalištu i genijalan je! (фото 2)

Hotel raspolaže sa 83 sobe, a sve su prošle kroz detaljno renoviranje, ipak stil enterijera koji je sada zastupljen nas vraća u prošlost, u prostoru je mnoštvo retro i vintage elemenata koji su ukobinovani sa toplom paletom boja i materijalima kao što su koža i drvo. Prvobitno je ovaj hotel sa 4 zvezdice otvoren 1971. godine i dizajneri su kroz novo ruho želeli da daju omaž tom periodu. Izgled soba inspirisan je planinskim kolibama, enterijer je namerno sveden kako bi se gosti fokusirali na ono glavno, a to je fantastičan pogled direktno na planinu. Kako sve sobe imaju terasu, gosti mogu napraviti čaj i uživati u pogledu na samo nekoliko koraka od staze i žičare.

Le Val Thorens je novi hotel u francuskom skijalištu i genijalan je! (фото 3)
Le Val Thorens je novi hotel u francuskom skijalištu i genijalan je! (фото 4)
Le Val Thorens je novi hotel u francuskom skijalištu i genijalan je! (фото 5)

Najveću promenu pretrpele su zajedničke prostorije u čijem dizajnu se takođe pratila nit sedamdesetih. Lobi je ispunjen udobnim nameštajem od kože, pliša i tekstila, i tu se gosti mogu odmarati, ili okušati u društvenim igrama. Hotelski restoran čine vijugavi separei presvučeni kožom u boji konjaka, a sve je ukrašeno keramičkim vazama i retro posterima na zidovima.

Le Val Thorens je novi hotel u francuskom skijalištu i genijalan je! (фото 6)
Le Val Thorens je novi hotel u francuskom skijalištu i genijalan je! (фото 7)
Le Val Thorens je novi hotel u francuskom skijalištu i genijalan je! (фото 8)

Le Val Thorens poseduje i vrlo dobar spa centar sa bazenom, ali nama je ipak najbolje mesto velika sunčana terasa kao stvorena za predah između dva spusta, gde bezbrižno možete uživati u Kir rojalu. Ako ste za jednu retro francusku epizodu, sezona i dalje traje, uhvatite sunčane dane i skijajte kao da sutra ne postoji. Možda se vidimo?

Le Val Thorens je novi hotel u francuskom skijalištu i genijalan je! (фото 9)
Le Val Thorens je novi hotel u francuskom skijalištu i genijalan je! (фото 10)

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor