Pretraga

Leto i dalje traje! Predlažemo vam topli septembarski odmor u ovim vilama u komšiluku

Leto i dalje traje! Predlažemo vam topli septembarski odmor u ovim vilama u komšiluku

Tekst: BURO.

Septembar je nekako taj znak da bi trebalo da se brzo uključimo u centrifugu obaveza i ako je ikako moguće u dnevnu rutinu dodamo i teretanu i možda neki kurs i definitvno da pokušamo da se što više viđamo sa prijateljima i porodicom. Poštujemo, ali septembar može biti i nedelju dana na toploj (i ove godine pustoj) obali. Pa ako ste i dalje ošamućeni od svega što je 2020. godina donela, predlažemo da se još uvek ne bacite free style u svakodnevnicu koja melje. Uz negativan test i mere opreza, putovanja se polako vraćaju u naše živote, pa ako do sada niste iskoristili godišnji, vreme je da nestanete sa radara. Predlažemo vam nekoliko prelepih vila u regionu gde možete uživati punim plućima u plodovima kasnog leta.

Villa Murgeza

Bokakotorski zaliv, Crna Gora

Leto i dalje traje! Predlažemo vam topli septembarski odmor u ovim vilama u komšiluku (фото 1)

Odmor u zalivu dok je more najtoplije i uz minimum turista. Da, može! Villa Murgeza je pravi bister, radi se o građevini koja datira iz 1900. godine, a kompletno je renovirana kako bi se odgovorilo na sve zahteve modernih turista. Kako bi sve ostalo u autentičnom stilu, kameni zidovi su ostavljeni goli, nameštaj je modernog dizajna i vrlo minimalan da bi se naglasila atmosfera nekih prohujalih vremena. Kuća ima 3 spavaće sobe (svaka ima svoju terasu, koju zaklanjaju zelene žaluzine) i u njoj maksimalno može da spava osmoro ljudi. Ako ste već krenuli sa novim rutinama u septembru, dobra vest jeste da u prizemlju postoje mala sauna i teretana. Iako je enterijer primamljiv, ono najbolje se nalazi u dvorištu gde je smešten spoljašnji bazen pored koga su žbunovi lavande i stabla maslina, oraha i limuna.

Leto i dalje traje! Predlažemo vam topli septembarski odmor u ovim vilama u komšiluku (фото 2)
Leto i dalje traje! Predlažemo vam topli septembarski odmor u ovim vilama u komšiluku (фото 3)

Lighthouse Marlera

Istra, Hrvatska

Leto i dalje traje! Predlažemo vam topli septembarski odmor u ovim vilama u komšiluku (фото 4)

Ukoliko ove godine želite da se počastite nečim zbilja posebnim ovo je možda prava kuća za vas. Zapravo, to je – svetionik! Marlera svetionik izgrađen je 1875. godine i deluje toliko bajkovito da je mogao da posluži i kao inspiracija Virginiji Wolf. Nalazi se na izolovanom mestu (ćao, socijalna distanca) na steni koja se uzdiže visoko iznad mora, njegovi beli zidovi su savršen kontrast plavetnilu Jadranskog mora. Kuća je kompletno renovirana 2012. godine, novi vlasnici su se odlučili da stil enterijera bude udoban i rustičan, išli su na izgled seoske kućice koja pruža sav komfor. Postoji spoljašnja kuhinja i sto za ručavanje, a najbolji deo jeste udoban krevet natkriven baldahinima gde se možete ugnjezditi, gledati u daljinu i uživati na svežem vazduhu. Huk talasa koji se odbijaju o stene je tu kao bonus zvučna podloga.

Leto i dalje traje! Predlažemo vam topli septembarski odmor u ovim vilama u komšiluku (фото 5)
Leto i dalje traje! Predlažemo vam topli septembarski odmor u ovim vilama u komšiluku (фото 6)

Villa Grand Soleil

Peljašac, Hrvatska

Leto i dalje traje! Predlažemo vam topli septembarski odmor u ovim vilama u komšiluku (фото 7)

Ako ne možete da oprostite 2020. godini što vas je udaljila od najdražih, možda nije loša ideja da se svi zajedno pokupite i provedete nekoliko dana na obali i nadoknadite mesece razdvojenosti. Villa Grand Soleil je idealna za tu misiju, budući da prima 16 gostiju. Radi se o prelepoj kući koja je okružena predivnom mediteranskom baštom koja se kaskadno prostire na nekoliko hektara, a pri dnu je šljunkovita plaža. Prostor je zgodno podeljen na deo za druženje i gostinjski deo sa spavaćim sobama. Zid koji razdvaja dnevnu sobu i baštu je staklen i u potpunosti se može skloniti. Sve zapravo deluje kao neka sjajna scenografija dobrog filma, u bašti među cvećem smešten je durbin za posmatranje zvezda, dok je sa strane otvoren bazen sa koga pogled puca na palme i more.

Leto i dalje traje! Predlažemo vam topli septembarski odmor u ovim vilama u komšiluku (фото 8)
Leto i dalje traje! Predlažemo vam topli septembarski odmor u ovim vilama u komšiluku (фото 9)

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor