Pretraga

Magazin Time odabrao je najbolja mesta za putovanja u 2019. godini

Magazin Time odabrao je najbolja mesta za putovanja u 2019. godini

Najuzbudljivije destinacije, hoteli i restorani

Tekst: BURO.


Magazin Time sastavio je listu 100 najboljih destinacija na svetu, onih za najbolji i najuzbudljiviji godišnji odmor, najbolji smeštaj i najbolja mesta na kojima možete pojesti, popiti i upustiti se u apsolutni gastronomski hedonizam. Listu su sastavili novinari na temelju vlastitih iskustva, a u sprovedenom istraživanju navodili su omiljene muzeje, parkove, restorane, hotele i ostale aktivnosti koje uključuju putovanja. Najviše pažnje obratili su na kvalitet i originalnost, ali i ekološku osveštenost.

1

Na veliko iznenađenje, prvo mesto na listi najboljih lokacija nije pripalo nekom od grčkih ostrva niti nekoj tropskoj lokaciji, već spektakularnom Islandu. Tačnije, reč je o svojevrsnom spa centru "Geosea" u Husaviku koji se zaista čini idealnim mestom za odmor. Posetiteljima nudi opuštanje u divnim infinity bazenima s ugrađenim vodopadima i fantastičan bar na vodi, niz aktivnosti na otvorenom, a centar je otvoren čitave godine pa u određenim mesecima iz bazena možete uživati i u veličanstvenoj aurori borealis.

 

2

Na drugom se mestu našao "Camp Adventure" u Danskoj u kome glavnu ulogu igra toranj visok 45 metara na koji se posetioci mogu popeti kako bi uživali u spektakularnom pogledu, a kao izbor nude i aktivnosti poput zip linea, penjanja po drveću i zabavni park. Zanimljivo je spomenuti i kako će "Camp Adventure", samo sat vremena udaljen od Kopenhagena, uskoro biti domaćin humanitarnog događaja ćiji je cilj prikupiti sredstava za sadnju milion drva.

 

3

Na trećem mestu nalazi se digitalni muzej u Tokiju. Reč je o genijalnom interaktivnom muzeju, teamLab koji je svoje mesto na listi u potpunosti zaslužio.

 

4

Četvrto mesto pripalo je još jednom i više nego zabavnom mestu koje bi u potpunosti moglo raspametiti fanove filmova "Ratovi zvezda". Naime, u pitanju je kalifornijski tematski park "Star Wars: Galaxy’s Edge" u kome se posetioci mogu družiti sa svojim najdražim likovima, isprobati tematsku hranu i napitke, i doživeti sve ono o čemu su maštali gledajući omiljenu filmsku franšizu.

 

 

Na listi su se našli još i "Sfer Ik", izložba smeštena u neobičnom prostoru u meksičkom Tulumu koja je za posetioce u potpunosti besplatna sve dok pristaju da je razgledaju – bosi. Tu je i "Zakouma" Nacionalni Park u Africi u kojem možete sresti najveći broj slonova na jednom mestu, knjižara budućnosti u Helsinkiju, te zamak Hearst u Kaliforniji sa čak 165 soba koji je izgradio medijskog mogula William Randolph Hearst.

 

Sfer Ik
Zakouma

 

Kada je u pitanju smeštaj, na prvom mestu našao se hotel "Six Senses" u azijskoj Kraljevini Butan, drugo mesta zauzeo je "SALT of Palmar Hotel" na Mauricijusu, a na trećem mestu našao se moderan "TWA Hotel" u Queensu, u Njujorku. Za najbolja gastronomska iskustva Time preporučuje neobičan restoran "Under" u Norveškoj, "All Square" u Mineapolisu, škotsku "Macallan" destileriju, restoran "Masala y Maiz" u Meksiku te "Long Bar" u Raffles Hotelu u Singapuru. Osim sjajnih zalogaja, ova mesta iznenadiće vas genijalnim enterijerom i konceptom uživanja u hrani koji sa sobom donosi iskustva koja se pamte celi život. Više informacija potražite na njihovoj službenoj listi.

 

SALT of Palmar Hotel

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor

Ostavite komentar