Pretraga

Magazin Time odabrao je najbolja mesta za putovanja u 2019. godini

Magazin Time odabrao je najbolja mesta za putovanja u 2019. godini

Najuzbudljivije destinacije, hoteli i restorani

Tekst: BURO.


Magazin Time sastavio je listu 100 najboljih destinacija na svetu, onih za najbolji i najuzbudljiviji godišnji odmor, najbolji smeštaj i najbolja mesta na kojima možete pojesti, popiti i upustiti se u apsolutni gastronomski hedonizam. Listu su sastavili novinari na temelju vlastitih iskustva, a u sprovedenom istraživanju navodili su omiljene muzeje, parkove, restorane, hotele i ostale aktivnosti koje uključuju putovanja. Najviše pažnje obratili su na kvalitet i originalnost, ali i ekološku osveštenost.

1

Na veliko iznenađenje, prvo mesto na listi najboljih lokacija nije pripalo nekom od grčkih ostrva niti nekoj tropskoj lokaciji, već spektakularnom Islandu. Tačnije, reč je o svojevrsnom spa centru "Geosea" u Husaviku koji se zaista čini idealnim mestom za odmor. Posetiteljima nudi opuštanje u divnim infinity bazenima s ugrađenim vodopadima i fantastičan bar na vodi, niz aktivnosti na otvorenom, a centar je otvoren čitave godine pa u određenim mesecima iz bazena možete uživati i u veličanstvenoj aurori borealis.

Magazin Time odabrao je najbolja mesta za putovanja u 2019. godini (фото 1)

 

2

Na drugom se mestu našao "Camp Adventure" u Danskoj u kome glavnu ulogu igra toranj visok 45 metara na koji se posetioci mogu popeti kako bi uživali u spektakularnom pogledu, a kao izbor nude i aktivnosti poput zip linea, penjanja po drveću i zabavni park. Zanimljivo je spomenuti i kako će "Camp Adventure", samo sat vremena udaljen od Kopenhagena, uskoro biti domaćin humanitarnog događaja ćiji je cilj prikupiti sredstava za sadnju milion drva.

Magazin Time odabrao je najbolja mesta za putovanja u 2019. godini (фото 2)

 

3

Na trećem mestu nalazi se digitalni muzej u Tokiju. Reč je o genijalnom interaktivnom muzeju, teamLab koji je svoje mesto na listi u potpunosti zaslužio.

Magazin Time odabrao je najbolja mesta za putovanja u 2019. godini (фото 3)

 

4

Četvrto mesto pripalo je još jednom i više nego zabavnom mestu koje bi u potpunosti moglo raspametiti fanove filmova "Ratovi zvezda". Naime, u pitanju je kalifornijski tematski park "Star Wars: Galaxy’s Edge" u kome se posetioci mogu družiti sa svojim najdražim likovima, isprobati tematsku hranu i napitke, i doživeti sve ono o čemu su maštali gledajući omiljenu filmsku franšizu.

Magazin Time odabrao je najbolja mesta za putovanja u 2019. godini (фото 4)

 

 

Na listi su se našli još i "Sfer Ik", izložba smeštena u neobičnom prostoru u meksičkom Tulumu koja je za posetioce u potpunosti besplatna sve dok pristaju da je razgledaju – bosi. Tu je i "Zakouma" Nacionalni Park u Africi u kojem možete sresti najveći broj slonova na jednom mestu, knjižara budućnosti u Helsinkiju, te zamak Hearst u Kaliforniji sa čak 165 soba koji je izgradio medijskog mogula William Randolph Hearst.

 

Magazin Time odabrao je najbolja mesta za putovanja u 2019. godini (фото 5)
Sfer Ik
Magazin Time odabrao je najbolja mesta za putovanja u 2019. godini (фото 6)
Zakouma

 

Kada je u pitanju smeštaj, na prvom mestu našao se hotel "Six Senses" u azijskoj Kraljevini Butan, drugo mesta zauzeo je "SALT of Palmar Hotel" na Mauricijusu, a na trećem mestu našao se moderan "TWA Hotel" u Queensu, u Njujorku. Za najbolja gastronomska iskustva Time preporučuje neobičan restoran "Under" u Norveškoj, "All Square" u Mineapolisu, škotsku "Macallan" destileriju, restoran "Masala y Maiz" u Meksiku te "Long Bar" u Raffles Hotelu u Singapuru. Osim sjajnih zalogaja, ova mesta iznenadiće vas genijalnim enterijerom i konceptom uživanja u hrani koji sa sobom donosi iskustva koja se pamte celi život. Više informacija potražite na njihovoj službenoj listi.

 

Magazin Time odabrao je najbolja mesta za putovanja u 2019. godini (фото 7)
SALT of Palmar Hotel

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor

Ostavite komentar