Pretraga

Na Ibici je sa radom počeo restoran iza čijeg dizajna stoji Dorothée Meilichzon. Predviđamo da će ovo postati it mesto tog ostrva!

Na Ibici je sa radom počeo restoran iza čijeg dizajna stoji Dorothée Meilichzon. Predviđamo da će ovo postati it mesto tog ostrva!

Tekst: BURO.

Dorothée Meilichzon je ime koje morate znati ako pratite savremenu dizajn scenu, posebno ako ste zainteresovani za trendove kada je ugostiteljstvo u pitanju. Ova pretalentovana francuska dizajnerka specijalizovala se za uređenje enterijera javnih prostora. Hoteli i restorani sa njenim potpisom uvek donose nešto novo! Ona neguje bliske veze sa hotelskom grupom Experimental, pa su je vlasnici Romée de Goriainoff, Olivier Bon, Pierre-Charles Cros and Xavier Padovani ponovo angažovali da udahne život njihovom najnovijem projektu.

Na Ibici je sa radom počeo restoran iza čijeg dizajna stoji Dorothée Meilichzon. Predviđamo da će ovo postati it mesto tog ostrva! (фото 1)
Na Ibici je sa radom počeo restoran iza čijeg dizajna stoji Dorothée Meilichzon. Predviđamo da će ovo postati it mesto tog ostrva! (фото 2)

Naime, oni su preuzeli hotel Gran Hotel Montesol koji postoji od 1933. godine i ima 33 sobe i restoran. Dok čekamo otvaranje punog kapaciteta pre nekoliko nedelja otvorena su vrata restorana koji se zove Sabbaba Montesol i zapravo je sestrinski lokal trendi restorana Balagan u Parizu. Iza menija stoji Tomer Amedi koji je poznat po savršeno izvedenim izraelskim specijalitetima, u ovom slučaju on je spojio uticaje Izraela uz španske ukuse kako bi gostima ponudio jela koja su ukusna, energična i šarena. Vinska lista prati odvažne arome iz jelovnika i nudi razne etikete sa Mediterana.

Na Ibici je sa radom počeo restoran iza čijeg dizajna stoji Dorothée Meilichzon. Predviđamo da će ovo postati it mesto tog ostrva! (фото 3)
Na Ibici je sa radom počeo restoran iza čijeg dizajna stoji Dorothée Meilichzon. Predviđamo da će ovo postati it mesto tog ostrva! (фото 4)
Na Ibici je sa radom počeo restoran iza čijeg dizajna stoji Dorothée Meilichzon. Predviđamo da će ovo postati it mesto tog ostrva! (фото 5)

Dorothée je enterijerom ispratila inspiraciju iz kuhinje i zato je prostor jedna vesela fiesta. Tu su barske stolice od bambusa, nameštaj od svetlog drveta, kao motivi iz galaksije i mora na zidovima. Neki od detalja nam se toliko dopadaju da razmišljamo da ih prepišemo i u sopstvenim stanovima, kao što su zidne lampe u obliku školjke i prorezi u gipsanim zidovima u obliku meseca.

Na Ibici je sa radom počeo restoran iza čijeg dizajna stoji Dorothée Meilichzon. Predviđamo da će ovo postati it mesto tog ostrva! (фото 6)
Na Ibici je sa radom počeo restoran iza čijeg dizajna stoji Dorothée Meilichzon. Predviđamo da će ovo postati it mesto tog ostrva! (фото 7)

Kao i u svakom mesto iza koga stoji Experimental grupa sve je osmišljeno do detalja, pa tako i tanjiri imaju šarene apstraktne motive (koji se ponavljaju na svećnjacima), a jelovnik je ukrašen modernim fontom. Ovaj restoran će obeležiti kasno leto na Ibici i predstavlja sjajnu uvertiru u leto 2022. godine kada se očekuje da će sve sobe biti spremne za goste. Ulozi su veliki i neizmerno se radujemo da vidimo šta nam je ova maštovita ekipa pripremila ovog puta!

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor