Pretraga

Najlepše virtualne pešačke ture (ne, tokom ovih šetnji se ne troše kalorije)

Najlepše virtualne pešačke ture (ne, tokom ovih šetnji se ne troše kalorije)

Tekst: BURO.

Čak i ako ste mislili da niste neki naročit ljubitelj šetnji, vikend karantin sati su vas sasvim sigurno ubedili u suprotno. Jer nema lepšeg osećaja od duge besciljne šetnje, a jedini zadatak vam je da dok prelazite kilometre obratite pažnju na okolinu, detalje i prirodu. Sasvim sigurno će vam se um razbistriti i bićete mnogo bolje volje. Jasno je, danas nema šetnje, zato vam predlažemo virtualne ture, radi se o Youtube snimcima koji korak po korak prate trase nekih od najlepših mesta za pešačenje na svetu. Da, to su upravo oni video zapisi kojima možda nikada ne biste dali šansu u normalnim okolnostima, ali sada, kada bolje razmislimo shvatamo njihov meditativni efekat. Ako imate priliku, obavezno pustite snimke preko projektora, sigurni smo da ćete se inspirisati kako za neko sledeće putovanje, tako i da se više pozabavite ovim zdravim hobijem.

Positano

Najlepše virtualne pešačke ture (ne, tokom ovih šetnji se ne troše kalorije) (фото 1)

Italijanska obala u svim varijantama je čarobno iskustvo. Kako nam je stvarno teško da se dokopamo obale i šarmantnog seoca Positano, rešenje je da „prošetamo“ po obodu litica. Snimak će vas voditi kroz uske kamene uličice, zavirićete u veliku crkvu, pogledati dnevne menije restorana, spustićete se do plaže... Sigurno ćete uživati u gužvi kroz koju se kamerman provlači, zapravo smo shvatili da nam nedostaje sve ono na šta smo se inače uporno žalili na letovanjima.

Jezero Morejn

Najlepše virtualne pešačke ture (ne, tokom ovih šetnji se ne troše kalorije) (фото 2)

Kanadski nacionalni park Banf je jedno od onih mesta koja bi trebalo da se nađu na vašoj bucket listi. Kada pogledate šetnju od pola sata koji će vas dovesti pravo do jezera Morejn u kome voda ima predivnu plavu nijansu, a iznad njega se dižu moćne planine, biće vam jasno i zašto. To je taj mir kome svi težimo.

Indian Beach

Najlepše virtualne pešačke ture (ne, tokom ovih šetnji se ne troše kalorije) (фото 3)

Savršeni uslovi za šetnju pored okeana? Divan sunčan dan, kao stvoren za promatranje okeana koji se sudara sa stenovitim plažama uz pozadinu koju čini gusta, zelena šuma... Upravo to ćete videti na ovom snimku koji prati popularnu stazu za šetnju koja vodi kroz Ecola State Park. Možda je ovo najjednostavniji scenario koji ste ikada čuli, ali zaista je odličan, posebno zbog fantastične scenografije kojoj glumci i zaplet uopšte nisu potrebni.

Panorama Trail

Najlepše virtualne pešačke ture (ne, tokom ovih šetnji se ne troše kalorije) (фото 4)

Želite da istražite predele „kao sa razglednice“? Švajcarska je idealna zemlja za to. Lagana šetnja kroz planine na proleće, a da nam nije potrebna nikakva oprema? Da, molimo! Put vijugavim stazicima će vas naravno odvesti i do krava koje mirno pasu uz put. Najjednostavnije stvari su nekada zaista i najbolje. 

Tunel Ljubavi

Najlepše virtualne pešačke ture (ne, tokom ovih šetnji se ne troše kalorije) (фото 5)

Ovo je jedno od onih mesta za koje ćete prvo misliti da je izmišljeno. Ali baš zato je tu 4K snimak od tri sata koji će vas sprovesti kroz neverovatan tunel od zelenila u gradu Klevan u Ukrajni. Tuda je nekada prolazio voz, ali od tog vremena ostale su samo stare šine, dok je sve preuzela raskošna priroda. Takvo predivno zelenilo će isterati sve brige iz vaše glave. Uživajte!

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor