Pretraga

Novi hotel Agora na Kipru je ostvarenje svih naših dizajn snova

Novi hotel Agora na Kipru je ostvarenje svih naših dizajn snova

Tekst: Jelena Karakaš

Foto: Jelena Karakaš,
Press

Idealna turistička formula ne postoji, svako ima neke svoje želje, htenja i na kraju dana računicu. Konkretno, za mene je ključno da na putovanju imam svoju bazu, jedno baš fino mesto gde se posle celodnevnog bazanja vraćam kako bih dopunila svoje baterije. Volim lepe hotele! Ne nužno i luksuzne, barem ne u onom savremenom smislu te reči. Mene osvajaju sve one malene, skoro nevidljive stvari, detalji i promišljenost. Prostori u kojima se oseća kako je neko zaista razmišljao o njima, autentičnost i dizajn igra. A baš takav je novootvoreni hotel Agora na Kipru.

Novi hotel Agora na Kipru je ostvarenje svih naših dizajn snova (фото 1)
Novi hotel Agora na Kipru je ostvarenje svih naših dizajn snova (фото 2)

Kipar i nije baš poznat po arhitekturi i smeštajima koji su napravljeni za uživanje, masovni turizam je u celini obuzeo ovo ostrvo, ali u poslednje vreme pojavljuju se mesta koja donose dah promene. Tako su i vlasnici hotela Agora, Danci, Haakon Aleksander Eng i Emilie Green Novel nabasali na seoce Lefkara u brdima tokom jedne lenje letnje vožnje biciklima. I izgleda da su te iznenadne ideje i spoznaje, klice za velika dela, jer su pronašli građevinu koja je bila zgodna za otvaranje hotela i odlučili su da Kipar postane njihov novi dom.

Novi hotel Agora na Kipru je ostvarenje svih naših dizajn snova (фото 3)
Novi hotel Agora na Kipru je ostvarenje svih naših dizajn snova (фото 4)
Novi hotel Agora na Kipru je ostvarenje svih naših dizajn snova (фото 5)

Emilie je po zanimanju dizajnerka enterijera i ona je odgovorna za izgled hotela koji broji 18 soba uz kafe, restoran i otvoreni bazen. Pored toga Emilie je završila kurs joge, pa je tu i prozračan joga studio. Par je u Agori zadržao originalnu fasadu, lukove iznad vrata i oblik unutrašnjeg dvorišta. U enterijeru su kombinovali mid-century nameštaj, podove od hrastovine i terakote i pločice u svežoj nijansi zelene boje. Takođe, želeli su da podrže lokalne umetnike i krativce, i zato su kao integralni deo hotela pokrenuli i mali butik gde će gosti moći da kupe njihove rukotvorine. Ukratko, poželeli su da se udalje od shvatanja Kipra kao all-inclusive plažne destinacije.

Novi hotel Agora na Kipru je ostvarenje svih naših dizajn snova (фото 6)
Novi hotel Agora na Kipru je ostvarenje svih naših dizajn snova (фото 7)

Hotelski restoran Novél je prava poslastica, u ponudi su jednostavna jela i fokus je stavljen na dobro poznate ukuse i pun ukus. To ćete shvatiti čim zagrizete slatki paradajz i hrskavu zelenu salatu. Sve se spravlja od lokalnih svežih namirnica što kuvarima omogućava da gostima ponude intenzivne meditarnske ukuse, dodajte i dobro grčko vino i na ovom mestu možete uživati u istinskoj slow living gastronomskoj epizodi. Posle ručka idealno je da se prebacite u udoban bar gde je barmen spreman da smućka obrobane recepte. 

Novi hotel Agora na Kipru je ostvarenje svih naših dizajn snova (фото 8)
Novi hotel Agora na Kipru je ostvarenje svih naših dizajn snova (фото 9)
Novi hotel Agora na Kipru je ostvarenje svih naših dizajn snova (фото 10)

Sve na ovom mestu je osmišljeno kako bi se gosti opustili i prepustili dobrom životu, za one radoznale tu su bicikli koje mogu besplatno koristiti za istraživanje ostrva, za one koji samo žele da uživaju u dokolici tu su komforne sobe opremljene Frama kozmetikom. Dobar život kakav volimo!

Novi hotel Agora na Kipru je ostvarenje svih naših dizajn snova (фото 11)
Novi hotel Agora na Kipru je ostvarenje svih naših dizajn snova (фото 12)
Novi hotel Agora na Kipru je ostvarenje svih naših dizajn snova (фото 13)

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor