Pretraga

Od mora do odmora! Predlažemo vam lokacije u blizini gde možete lako napuniti baterije

Od mora do odmora! Predlažemo vam lokacije u blizini gde možete lako napuniti baterije

Tekst: Nikola Milović

Vreme je odmora i da, svesni smo da će nam biti potreban dodatni čarobni štapić koji će zameniti sve mood board-ove koje smo početkom godine zabeležili u svojim tek kupljenim rokovnicima za tako lepu brojku 2020. i godinu koja je obećavala. Ipak, potpuno smo sigurni da imamo skroz legitimne alternative. Šta nam je potrebno, za čim žudimo? Vino, hrana, priroda, zalazak sunca i more, il verzija istog. Sasvim dovoljna petorka da spasi ovu sezonu. Da je u gradu, ili bar na sat vožnje, da ne moramo mnogo da se mučimo...

Na odmoru smo zar ne?

Ukoliko ste željni Provanse i Toskane

Vinarija Komuna

Adresa: Bb Selo, Rivica

Od mora do odmora! Predlažemo vam lokacije u blizini gde možete lako napuniti baterije (фото 1)

Malo porodično imanje, vodenica kao okosnica svih zbivanja, posvećenost i prisutnost, pažljivo odabrana selekcija domaćih specijaliteta upotpunjenih vinom iz njihovog podruma. Još ako rezervišete sto na travi, nećete biti svesni gde ste, a to je ideja, jel tako?

Savet plus: laganom šetnjom, sa čašom njihovog rozea, stižete do malog jezera i ugodjaj je potpun, taman. Za telo, za dušu, za biće.

Ukoliko vam nedostaje Istra

Vinogradi Grocka

Adresa: Hajduk Veljkova 30, Grocka

Od mora do odmora! Predlažemo vam lokacije u blizini gde možete lako napuniti baterije (фото 2)

Za mali beg iz grada pravac Gorcka, taman je na dohvat ruke. Idealno je da krenete baš sada, kada je lavanda u cvatu, zalasci spektakularni i dok je još uvek sasvim prijatno za sedenje u bašti.

Savet plus: rezervišite sto tik uz pogled na Dunav.

Ukoliko vam srce kaže Mikonos

Taverna Piatakia

Adresa: Novogradska 10 Zemun

Od mora do odmora! Predlažemo vam lokacije u blizini gde možete lako napuniti baterije (фото 3)

Ovaj grčki restoran u Zemunu donosi skoro ikoničnu kombinaciju u enterijeru koja na prvi pogled direktno transportuje na ostrva. Uz prepoznatljive ukuse i prigodnu muzičku podlogu, tamo ste, na moru.

Savet plus: ako budete brzi i uhvatite kadar ovog enterijera među prvima, svi će poverovati da ste ipak okušali sreću i zaputili se ka obali, dok vi i dalje uživate u prestonici.

Ukoliko ste za pikink

Pa…bilo gde!

Od mora do odmora! Predlažemo vam lokacije u blizini gde možete lako napuniti baterije (фото 4)

Na mrežama nikada nije bilo više primamljivih scenografija, nonšalantno postavljenih stolnjaka, bageta i odokativno razbacanog svežeg sezonskog voća. Zato gde god da nađete zgodno mesto - vi piknik posadite. Košutnjak, Zvezdarska šuma, Banjica, Ušće… Bezbroj je zelenih oaza koje žude za jednim ovakvim kreativnim oplemenjivanjem.

Savet plus: Savski kej na Novom Beogradu je potpuno neistražena opcija izmedju krošnji drveća i daleko od gradske gužve i pogleda prolaznika.

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor