Pretraga

Odmor iz snova: Stara vodenica u Francuskoj sada je prelep hotel

Odmor iz snova: Stara vodenica u Francuskoj sada je prelep hotel

Tekst: BURO.

Znate šta znači činjenica da ovog leta nećemo ni tako lako ni tako brzo otputovati? Znači da to dodatno vreme možemo da iskoristimo za istraživanje, otkrivanje i premišljanje. Možda da napokon da skrenemo sa zacrtanih puteva odmora? Slažemo se da kada ponavljamo destinacije skoro momentalno stignemo u ono stanje kompletne relaksacije, dok s druge strane nove lokacije nas mogu iznenaditi i otkriti nešto novo. Win-win situacija bi bila da uspemo da u sezonu „uguramo“ dva putovanja, a možda nam šansa leži u ovoj, ma koliko neobičnoj, godini. U svakom slučaju mi nastavljamo da vam predstavljamo neobične destinacije i smeštaje koji obećavaju pravo uživanje.

Odmor iz snova: Stara vodenica u Francuskoj sada je prelep hotel (фото 1)
Odmor iz snova: Stara vodenica u Francuskoj sada je prelep hotel (фото 2)

U današnjoj patroli stigli smo do nekadašnje vodenice koja je danas brižljivo renovirana i služi kao kuća za odmor, koja se može iznajmiti u celini (za od 8 do 12 osoba), ili se možete odlučiti za samo jednu od soba. Vodenica-hotel se nalazi u zapadnoj Francuskoj ušuškan u departmanu Dordonja nadomak dvorca Chateau de Pensées. Zvuči bajkovito? Baš tako i izgleda!

Odmor iz snova: Stara vodenica u Francuskoj sada je prelep hotel (фото 3)

Porodica Commarque koja već dugi niz godina dočekuje goste u dvorcu na vrhu brda osposobila je i i ove dve manje zgrade i pretvorila ih u rustikalni seoski hotelčić. Imanje ukupno sadrži sedam spavaćih soba, šest se nalaze u nekadašnjoj zgradi mlina, dok je jedna smeštena u građevini koja je nekada služila za čuvanje duvana. Svaka građevina se nalazi na desetak minuta hoda jedna od druge (i dvorca), pa postoji osećaj intime i privatnosti. Enterijer je uređen u skladu sa epohom kojoj građevine pripadaju, radi se o miksu antikviteta sa kvalitetnim drvenim nameštajem, šarenim ćilimima i gomilom rezanog cveća u raznobojnim vazama.

Odmor iz snova: Stara vodenica u Francuskoj sada je prelep hotel (фото 4)
Odmor iz snova: Stara vodenica u Francuskoj sada je prelep hotel (фото 5)

U zavisnosti od toga da li želite moderan odmor ili totalni diskonekt birajte između mlina i ambara. Ambar je izdvojen i nema bazen, wifi, TV, niti toplu vodu u kuhinji, dok je sve to na raspolaganju gostima u mlinu. Ovo je jedan od najtraženijih malih hotela na platformi iescape, ali baš zbog pandemije još uvek možete bukirati željene datume.

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor