Pretraga

Otkrijte jednistveni luksuzni brod koji svojim gostima nudi apsolutno uživanje u \"Slow Travel\" konceptu

Otkrijte jednistveni luksuzni brod koji svojim gostima nudi apsolutno uživanje u "Slow Travel" konceptu

Tekst: BURO.

Nekada je luksuz bio brza asocijacija na svetlucave komade, ekskluzivne upadljive kolekcije i teško dostupna mesta do kojih vodi podizanje crvenih plišanih konopca. Deo sveta je nastavio da ima te vrednosti, ali još pre pandemije počela je da se menja definicija luksuza. I ono na šta vredi dati mnogo novca više nisu iste stvari kao pre nekog vremena. Najnoviji primer te teorije jeste nova superjahta Dunia Baru. Radi se o brodu dugačkom 52 metra koji je ove godine u potpunosti obnovljen i to pod vođstvom dizajnerke enterijera Deirdre Renniers koja je pre toga vodila renoviranje jahte Amandira koja pripada čuvenom hotelskom lancu Aman.

Otkrijte jednistveni luksuzni brod koji svojim gostima nudi apsolutno uživanje u "Slow Travel" konceptu (фото 1)
Otkrijte jednistveni luksuzni brod koji svojim gostima nudi apsolutno uživanje u "Slow Travel" konceptu (фото 2)
Otkrijte jednistveni luksuzni brod koji svojim gostima nudi apsolutno uživanje u "Slow Travel" konceptu (фото 3)

Ono što je specifično u vezi sa ovim plovilom jeste da je izrađeno od tikovine i retkog drveta ulin koje ga čini aposlutno jedinstvenim budući da je sada ovo drvo zaštićeno i seča je zabranjena. Brod je projektovan po uzoru na one kakve je koristilo drveno pleme koje je živelo u Južnom Sulavesiju – Konjo. Radi se o specifičnom spoju tradicionalne gradnje i svih modernih elemenata bez kojih danas ne može da se zamisli putovanje. Na jahti može boraviti do 14 ljudi, a njena ruta najšeće uključuje Indoneziju i Papuu Novu Gvineju. Što znači da njeni gosti mogu roniti arhipelagu Banda, videti guštere nalik zmajevima u Komodo nacionalnom parku, kao i ajkule čekićarke kod ostrva Kisar. Oni koji imaju vše vremena za avanturu i uživanje u laganom jedrenju mogu odabrati rute koje uključuju i Tajland i Mjanmar.

Otkrijte jednistveni luksuzni brod koji svojim gostima nudi apsolutno uživanje u "Slow Travel" konceptu (фото 4)
Otkrijte jednistveni luksuzni brod koji svojim gostima nudi apsolutno uživanje u "Slow Travel" konceptu (фото 5)
Otkrijte jednistveni luksuzni brod koji svojim gostima nudi apsolutno uživanje u "Slow Travel" konceptu (фото 6)

Originalno brod je sa velikom pažnjom građen osam godina, a pošto su ga kupili novi vlasnici su krenuli sa velikim renoviranjem enterijera. Ipak, želeli su da izgled bude nalik na prvobitni i da se pri tom poštuju lokalne tradicije i zanatlije. Postoji sedam kabina, od kojih glavna pruža pogled u opsegu od 270 stepeni, a sve kabine uređene u sličnom stilu koji podrazumeva limitiranu paletu boja i teksture koji momentalno inspirišu na opuštanje i odmaranje.

Otkrijte jednistveni luksuzni brod koji svojim gostima nudi apsolutno uživanje u "Slow Travel" konceptu (фото 7)
Otkrijte jednistveni luksuzni brod koji svojim gostima nudi apsolutno uživanje u "Slow Travel" konceptu (фото 8)
Otkrijte jednistveni luksuzni brod koji svojim gostima nudi apsolutno uživanje u "Slow Travel" konceptu (фото 9)

Ako ste se pitali dokle ide ovaj luksuzni paket dovoljno je da vam kažemo da je gostima na raspolaganju personal cruise director čiji je zadatak da kreira savršenu rutu po meri, kao i stalno zaposleni maser i ronioci koji će povesti goste u bezbedno razgledanje bogatog podvodnog sveta. Dunia Baru na indonežanskom znači „novi svet“ i to je zaista ono što nudi svojim gostima, svakog dana buđenje na novom spektakularnom mestu na planeti. Iskustva jesu novi luksuz i to jeste nešto u šta zaista vredi uložiti.

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor