Pretraga

Ovi privatni klubovi izgledaju toliko dobro da smo odmah predali zahtev da se učlanimo

Ovi privatni klubovi izgledaju toliko dobro da smo odmah predali zahtev da se učlanimo

Tekst: BURO.

U ljudskoj prirodi je da traži ona posebna mesta koja su teško dostupna pa u ovoj situaciji, kada pola sveta nije na našem meniju, i dalje njuškamo otrkivajući kul lokacije koje spremamo na svoju Google mapu za „putovati nekada“. Pa, dok tako imaginarno idemo po planeti, što ne bismo podigili uloge i zaleteli se pravo ka privatnim klubovima, onima za koje je potrebno platiti ozbiljnu članarinu ili dobiti poseban poziv. Upravo onakvim klubovima koji nas godinama fasciniraju, u kojima su se okupljali pisci, dizajneri, umetnici i trendseteri. Srećom, vremena su se promenila, oni više nisu rezervisani za aristokratiju, ovih dana svako može pronaći klub koji mu odgovara i uživati sa istomišljenicima. Danas ćemo zaviriti u nekoliko najboljih zbog kojih vredi obući najbolju haljinu i umuvati se unutra „čisto da vidimo šta ima“.

SOHO FARMHOUSE

Ovi privatni klubovi izgledaju toliko dobro da smo odmah predali zahtev da se učlanimo (фото 1)
Ovi privatni klubovi izgledaju toliko dobro da smo odmah predali zahtev da se učlanimo (фото 2)
Ovi privatni klubovi izgledaju toliko dobro da smo odmah predali zahtev da se učlanimo (фото 3)

Soho House je svakako najpoznatiji na ovoj listi, od 1995. godine ne pokazuje znake da će koncept da uspori sa širenjem, prvi je otvoren u Londonu, a hoteli i klubovi sa ovim imenom sada postoje u više od 20 zemalja širom sveta. Među prvima su uvideli trend vraćanja jednostavnom životu u unutrašnjosti, pa je među njihovim hotelima i jedna farma u Engleskoj koja iako deluje rustično i autentično pruža pun luksuz modernih vremena. Iako postoje hoteli iz lanca u kojima možete odsesti iako niste član, za boravak u Soho Farmhouse objektu će vam ipak trebati validna članska kartica.

NED’S CLUB, THE PARLOUR

Ovi privatni klubovi izgledaju toliko dobro da smo odmah predali zahtev da se učlanimo (фото 4)
Ovi privatni klubovi izgledaju toliko dobro da smo odmah predali zahtev da se učlanimo (фото 5)
Ovi privatni klubovi izgledaju toliko dobro da smo odmah predali zahtev da se učlanimo (фото 6)

The Ned je hotel u Londonu koji je smešten u zgradi gde se nekada nalazila Midland bank. Hotel otvoren za sve goste, ali postoje i posebni delovi namenjeni samo za članove kluba. A enterijer tajnog kluba predstavlja saradnju između grupa Soho House & Co i Sydell Group i kanališe glamur dvadesetih i tridesetih godina prošlog veka. The Parlour je prostor dostojan James Bonda, radi se o kombinaciji bordo pliša i mahagoni drveta, a svi oni koji obožavaju misteriju oduševiće se činjenicom da tu postoji i pravi trezor.

67 PALL MALL

Ovi privatni klubovi izgledaju toliko dobro da smo odmah predali zahtev da se učlanimo (фото 7)
Ovi privatni klubovi izgledaju toliko dobro da smo odmah predali zahtev da se učlanimo (фото 8)
Ovi privatni klubovi izgledaju toliko dobro da smo odmah predali zahtev da se učlanimo (фото 9)

Ovo je klub za koji bismo momentalno predali svoju prijavu, jer se radi o privatnom klubu čiji je cilj da okupi ljubitelje hrane i poznavaoce vina. Osim toga, 67 Pall Mall je i prava poslastica za sve one koji vole dizajn. Stolice su presvučene kožom boje konjaka, a tu su i separei sa printom paunovog perja. Kako bi pomogli članovima oko izbora vina, vinska lista je dostupna na iPad-ovima sa beleškama vinara, somelijera i sa ocenom kritičara. Naravno, tu je i tim profesionalaca uvek spreman da pomogne sa svojim predlogom.

FITZDARES DINING ROOM

Ovi privatni klubovi izgledaju toliko dobro da smo odmah predali zahtev da se učlanimo (фото 10)
Ovi privatni klubovi izgledaju toliko dobro da smo odmah predali zahtev da se učlanimo (фото 11)
Ovi privatni klubovi izgledaju toliko dobro da smo odmah predali zahtev da se učlanimo (фото 12)

Iza ovog kluba stoji premijum kladioničarska kuća Fitzdares čija istorija seže sve do 1882. godine tako da se radi o svojevrsnom miksu engleske tradicije, luksuza, sporta i klađenja. Koliko god čudno zvučao taj miks, klub zapravo izgleda jako kul sa upadljivim tapetama i raznobojnim jastučićima, a da se prisetimo šta je u centru pažnje pomažu televiziori raspoređeni po prostoru na kojima se vrte konjičke trke.

ANNABEL'S

Ovi privatni klubovi izgledaju toliko dobro da smo odmah predali zahtev da se učlanimo (фото 13)
Ovi privatni klubovi izgledaju toliko dobro da smo odmah predali zahtev da se učlanimo (фото 14)
Ovi privatni klubovi izgledaju toliko dobro da smo odmah predali zahtev da se učlanimo (фото 15)

Privatni klub Annabel’s je osnovan 1963. godine u Londonu i dan danas je jedan od najpopularnijih. Dodatnu slavu tokom nekoliko poslednjih godina stekao je i zbog redizajna studija Martin Brudinzki čije arhitekte su kreirale enterijer za kojim svi uzdišu i pokušavaju da se uguraju u klub bar za jednu Instagram fotku. Iako sale za ručavanje izgledaju genijalno, neočekivano, toaleti su najfotogeničniji i to je obavezna stanica za novu profilnu sliku. Kad vidite lavaboe u ružičastoj boji, slavine u obliku ptica i šarene mozaike na zidovima postaće vam jasno da je nivo fotogeničnosti te prostorije – milion!

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor