Pretraga

Ovo su najlepše plaže u Crnoj Gori koje bi trebalo da posetite

Ovo su najlepše plaže u Crnoj Gori koje bi trebalo da posetite

Tekst: BURO.

Kako smo dočekali vest da je ponovo moguće putovanje u Crnu Goru? U niskom startu i sa koferima punim kupaćih kostima. Mesecima smo pomno pratili situaciju i u mašti ispijali hladan roze sve sa stopalima u plićaku. Jednostavno ta bezbrižnost koja podrazumeva beskrajno plavetnilo, miris morske soli i sunce koje nemilosrdno prži malo šta može da zameni. A nama je “masaža mozga” bila i više nego potrebna. Euforično smo obišli plaže sa obali i danas sa vama delimo nama omiljene. Ukoliko želite da se i vi prepustite letnjem uživanju, dobra vest je da od danas kompanija Er Srbija leti u Tivat. A još bolja vest je činjenica da ukoliko kartu kupite do kraja ovog meseca, možete besplatno menjati datum putovanja.

Rezervišite kartu

Almara Beach Club

Ovo su najlepše plaže u Crnoj Gori koje bi trebalo da posetite (фото 1)

Gde: Oblatno

O čemu se radi: Ovo je jedna od najomiljenijih plaža u Crnoj Gori, a to ne čudi jer se radi o finom plažnom klubu ispunjenom velikim udobnim krevetima i blistavo belim suncobranima. Konobari sa hladnim pićima će se stvoriti na poziv, a pogled sa drvenih terasa puca na more. Almara je poznata i po dobrim žurkama, razumljivo toga ove sezone nema, ali i mir i spori ritam se jednako dobro slažu uz ovo mesto.

Bajova kula

Ovo su najlepše plaže u Crnoj Gori koje bi trebalo da posetite (фото 2)

Gde: između Kotora i Perasta

O čemu se radi: Kompletno opremljena plaža nalazi se na jednoj od najlepših pozicija u Bokokotorskom zalivu. Sastoji se iz nekoliko delova, pa možete odabrati ležaljku na šljunku, ili na drvenoj ponti koja ulazi u vodu (idealno za one koji vole da se kompletno prepuste suncu i moru). Iza dela sa ležaljkama je šumica iz koje dopire zvuk zrikavaca, dok su ležaljke razdvojene cvećem i žbunovima i začinskim biljem.

Bocasa

Ovo su najlepše plaže u Crnoj Gori koje bi trebalo da posetite (фото 3)

Gde: Kamenari

O čemu se radi: Znate da je ovo omiljena plaža BURO. tima. Pripada hotelu Casa del Mare Mediterraneo, ali i kao samostalni bar i restoran. Posetiocima su na raspolaganju ležaljke, kao i kreveti sa baldahinima na drvenim molovima odakle se pruža pogled na Lepetane sa druge strane zaliva. Ono po čemu se Bocasa posebno izdvaja jeste ozbiljna gastro sekcija, pa obavezno ovde planirajte i ručak. 

Plaža Galija

Ovo su najlepše plaže u Crnoj Gori koje bi trebalo da posetite (фото 4)

Gde: Crvena glavica kod Svetog Stefana

O čemu se radi: Galija je jedna od najlepših plaža u blizini Budve, možete joj prići sa kopna i vode, ima obezbeđen parking za goste, odnosno pontu za vezivanje brodića. Često ovde gostuju DJ-evi koji vrte nežne ritmove u skladu sa ambijentom. Plažni kompleks je svoj naziv dobio zbog stena crvene boje koje okružuju malu uvalu. Jasno je, ovo je jedno od onih mesta kao stvorenih za novu kul profil sliku sa mora.

Huma Kotor Bay Hotel & Villas

Ovo su najlepše plaže u Crnoj Gori koje bi trebalo da posetite (фото 5)

Gde: Kotor

O čemu se radi: Prošle godine otvoren je hotel Huma Kotor Bay Hotel & Villas koji se odmah izdvojio kako ukusno uređenim smeštajnim jedinicama, tako i uređenom plažom. Radi se o plaži prekrivenom belim šljunkom koji se nežno spušta u more, čineći ovo mesto idealnim izborom i za decu. Budući da su ležaljke raspoređene dužinom plaže u nekoliko redova, ovde je zagarantovana privatnost, kao i direktan pogled na more i zaliv. Plažni bar se nalazi na ulazu u plažu i u svakom trenutku možete poručiti nešto iz hotelskog restorana.

Kraljeva plaža

Ovo su najlepše plaže u Crnoj Gori koje bi trebalo da posetite (фото 6)

Gde: Miločer

O čemu se radi: Plaža je smeštena ispod nekadašnjeg letnjikovca kraljevske porodice Karađorđević izgrađenog 1934. godine. Dugačka je 280 metara, a taj prostor je iskorišćen kako bi ležaljke bile maksimalno razdvojene, po čemu je Kraljeva plaža bila poznata i pre nego što je to postala potreba zbog distanciranja. Iza plaže nalazi se šumica sa egzotičnim vrstama drveća kao što su libanski keder, tropske mimoze, japanske mušmule, agave…

Portonovi

Ovo su najlepše plaže u Crnoj Gori koje bi trebalo da posetite (фото 7)

Gde: Kumbor

O čemu se radi: Prošle godine sa radom je počeo rizort Portonovi, a u okviru tog prelepog mesta postoji i peščana plaža za sve goste. Uz udobne ležaljke na raspolaganju je i šik Portonovi Beach Club koji nudi brižljivo odabran meni.

Ribarsko selo

Ovo su najlepše plaže u Crnoj Gori koje bi trebalo da posetite (фото 8)

Gde: Između Mirišta i Žanjica

O čemu se radi: Do ove plaže i restorana možete doći drumom, iako je mnogo lakše stići sa vode. Preporučujemo vam da rezervišete jedan od velikih stolova i prvo da se prepustite gastronomskom uživanju, a na meniju ćete pronaći divlju ribu, i organsko povrće koje se služi stiže sa lokalnih farmi (rasadnik paradajza se nalazi na nekoliko koraka od restorana). Posle ručka se prepustite izležavanju na udobnim krevetima gde možete uživati u spektakularnim zalascima sunca (kao i u domaćoj rakiji od višnje).

D'olcinium

Ovo su najlepše plaže u Crnoj Gori koje bi trebalo da posetite (фото 9)

Gde: Ulcinj

O čemu se radi: Kitesurf klub Dolcinium je prvi crnogorski kajt klub koji postoji od 2008. godine i pružaju usluge obuke kajt surfinga. No, čak i da ste antisportski tip ovde ste dobrodošli, jer se umesto surfingom možete baviti sunčanjem na krevetima ispod slamnatih suncobrana koji se nalaze na čuvenoj ulcinjskoj velikoj plaži. A za posvećene klabere tu su setovi odličnih DJ-eva koji se savršeno slažu uz zalazak sunca.

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor