Pretraga

Pharrell Williams otvorio je hotel u Majamiju, radi se o pravom pastelnom snu

Pharrell Williams otvorio je hotel u Majamiju, radi se o pravom pastelnom snu

Tekst: BURO.

Kakav hotel možete očekivati od autora i izvođača planetarnog hita „Happy“? Ako su vam asocijacije: srećno, veselo, utešno i optimistično, onda ste aposolutno u pravu! Goodtime hotel u Majamiju je fizičko otelotvorenje dobrog vajba, srećnih misli i nekog boljeg bajkovitog sveta o kome sanjarimo. Pharrell Williams se na ovom projektu udružio sa ugostiteljskim preduzetnikom Davidom Grutmanom, oni su 5 godina radili na hotelu od 266 soba. Za enterijer je bio zadužen dizajn super star Ken Fulk, a inspiraciju su pronašli u art deko uticajima koji su jasno vidljivi u komšiluku hotela.

Pharrell Williams otvorio je hotel u Majamiju, radi se o pravom pastelnom snu (фото 1)
Pharrell Williams otvorio je hotel u Majamiju, radi se o pravom pastelnom snu (фото 2)
Pharrell Williams otvorio je hotel u Majamiju, radi se o pravom pastelnom snu (фото 3)

Kako se radi o ogromnom projektu, bili su angažovani i arhitekta Morris Adjmi i pejzažni arhitekta Raymond Jungles, kao i izvođači Eric Birnnaum i Michael Fascitelli. Svi oni su se složili da bi hotel trebalo da donese vajb nekadašnjih restort hotela, ali u savremenom remiksu. Posebnu pažnju posvetili su izboru palete boja, kombinacija ružičaste i mint se provlači po celom prostoru, a takođe tu su i elegantne pruge, murali sa tropskim motivima, trska i nameštaj inspirisan oblikom školjke.

Pharrell Williams otvorio je hotel u Majamiju, radi se o pravom pastelnom snu (фото 4)
Pharrell Williams otvorio je hotel u Majamiju, radi se o pravom pastelnom snu (фото 5)

Sobe i apartmani opremljeni su u sličnom stilu, uz zabavne detalje koji će učiniti ovo mesto drugačije od drugih, poput custom made draperija sa iscrtanim konturama lica, starinskih telefona sa brojčanikom u roze i zelenoj boji, sveća u obliku srca, kao i bademantila u leopard printu (naravno u zelenim i ružičastim nijansama) koje gosti mogu nositi i van svoje svoje. Poigrali su se čak i sa uvek dosadnim itisonima u hodnicima hotela, odlučili su za zeleno beli tepih koji kao print ima otiske bosih stopala. Kako enterijersta kaže taj detalj ga podseća na detinjstvo i period kada je bilo bitno samo zabavljati se i što duže ostati u igri.

Pharrell Williams otvorio je hotel u Majamiju, radi se o pravom pastelnom snu (фото 6)

Iako sobe izgledaju sjajno, javni prostori u hotelu su ono što obara s nogu! Postoji biblioteka koju Ken opisije kao „nešto što je izašlo iz uma Margot Tenenbaum“. I zaista sve je obojeno bojom breskve, stočići imaju postolja od mesina u obliku ananasa, a gosti su pozvani da listaju knjige na pink sofi koja je ukrašena tirkiznim resama. Upravo se tu vidi jedna od najjačih strana Kena Fulka, a to je postizanje savršene ravnoteže između razigranosti i elegancije. Ta linija je tanka, ali on uspeva da balansira bez greške.

Pharrell Williams otvorio je hotel u Majamiju, radi se o pravom pastelnom snu (фото 7)
Pharrell Williams otvorio je hotel u Majamiju, radi se o pravom pastelnom snu (фото 8)

Možda i najbolji deo hotela jeste „Strawberry Moon“ hotelski restoran sa spoljašnjim bazenom koji je naziv dobio po fazi u kojoj je mesec bio na dan kad su Pharrell i David potpisali ugovor o izgradnji hotela. Bazen je okružen privatnim kabinama od tekstila, ležaljke su roze, a suncobrani na pruge u mint i beloj boji. Ne šalimo se kad kažemo da su na ovom mestu inspiracija i mood borad ispoštovali do najsitnijeg detalja. A sve je podignuto na još viši nivo pažljivim dizajnom bašte u kojoj se nalazi nebrojeno vrsta drveća, bijki i puzavica po izboru Raymonda Junglesa. Sve izgleda toliko nestvarno da nam stvarno dođe da zapevamo "clap along if you feel like happiness is the truth"!

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor