Pretraga

Pronašli smo malo parče izgubljenog raja!

Pronašli smo malo parče izgubljenog raja!

Ne verujete?

Tekst: BURO.

Novi trendovi u ugostiteljstvu su vrlo jasni: savremeni putnici sve češće biraju stilizovana seoska imanja koja pružaju uživanje u netaknutoj prirodi, apsolutni mir i mesto gde se zaista može kvalitetno usporiti (čak i bez wi-fi konekcije). Ipak, nisu spremni da se odreknu blagodeti modernog života - želimo prirodu, ali u kombinaciji sa organskim doručkom i sveže ceđenim sokom od celera uz skoro neprimetnu uslugu. Pa čak i kad su sve te odrednice ispoštovane, možda bi bilo okej da je i enterijer promišljen i autentičan. Može jednostavno i ruralno, ali uz upliv legendarnih dizajniranih komada iz XX veka i umetničkih dela mladih umetnika.

Realno, daleko smo dogurali od bezličnih korporativnih hotelskih lanaca koji su za cilj imali da ponište svaki trag posebnosti mesta u kom smo se našli. Zato se radujemo svakom sledećem otvaranju koje nam donosi nešto novo i posebno (zlobnici bi iskomentarisali da su milenijalsi te posebne pahuljice, ali budući da su oni ti koji danas čine silu koja pokreće ekonomiju, red im je i ponuditi nešto drugačije).

Pronašli smo malo parče izgubljenog raja! (фото 1)
Pronašli smo malo parče izgubljenog raja! (фото 2)

 

Mesto koje je ove sezone dospelo u fokus svih trendi putnika je Menorka, prelepo ostrvo koje nudi intimnu atmosferu i diskretan šarm koji lako osvaja. Dugo godina Menorka je bila dobro čuvana tajna sa svojom bogatom prirodom, ljupkim seocima i autentičnom lokalnom kulturom, tamo nije postojao ni trag masovnog turizma i većina stalnih gostiju vodi računa da ne naruši prirodu na ostrvu.

Pronašli smo malo parče izgubljenog raja! (фото 3)
Pronašli smo malo parče izgubljenog raja! (фото 4)
Pronašli smo malo parče izgubljenog raja! (фото 5)
Pronašli smo malo parče izgubljenog raja! (фото 6)

 

Pisali smo vam već o otvaranju predivnog hotela za koji je bila zadužena Dorothée Meilichzon, a sad želimo da vas upoznamo sa fantastičnom vilom Es Bec D’Aguila. Radi se o građevini koja potiče iz XIX veka i smeštena je na vrhu brda. Vlasnica Benedicta i njen muž Benoit nasledili su imanje i odlučili su da zajedno sa arhitektkinjom Anne-Cécile Comar iz pariskog biroa Atelier du Pont naprave nešto između novog i starog, modernog i tradicionalnog. Sama kuća je fantastična, prostire se na više od 1.000 kvadrata i tri sprata. Spoljašnji zidovi bili su bordo, a sada posle renovitanja su beli, a dodato je i više prozora kako bi se svim budućim gostima ponudila panorama od 360 stepeni.

Pronašli smo malo parče izgubljenog raja! (фото 7)
Pronašli smo malo parče izgubljenog raja! (фото 8)

Prizemlje kuće je uređeno u stilu koji je tipičan za Menorku sa ukošenim plafonima i zidovima obojenim whitewash tehnikom. Na podu su korišćenje cementne pločice, a u svakoj sobi vlada drugi uzorak, neke su restaurirane, dok su neke izrađene od strane lokalnih zanatlija. U zajedničkim prostorijama kao što su biblioteka i bar atmosfera je malo mističnija i inspirisana je francusko-engleskim kolonijalnim nasleđem sa gipsanim radovima i dosta drveta. Nekadašnji tavan sad je postao sastavi deo kuće i on je uređen u rustičnom stilu sa belim pločicama i velikim, udobnim namaštajem. Harmonija ovog prostora leži u činjenici da su boje savršeno uklopljene i terakota, boja breskve i ružičasta stoje u balansu sa detaljima u zelenoj, mint i nijansi između zelene i sive boje. Gostima je na raspolaganju ukupno 12 soba.

Pronašli smo malo parče izgubljenog raja! (фото 9)

Imanje oko kuće se prostire na čak 60 hektara, a ispred kuće je veliki vrt uređen u francuskom stilu sa baštenskim paviljonom i fonatanom. A pored njega je predivan bazen dugačak 25 metara, kao i kuhinja na otvorenom.

Da li sada shvatate da smo zaista pronašli parče izgubljenog raja?!

Pronašli smo malo parče izgubljenog raja! (фото 10)
Pronašli smo malo parče izgubljenog raja! (фото 11)
Pronašli smo malo parče izgubljenog raja! (фото 12)

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor