Pronašli smo malo parče izgubljenog raja!

  03.09.2019.
  RECOMMENDED

  https://buro247.rs/wp-content/uploads/2019/09/majorka_cover.jpg

  Ne verujete?

  Novi trendovi u ugostiteljstvu su vrlo jasni: savremeni putnici sve češće biraju stilizovana seoska imanja koja pružaju uživanje u netaknutoj prirodi, apsolutni mir i mesto gde se zaista može kvalitetno usporiti (čak i bez wi-fi konekcije). Ipak, nisu spremni da se odreknu blagodeti modernog života – želimo prirodu, ali u kombinaciji sa organskim doručkom i sveže ceđenim sokom od celera uz skoro neprimetnu uslugu. Pa čak i kad su sve te odrednice ispoštovane, možda bi bilo okej da je i enterijer promišljen i autentičan. Može jednostavno i ruralno, ali uz upliv legendarnih dizajniranih komada iz XX veka i umetničkih dela mladih umetnika.

  Realno, daleko smo dogurali od bezličnih korporativnih hotelskih lanaca koji su za cilj imali da ponište svaki trag posebnosti mesta u kom smo se našli. Zato se radujemo svakom sledećem otvaranju koje nam donosi nešto novo i posebno (zlobnici bi iskomentarisali da su milenijalsi te posebne pahuljice, ali budući da su oni ti koji danas čine silu koja pokreće ekonomiju, red im je i ponuditi nešto drugačije).

   

  Mesto koje je ove sezone dospelo u fokus svih trendi putnika je Menorka, prelepo ostrvo koje nudi intimnu atmosferu i diskretan šarm koji lako osvaja. Dugo godina Menorka je bila dobro čuvana tajna sa svojom bogatom prirodom, ljupkim seocima i autentičnom lokalnom kulturom, tamo nije postojao ni trag masovnog turizma i većina stalnih gostiju vodi računa da ne naruši prirodu na ostrvu.

   

  Pisali smo vam već o otvaranju predivnog hotela za koji je bila zadužena Dorothée Meilichzon, a sad želimo da vas upoznamo sa fantastičnom vilom Es Bec D’Aguila. Radi se o građevini koja potiče iz XIX veka i smeštena je na vrhu brda. Vlasnica Benedicta i njen muž Benoit nasledili su imanje i odlučili su da zajedno sa arhitektkinjom Anne-Cécile Comar iz pariskog biroa Atelier du Pont naprave nešto između novog i starog, modernog i tradicionalnog. Sama kuća je fantastična, prostire se na više od 1.000 kvadrata i tri sprata. Spoljašnji zidovi bili su bordo, a sada posle renovitanja su beli, a dodato je i više prozora kako bi se svim budućim gostima ponudila panorama od 360 stepeni.

  Prizemlje kuće je uređeno u stilu koji je tipičan za Menorku sa ukošenim plafonima i zidovima obojenim whitewash tehnikom. Na podu su korišćenje cementne pločice, a u svakoj sobi vlada drugi uzorak, neke su restaurirane, dok su neke izrađene od strane lokalnih zanatlija. U zajedničkim prostorijama kao što su biblioteka i bar atmosfera je malo mističnija i inspirisana je francusko-engleskim kolonijalnim nasleđem sa gipsanim radovima i dosta drveta. Nekadašnji tavan sad je postao sastavi deo kuće i on je uređen u rustičnom stilu sa belim pločicama i velikim, udobnim namaštajem. Harmonija ovog prostora leži u činjenici da su boje savršeno uklopljene i terakota, boja breskve i ružičasta stoje u balansu sa detaljima u zelenoj, mint i nijansi između zelene i sive boje. Gostima je na raspolaganju ukupno 12 soba.

  Imanje oko kuće se prostire na čak 60 hektara, a ispred kuće je veliki vrt uređen u francuskom stilu sa baštenskim paviljonom i fonatanom. A pored njega je predivan bazen dugačak 25 metara, kao i kuhinja na otvorenom.

  Da li sada shvatate da smo zaista pronašli parče izgubljenog raja?!

  Saznaj više:
  Povezani članci: