Pretraga

Putovanje radi spavanja? Otkrivamo vam sve o najnovijem trendu iz travel sveta

Tekst: BURO.

Bez okolišanja: Umorni smo. I to hronično. Sigurni smo da ste i vi i zato nas nimalo ne iznenađuje činjenica da najnoviji trend iz travel sveta - putovanje radi odmora i spavanja - buja. 

Putovanje radi spavanja? Otkrivamo vam sve o najnovijem trendu iz travel sveta (фото 1)

Iako odlazak na odmor možda nije prvo rešenje da pokušamo da popravimo navike koje se tiču spavanja, definitivno jeste jedno od njih. Brojke govore u prilog tome, jer rastu smeštaji podešeni tako da spavanje u istom bude kao na oblacima. Park Hyat u Njujorku je otvorio Bryte Restorative, apartman za spavanje koji se prostire na 900 kvadratnih stopa i ispunjen je sadržajima koji poboljšavaju san. Lanac hotela Rosewood takođe je nedavno otvorio niz odmarališta pod nazivom Alhemija sna, koja su dizajnirani da promovišu odmor. Švedski proizvođač kreveta Hästens osnovao je prvi na svetu Sleep Spa Hotel, butik hotel sa 15 soba, u portugalskom gradu Koimbra. Kada pomislimo na one besprekorno ispeglane, mirišljave, bele posteljine i najudobnije dušeke na svetu, sve ovo itekako ima smisla. 

Putovanje radi spavanja? Otkrivamo vam sve o najnovijem trendu iz travel sveta (фото 2)
Putovanje radi spavanja? Otkrivamo vam sve o najnovijem trendu iz travel sveta (фото 3)

Premda putovanja uglavnom vezujemo za blagi adrenalin, obilne obroke i akcijanja po cenu sna, dr Rebecca Robbins čiji je rad usmeren upravo na istraživanje polja spavanja, ističe da se desila seizmička promena u kolektivnoj svesti, te davanju prioriteta zdravlju i blagostanju. Tokom pandemije, ogroman broj ljudi se mučio sa snom, a fokus na spavanje od tada je samo nastavio da raste. Hipnotarapeut i holistički učitelj, Malminder Gill, udružio se sa hotelom Belmond u Londonu, kako bi ponudio posebnu uslugu za goste koji imaju probleme sa spavanjem. 

Putovanje radi spavanja? Otkrivamo vam sve o najnovijem trendu iz travel sveta (фото 4)

To je samo još jedan primer u nizu, a turizam spavanja će sigurno nastaviti da raste. Mi bismo se rado ukrcali na ovaj voz, samo kako bismo se u njemu odmorili.

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor