Pretraga

Raskoš i elegancija: Hotel The Ivens u Lisabonu je naša najnovija opsesija

Raskoš i elegancija: Hotel The Ivens u Lisabonu je naša najnovija opsesija

Tekst: BURO.

Po ovako kišnom danu ideja o putovanju u Lisabon zvuči super, a sve se penje na još viši nivo kada budete pogledali našu današnju preporuku za odsesti. Nažalost, Portugal još uvek nije na listi zemalja gde možemo da putujemo bez dodatnih mera, ali uporno nižemo mesta na našu „to go“ listu, jer želimo da budemo spremni. Zato zapišite i hotel The Ivens koji je smešten u zgradi iz XIX veka sa ružičastom fasadom (veoma u Wes Anderson stilu). Nekada je tu bilo sedište radio stanice, a sada se u novootvorenom hotelu trude da svim gostima ponude dobre vibracije i savršenu polaznu tačku za istraživanje grada.

Raskoš i elegancija: Hotel The Ivens u Lisabonu je naša najnovija opsesija (фото 1)
Raskoš i elegancija: Hotel The Ivens u Lisabonu je naša najnovija opsesija (фото 2)
Raskoš i elegancija: Hotel The Ivens u Lisabonu je naša najnovija opsesija (фото 3)

Enterijer je inspirisan samom lokacijom hotela, on se nalazi između dve ulice koje nose nazive po velikim portugalskim putnicima i istraživačima, to su Roberto Ivens i Hermenegildo Capelo. I Roberto i Hermenegildo su poznati po svojim ekspediijama u Africi, pa se kroz hotel provlače skice, dnevnici, zapisi koje su dizajnerke enterijera Cristina Matos i Lazaro Rosa-Violan iskoristile kako bi kreirale prostor koji je neobičan, odvažan i elegantan.

Raskoš i elegancija: Hotel The Ivens u Lisabonu je naša najnovija opsesija (фото 4)
Raskoš i elegancija: Hotel The Ivens u Lisabonu je naša najnovija opsesija (фото 5)
Raskoš i elegancija: Hotel The Ivens u Lisabonu je naša najnovija opsesija (фото 6)

Renovirana zgrada sada broji 97 smeštajnih jedinica, restoran sa barom, teretanu i salu za sastanke. Prostor je uređen u kombinaciji art deko elemenata, uticaja pedesetih godina i savremenog dizajna. Kroz čitav hotel provlače se interesantne vintage tapete sa motivima životinja, papagaja, buba i tropskog rastinja. Hotelski restoran je prava poslastica, radi se o enterijeru koji je glamurozan i zavabav, deo gde je bar je direktno inspirisan pedesetim što se ogleda u kvadratnim crno-belim pločicama na podu, kao i u kružnom šanku u boji bakra.

Raskoš i elegancija: Hotel The Ivens u Lisabonu je naša najnovija opsesija (фото 7)
Raskoš i elegancija: Hotel The Ivens u Lisabonu je naša najnovija opsesija (фото 8)
Raskoš i elegancija: Hotel The Ivens u Lisabonu je naša najnovija opsesija (фото 9)

Kao kontrast sobe su uređene u mirnim tonovima i zamišljene su kao utočište za goste. Paleta boja se vrti oko bele u kombinaciji sa bojom tamnog drveta. Umerenost u bojama iskorišćena je kao svojevrsno platno za detalje i materijale koji tu vode glavnu reč, a uz to ogromni prozori dopuštaju da se sve sobe „kupaju“ u prirodnom svetlu. Hotel The Ivens savršeno kombinuje istoriju, nostalgiju, ali i savremeni dizajn, živahnost i zabavu. Vidimo se čim pre!

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor