Pretraga

Šta dodajemo u prtljag za sledeće putovanje? Travel dnevnik

Šta dodajemo u prtljag za sledeće putovanje? Travel dnevnik

Tekst: BURO.

Zlatno pravilo glasi: ako zaista želite da zapamtite momenat, pokušajte da ne vadite telefon iz torbice, jer fotkanjem zapravo povećavate šanse da se određenog trenutka sećate kraće. U doba Instagrama - lakše reći nego uraditi. Zato vam predlažemo da u prtljag za sledeće putovanje dodate i travel dnevnik, ovaj praktični pomoćnik na jednom mestu će sačuvati sve detalje sa vašeg putovanja i postaće vaš novi omiljeni saputnik.

TheTravelersPlaybook zauzima zasluženo prvo mesto, budući da nudi pregršt ideja i načina kako da sačuvate uspomene sa putovanja. Za svaku zemlju - postoji odeljak gde upisujete kada ste stigli, koji ste grad posetili, ocenjujete atrakcije, lepite fotku i na dnu stranice imate mesta da zapišete overall utisak. Postoji i posebno poglavlje - favoriti - gde možete zabeležiti najzabavniji momenat sa putovanja, jelo koje vam je obradovalo nepce i omiljenu turu. Ova igra se nastavlja u nedogled sa raznolikim sadržajem koji popunjavate - od ljudi koje ste na putu upoznali do spoznaje o sebi do koje ste došli. 

Šta dodajemo u prtljag za sledeće putovanje? Travel dnevnik (фото 1)
Šta dodajemo u prtljag za sledeće putovanje? Travel dnevnik (фото 2)

Ovaj notes zauzima posebno mesto na listi jer uključuje dodatnu aktivnost od zapisivanja utisaka sa putovanja. On stiže u paketu sa iglom i koncem, tako da kroz njega možete da vezete i na taj način stavite pin na svako mesto koje ste do sada obišli. Očarani smo!

Šta dodajemo u prtljag za sledeće putovanje? Travel dnevnik (фото 3)
Šta dodajemo u prtljag za sledeće putovanje? Travel dnevnik (фото 4)

Travel checklist odnosi poene jer ne služi samo kao dnevnik, već i planer putovanja. Tu je lista koju treba da čekirate pre samog putovanja sa podsetnikom na sve one stvari koje nikako ne želite da zaboravite, zatim (prekopotrebna) lista za pakovanje, i na samom kraju, stranice koje otvarate po povratku kući.

Šta dodajemo u prtljag za sledeće putovanje? Travel dnevnik (фото 5)
Šta dodajemo u prtljag za sledeće putovanje? Travel dnevnik (фото 6)

U ovom travel dnevniku pronaći ćete sve što vam je potrebno: podsetnik da je svaka nova destinacija ne mesto, već novi sveži ugao gledanja na stvari, odeljak za najbolju grešku koju ste na putovanju napravili (i koja vas je sigurno vodila do najboljeg momenta), stranaca koji su na vas ostavili utisak, do omiljene uspomene. Tu su i rečenice koje će vas zamisliti o boji i ukusu grada koji ste posetili, a to je igra koja nam se posebno dopada.

Šta dodajemo u prtljag za sledeće putovanje? Travel dnevnik (фото 7)
Šta dodajemo u prtljag za sledeće putovanje? Travel dnevnik (фото 8)
Šta dodajemo u prtljag za sledeće putovanje? Travel dnevnik (фото 9)

The Daytrip Log Book je nešto jednostavnija, ali krajnje kompaktna verzija travel dnevnika. On broji 32 stranice, dakle nema brige o overweight-u prtljaga, napravljenih tako da na jednostavan način zabeležite ono najbitnije sa čime ste se vratili sa putovanja, a to su svakako neponovljive uspomene. Sjajna stvar je što ćete na papiru uvek moći da im se vratite i iznova ih proživite.

Šta dodajemo u prtljag za sledeće putovanje? Travel dnevnik (фото 10)
Šta dodajemo u prtljag za sledeće putovanje? Travel dnevnik (фото 11)

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor