Pretraga

Tri luksuzna hotela se ponovo otvaraju u Italiji, saznajte sve o tome

Tri luksuzna hotela se ponovo otvaraju u Italiji, saznajte sve o tome

Tekst: BURO.

Ne možemo da lažemo, putovanje u Italiju nam je na umu svakog dana i to već više od godinu dana. Da, svesni smo situacije, ali to ne znači da su naše želje drugačije. Čekamo i čekamo i čekamo. Nadamo se najboljem, a dok se Italija ne pridigne i ne prigrli turiste ugostitelji u ovoj zemlji su neočekivanu pauzu iskoristili za glanc postojećih smeštajnih kapaciteta i fantastične hotele učinili su još boljim! Od Kaprija do Pulje pojavljuju se „novi“ hoteli sa bazenima na liticama sa kojih puca pogled, sa raskošnim baštama koje mirišu na čisto leto, pa čak i pravim maslinjacima. Nova definicija luksuza leži u vraćanju prirodi i uživanju u autentičnim iskustvima, a ova tri hotela planiraju da baš to pruže svojim budućim gostima. Mi smo se za svaki slučaj upisali na listu čekanja.

La Palma, Kapri

Tri luksuzna hotela se ponovo otvaraju u Italiji, saznajte sve o tome (фото 1)

Prvi hotel na Kapriju otvoren je 1822. godine, a sada je renoviran u skladu sa Dolce Vita načinom života po kom je to ostrvo poznato. Danas se hotel zove La Palma i iza njega stoji grupacija Oetker Collection (između ostalih, njihovi hoteli su Le Bristol Paris i Hôtel du Cap-Eden-Roc) sa kojom su se udružili braća Reuben u čijem je hotel vlasništvu. Metamorfozu vodi nekoliko arhitekata, za lobi i sobe zadužen je biro na čijem čelu je Francesco Delogu, a Adam Tihany i Alessia Genova iz studija Tihany Design (koji su redizajnirali čuveni The Beverly Hills Hotel) su osmislili izgled restorana, spa centra i kluba na plaži. Ukupno postoji 50 soba i 18 apartmana, a svi imaju privatni balkon ili terasu. Enterijer je uređen u jednostavnom mediteranskom stilu uz detalje koji podsećaju na dizajn potpis slavnog Gioa Pontija. Velika pažnja posvećena je gastro ponudi, za koju je zadužen Gennaro Esposito koji je prethodno radio za restoran sa dve Michelin zvezdice. Ideja je da gostima ponude rapsodiju za nepca dok sede na otvorenoj terasi sa koje pogled puca na more. Hmmm, pa može!

Otvaranje: Zakazano je za 1. maj 2021. godine.

Tri luksuzna hotela se ponovo otvaraju u Italiji, saznajte sve o tome (фото 2)
Tri luksuzna hotela se ponovo otvaraju u Italiji, saznajte sve o tome (фото 3)
Tri luksuzna hotela se ponovo otvaraju u Italiji, saznajte sve o tome (фото 4)

Splendido Mare, Portofino

Tri luksuzna hotela se ponovo otvaraju u Italiji, saznajte sve o tome (фото 5)
Tri luksuzna hotela se ponovo otvaraju u Italiji, saznajte sve o tome (фото 6)

Hotel Splendido je jedno od onih legendarnih mesta čija istorija je isprepletana sa lokacijom na kojoj se nalaze. Zbog toga su dizajneri iz Pariza Charlotte de Tonnac i Hugo Sauzay dobili zadatak da hotel osavremene, ali da pri tome sačuvaju njegov duh i autentičnu atmosferu. Oni su pre nego što su se uhvatili u koštac sa projektom, istraživali Portofino i šta to ovo mesto čini toliko čarobnim i sva ta saznanja uneli su u finalna rešenja pri dizajnu prostora. Sa namerom su izbegli plavu boju koja im se učinila kao banalno rešenje za hotel koji se nalazi na obali. Umesto toga, njihova glavna nit inspiracije bila je izgled italijanskog primorskog sela. Zbog toga su koristili mermer (koji se vadi u blizini), drvo, kanap, kao i dosta tekstila (od Rubellija do Loro Piana). Takođe u hotelu je upotrebljeno preko 7.000 komada od pečene gline koje su izradile lokalne zanatlije. Nameštaj i rasvetu pronašli su na aukcijama u Milanu, uspeli su da ulove vintage komade sa potpisima dizajnera kao što su: Paolo Buffa, Guglielmo Ulrich, Carlo Scarpa i Gio Ponti. Kad na sve to dodamo činjenicu da je ovaj hotel deo super-luksuzne hotelske grupacije Belmond, jasno je da se radi o zbilja posebnom mestu koje će vrlo lako steći svoje stalne goste.

Otvaranje: Ovog aprila.

Tri luksuzna hotela se ponovo otvaraju u Italiji, saznajte sve o tome (фото 7)
Tri luksuzna hotela se ponovo otvaraju u Italiji, saznajte sve o tome (фото 8)

Masseria Calderisi, Pulja

Tri luksuzna hotela se ponovo otvaraju u Italiji, saznajte sve o tome (фото 9)
Tri luksuzna hotela se ponovo otvaraju u Italiji, saznajte sve o tome (фото 10)
Tri luksuzna hotela se ponovo otvaraju u Italiji, saznajte sve o tome (фото 11)

Kada su Max i Jutta von Braunmühl kupili imanje iz XVII veka u Pulji odmah su dobili ideju da ga pretvore u svojevrsan retreat. Postoji 24 sobe i apartmana, a neke od njih imaju prostrane terase i svaka je uređena u kombinaciji rustičnog (tu su goli zidovi i otkriven kamen) i ručno rađenih elemenata (većina komada nameštaja je posebno pravljena za ovaj smeštaj). Tu je i mnoštvo detalja kao što su terakot ćupovi, rasveta sa abažurima od keramike, ogledala sa ramovima od ratana... Najbolji deo je svakako ogroman bazen koji okružuju stabla maslina, narandže i limuna. U sumrak, kada sve te arome počnu da se mešaju na terasi ispunjenoj jastucima, služi se aperitivo. U sklopu imanja postoji i restoran „La Corte“ koji slavi tradicionalnu kuhinju Pulje. Svim gostima koje ukusi zanimaju nudi se i časovi sa pica majstorom. Imanje je ušuškano u baštu od 8 hektara, ali nije daleko od plaže, potrebno je samo 5 minuta vožnje kolima.

Otvaranje: Iako već sad primaju goste, hotel će sa punim kapacitetom početi sa radom u maju 2021. godine.

Tri luksuzna hotela se ponovo otvaraju u Italiji, saznajte sve o tome (фото 12)

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor