Pretraga

Tri predivna mesta u Sloveniji kao stvorena za digitalni detoks

Tekst: Jelena Karakaš


Vikend putovanja su nam možda i omiljena, možemo biti spontani, odlučiti samo dan unapred, spakovati samo najnužnije i prepustiti se slatkoj dokolici u roku od tri, četiri, sad! Preporučili smo vam već nekoliko mesta u regionu za jesenja putovanja, a sada smo se fokusiraili na Sloveniju i lokacije na kojima možete uživati u smeni sezona u predelima koji deluju kao da su oživeli sa starih razglednica. Pa možda ove srede možete biti spontani i bukirati putovanje? Mi vas podržavamo. I kao džoker, preporučujemo vam hotele gde možete malo odmoriti od interneta i društvenih mreža.

Tri predivna mesta u Sloveniji kao stvorena za digitalni detoks (фото 1)
Tri predivna mesta u Sloveniji kao stvorena za digitalni detoks (фото 2)

 

Vila Planinka, Zgornje Jezersko

 

 

Ovo je zbilja nešto posebno, eksterijer ovog smeštaja izgleda kao old school planinska kuća, dok je enterijer uređen tako da momentalno poziva na relaksaciju. I upravo se ceo koncept odmora ovde zasniva na tom principu, sve je podređeno usporavanju i sjedinjavanju sa prirodom. Neočekivano dobijate izazov da prosto ne radite ništa (da li i dalje umete to?). Hotel raspolaže sa 23 sobe, a u njima dominiraju drvo i prirodni materijali. U ovom hotelu teže zero waste cilju, gostima su na raspolaganju i punjači za elektornske automobile, a hotelski restoran baziran je na lokalnim i organskim namirnicama koje na tanjire stižu sa okolnih farmi. Tu je još i wellness zona sa saunom za kompletno opuštanje. Vila Planinka vam nudi jedinstvenu mogućnost da se konačno u miru naspavate.

 

Tri predivna mesta u Sloveniji kao stvorena za digitalni detoks (фото 3)
Tri predivna mesta u Sloveniji kao stvorena za digitalni detoks (фото 4)
Tri predivna mesta u Sloveniji kao stvorena za digitalni detoks (фото 5)

 


 

Tri predivna mesta u Sloveniji kao stvorena za digitalni detoks (фото 6)

 

Hotel Majerca, Bohinj

 

 

Vikend zbris na jezero? Samo izvolite. Boutique hotel Majerca smešten je u blizini jezera Bohilj koje je najveće jezero u Sloveniji, radi se o predivnom predelu gde je priroda nadmašila sebe. Sam hotel uređen je u minimalističkom, ali toplom stilu i predstavlja rezultat promišljanja kako spojiti moderne dizajn aspiracije i tradicionalnu arhitekturu regiona Gorenjska. I najbolje od svega? Ovaj maleni hotel je ganc nov! Svoja vrata otvorili su početkom avgusta ove godine, tako da se među prvima možete upisati na listu gostiju.

 

Tri predivna mesta u Sloveniji kao stvorena za digitalni detoks (фото 7)
Tri predivna mesta u Sloveniji kao stvorena za digitalni detoks (фото 8)
Tri predivna mesta u Sloveniji kao stvorena za digitalni detoks (фото 9)

 


 

Tri predivna mesta u Sloveniji kao stvorena za digitalni detoks (фото 10)

 

Sunrose 7, Bohinj

 

 

A imamo nešto još novije: Sunrose 7 je hotel koji je otvoren krajem septembra. Zapravo, hotel je sada renoviran, a postoji od 1890. godine i pre jednog veka bio je posebno mesto gde su rado dolazili pripadnici austrogarskog plemstva. Danas se ovde redefiniše moderno shvatanje luksuza, hotel je uređen u modernom stilu, gde se luksuz diskretno pokazuje u iskustvima koja tu možete doživeti. Naime, primaju samo odrasle goste i njima nude mogućnost digitalnog detoksa. U sobama ne postoji televizor, telefon, radio, ili slični elektronski aparati, na taj način gostima nude mogućnost da se zbilja isključe iz naporne svakodnevnice i konstantne povezanosti. Pa šta kažete na ideju da se „odvežete“ sa poslovnog mejla i ponovo se konektujete sami sa sobom u staklenoj bašti sa zadnje strane zgrade koja pruža direktan pogled na jezero koje je tik pored hotela. Ne zvuči loše?

 

Tri predivna mesta u Sloveniji kao stvorena za digitalni detoks (фото 11)
Tri predivna mesta u Sloveniji kao stvorena za digitalni detoks (фото 12)
Tri predivna mesta u Sloveniji kao stvorena za digitalni detoks (фото 13)

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor

Ostavite komentar