Pretraga

Voleli bismo da smo ovog sekunda u Tel Avivu, ovo su mesta na koja bismo išli

Voleli bismo da smo ovog sekunda u Tel Avivu, ovo su mesta na koja bismo išli

Tekst: BURO.


Ako ste ove nedelje makar letimično bacili pogled na društvene mreže sigurno ste videli snimke žurki u Tel Avivu koje su nastale kao posledica popuštanja mera, jer je u Izraelu revakcinisano više od 4 i po miliona ljudi. Oni imaju „zelene pasoše“ koji im omogućavaju da život nastave slično kao nekada. Ne možemo da kažemo da nismo malo zavideli na dobroj energiji sa snimaka koji kruže mrežama. Brže bolje smo sastavili spisak lokacija za uživanje u Tel Avivu, spremni u niskom letu, ako se promeni situacija oko letova i otvaranja aerodroma. Čekamo.

Voleli bismo da smo ovog sekunda u Tel Avivu, ovo su mesta na koja bismo išli (фото 1)
Voleli bismo da smo ovog sekunda u Tel Avivu, ovo su mesta na koja bismo išli (фото 2)
Voleli bismo da smo ovog sekunda u Tel Avivu, ovo su mesta na koja bismo išli (фото 3)

Hotel Saul

Voleli bismo da smo ovog sekunda u Tel Avivu, ovo su mesta na koja bismo išli (фото 4)

Jedna od najboljih opcija za bukiranje u Tel Avivu jeste boutique hotel Saul koji je otvoren 2018. godine i spaja najbolje od starog i novog sveta. Hotel broji 34 sobe i smešten je u nekadašnjoj poslovnoj zgradi čiji su elementi sačuvani (hodnici i neki od spratova). Uređenje je istovremeno prefinjeno, ali i nepretenciozno. U enterijeru su korišćene starinske ulične lampe, kao i posteri najčuvenijih zgrada Tel Avivu, takođe negde su ostavljeni goli betonski zidovi. Sobe nisu velike, ali su vrlo simpatično uređene, plus na rooftop terasi se možete opustiti na prugastim ležaljkama.

Voleli bismo da smo ovog sekunda u Tel Avivu, ovo su mesta na koja bismo išli (фото 5)
Voleli bismo da smo ovog sekunda u Tel Avivu, ovo su mesta na koja bismo išli (фото 6)

Benedict

Dobar dan se po doručku poznaje, zar ne? Opuštena epizoda na suncu može da započne u Benedictu, radi se o lancu restorana koji su specijalizovani baš za prvi dnevni obrok. Ukoliko ste obožavalac zanimljivih jela kreiranih tako da vam odlično startuje dan, nikako nemojte zaobići ovo mesto. Na meniju ćete pronaći naravno Benedict jaja, ali i bejgl, palačinke, salate, kao i koktele i čitavu selekciju Mimosa koktela za veseliji početak.

Voleli bismo da smo ovog sekunda u Tel Avivu, ovo su mesta na koja bismo išli (фото 7)
Voleli bismo da smo ovog sekunda u Tel Avivu, ovo su mesta na koja bismo išli (фото 8)

Bicicletta

Voleli bismo da smo ovog sekunda u Tel Avivu, ovo su mesta na koja bismo išli (фото 9)

Šarmantni restorančić sa velikim dvorištem smeštenim između starih zgrada? To je mesto na kom bismo rado izgubili nekoliko sati. Uz atmosferu nekog kul privatnog kluba dodajemo činjenicu da se ovde zaista sjajno jede. Ono što je svakako na must have listi jeste pomfrit od patlidžana, foccacia i ražnjići od lignje. Bonus poeni, kokteli su takođe jako dobri (i jaki!).

Voleli bismo da smo ovog sekunda u Tel Avivu, ovo su mesta na koja bismo išli (фото 10)
Voleli bismo da smo ovog sekunda u Tel Avivu, ovo su mesta na koja bismo išli (фото 11)

Miznon

Voleli bismo da smo ovog sekunda u Tel Avivu, ovo su mesta na koja bismo išli (фото 12)

Ako je na vašem spisku nezaobilazno da probate neki od specijaliteta street food kuhinje, onda upišite na svoju listu Miznon. Koncept je vrlo jednostavan: nude pita sendvič sa mesom. A dok čekate na svoju porudžbinu možete se poslužiti besplatnim pita hlebom, labnehom i tahinijem. Ono po čemu je ovo mesto postalo čuveno jeste Miznon specijalni sos zbog koga meso ima poseban ukus, a možete umakati i pomfrit u njega. Postoje i vegeterijanske opcije koje su jednako dobre.

Voleli bismo da smo ovog sekunda u Tel Avivu, ovo su mesta na koja bismo išli (фото 13)

Alena

Voleli bismo da smo ovog sekunda u Tel Avivu, ovo su mesta na koja bismo išli (фото 14)

Alena je jedan od najfinijih restorana u Tel Avivu, a nalazi se na terasi luksuznog hotela The Norman. Ne morate biti gost hotela kako biste rezervisali sto za sebe. Uživaćete u sofisticiranom ambijentu sa predivnim pogledom na grad. Kada završite sa jelom možete preći u koktel bar Library u kome će vas dočekati sveznajući barmeni u elegantnom retro ambijentu. Bar je inspirisan četrdesetim godinama XX veka i kao stvoren je za neki dejt, ili noć bez kraja sa prijateljima (a tamo ćete verovatno steći i nove).

Voleli bismo da smo ovog sekunda u Tel Avivu, ovo su mesta na koja bismo išli (фото 15)

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor