Pretraga

Vreme je za zimovanje: Otkrivamo vam predivne zimske kolibe u kojima je uživanje na prvom mestu

Vreme je za zimovanje: Otkrivamo vam predivne zimske kolibe u kojima je uživanje na prvom mestu

Tekst: BURO.

Ako planirate odmor na planini zašto ne biste razmišljali u smeru manje izvikanih mesta i smeštaja koji su manji, udobni i beskrajno šarmantni. Na trenutak smo velike hotele stavili u stranu i otkrivamo vam prave snežne bisere, koje možda na prvi pogled ne biste ni primetili. Da ne dužimo, ovo su naši favoriti.

Alpzitt – Chalets, Nemačka

Vreme je za zimovanje: Otkrivamo vam predivne zimske kolibe u kojima je uživanje na prvom mestu (фото 1)

Ovo je zapravo više hotel u stilu zimskog seoca nego hotel koji je smešten između Kemptena i Oberstorfa u Nemačkoj. Mali kompleks sastoji se od devet udobnih bungalova koji pružaju gostima sve što im je potrebno na zimovanju. Velika centralna kuća služi kao recepcija, tu se služi i doručak, a gostima je na raspolaganju i opcija da im se namirnice dostavljaju u korpi koja ih ujutru čeka pred vratima za pravo iskustvo planinskog doručka u krevetu. U neposrednoj blizini nalaze se tri manje skijaške staze koje su idealne za porodice, posebno za decu koja su još uvek nesigurna na snegu.

Vreme je za zimovanje: Otkrivamo vam predivne zimske kolibe u kojima je uživanje na prvom mestu (фото 2)

Villa Antoinette, Austrija

Vreme je za zimovanje: Otkrivamo vam predivne zimske kolibe u kojima je uživanje na prvom mestu (фото 3)

Želite nešto posebno, što je u isto vreme šarmantno i luksuzno? Nema problema, proverite šta nudi Villa Antoinette, jedan od lepših smeštaja u alpskom regionu u Austriji. Orginalna kuća je izrađena 1912. godine i posle renoviranja 2015. ima luksuzni apartman i pet različitih soba uređenih u karakterističnom Wilhelminian stilu (ukupan kapacitet je deset ljudi), veliku englesku kuhinju, biblioteku, salon, kućni bioskop, teretanu, spa centar sa saunom, parno kupatio, đakuzi na otvorenom, pa čak i otvoreni bazen. Iako ćete teško poželeti da izađete iz ove prelepe kuće, skijalište je udaljeno oko desetak minuta vožnje.

Vreme je za zimovanje: Otkrivamo vam predivne zimske kolibe u kojima je uživanje na prvom mestu (фото 4)

Chesa Stüva Colani, Švajcarska

Vreme je za zimovanje: Otkrivamo vam predivne zimske kolibe u kojima je uživanje na prvom mestu (фото 5)

Svi koji vole da budu malo izdvojeni iz centra zbivanja bi trebalo da razmisle o ovom boutique hotelčiću koji se nalazi u živopisnom selu Madulan koji je od Sent Morica udaljeno oko desetak minuta vožnje kolima (povezan je i redovnom autobuskom linijom). Enterijer hotela za koji je bio zadužen italijanski biro Bertolini & Galli Architects, uređen je u planinskom stilu koji poziva na odmor i mir, dominiraju prirodni materijali kao što su drvo i kamen, dok paleta upotrebljenih boja varira od bež, krem, sve do sive. U okviru hotela postoji i mali spa centar, kao i vrlo dobar restoran Colani za koji je zadužen bračni par Paolo Casanova i Stella Guarneri.

Vreme je za zimovanje: Otkrivamo vam predivne zimske kolibe u kojima je uživanje na prvom mestu (фото 6)

Gasthof Zum Hirschen, Austrija

Vreme je za zimovanje: Otkrivamo vam predivne zimske kolibe u kojima je uživanje na prvom mestu (фото 7)

Postoje ona mesta gde je sve nekako taman, gde se o svakom detalju dobro promislilo i upravo je takav ovaj hotelčić koji zaista deluje kao da je ispao iz neke klasične bajke. To ne čudi jer je kuća u koju je smešten stara 265 godina. Vlasnici su, osim prenoćišta, odlučili da svojim gostima ponude i malo umetnosti i istorije, savršene krevete, posebno kreiranu playlistu i kulinarske majstorije. Ukratko, nude uživanje za sva čula. Ukupno postoji 36 soba koje su različito uređene, a ponose se i „prostorijama koje su namenjene da se u njima ne radi ništa“, što u prevodu znači: spa centar, bašta i lounge sa kaminom. Sjajan koncept! U očuvanoj trpezariji smešten je restoran kojim komanduje kuvar Jonathan Burger i pripema specijalitete od lokalnih namirnica. Plus, ako budete imali sreće, vlasnik hotela Peter Fetz ponekada lično vodi goste na ski ture.


Weyerhof, Austrija

Vreme je za zimovanje: Otkrivamo vam predivne zimske kolibe u kojima je uživanje na prvom mestu (фото 12)

Ovo je istinski ugostiteljski biser, postoje zapisi da je još 1662. godine Weyerhof funkcionisao kao gostionica sa prenoćištem. U drugoj polovini XVII veka pretvoren je u luksuznu vilu gde su odsedali plemići koji su dolazili u lov. Nažalost, te sobe su izgorele u požaru 1940. godine. Tokom godina i ostale zgrade na imanju pretvorene su u delove hotela i dan danas se poštuje autentičnost i tradicija ovog mesta, naravno uz sve moderne tekovine bez kojih nije moguće zamisliti udoban odmor. Na samo pet minuta kolima je Wildkogel Arena sa ski stazama u dužini od 75 kilometara, a gosti mogu vozom stići i do Kitzbuhela koji ima 57 žičara i staze u dužini od 185 kilometara.

Vreme je za zimovanje: Otkrivamo vam predivne zimske kolibe u kojima je uživanje na prvom mestu (фото 13)

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor