Vreme je za zimovanje: Otkrivamo vam predivne zimske kolibe u kojima je uživanje na prvom mestu

  25.01.2020.
  RECOMMENDED

  https://buro247.rs/wp-content/uploads/2020/01/kolibe_cover.jpg

  Ako planirate odmor na planini zašto ne biste razmišljali u smeru manje izvikanih mesta i smeštaja koji su manji, udobni i beskrajno šarmantni. Na trenutak smo velike hotele stavili u stranu i otkrivamo vam prave snežne bisere, koje možda na prvi pogled ne biste ni primetili. Da ne dužimo, ovo su naši favoriti.

  Alpzitt – Chalets, Nemačka

  https://buro247.rs/wp-content/uploads/2020/01/1579953992778296.jpg

  Ovo je zapravo više hotel u stilu zimskog seoca nego hotel koji je smešten između Kemptena i Oberstorfa u Nemačkoj. Mali kompleks sastoji se od devet udobnih bungalova koji pružaju gostima sve što im je potrebno na zimovanju. Velika centralna kuća služi kao recepcija, tu se služi i doručak, a gostima je na raspolaganju i opcija da im se namirnice dostavljaju u korpi koja ih ujutru čeka pred vratima za pravo iskustvo planinskog doručka u krevetu. U neposrednoj blizini nalaze se tri manje skijaške staze koje su idealne za porodice, posebno za decu koja su još uvek nesigurna na snegu.

  https://buro247.rs/wp-content/uploads/2020/01/1579953992863162.jpg

  Želite nešto posebno, što je u isto vreme šarmantno i luksuzno? Nema problema, proverite šta nudi Villa Antoinette, jedan od lepših smeštaja u alpskom regionu u Austriji. Orginalna kuća je izrađena 1912. godine i posle renoviranja 2015. ima luksuzni apartman i pet različitih soba uređenih u karakterističnom Wilhelminian stilu (ukupan kapacitet je deset ljudi), veliku englesku kuhinju, biblioteku, salon, kućni bioskop, teretanu, spa centar sa saunom, parno kupatio, đakuzi na otvorenom, pa čak i otvoreni bazen. Iako ćete teško poželeti da izađete iz ove prelepe kuće, skijalište je udaljeno oko desetak minuta vožnje.

  https://buro247.rs/wp-content/uploads/2020/01/1579954071260434.jpg

  Svi koji vole da budu malo izdvojeni iz centra zbivanja bi trebalo da razmisle o ovom boutique hotelčiću koji se nalazi u živopisnom selu Madulan koji je od Sent Morica udaljeno oko desetak minuta vožnje kolima (povezan je i redovnom autobuskom linijom). Enterijer hotela za koji je bio zadužen italijanski biro Bertolini & Galli Architects, uređen je u planinskom stilu koji poziva na odmor i mir, dominiraju prirodni materijali kao što su drvo i kamen, dok paleta upotrebljenih boja varira od bež, krem, sve do sive. U okviru hotela postoji i mali spa centar, kao i vrlo dobar restoran Colani za koji je zadužen bračni par Paolo Casanova i Stella Guarneri.

  https://buro247.rs/wp-content/uploads/2020/01/1579954127933112.jpg

  Postoje ona mesta gde je sve nekako taman, gde se o svakom detalju dobro promislilo i upravo je takav ovaj hotelčić koji zaista deluje kao da je ispao iz neke klasične bajke. To ne čudi jer je kuća u koju je smešten stara 265 godina. Vlasnici su, osim prenoćišta, odlučili da svojim gostima ponude i malo umetnosti i istorije, savršene krevete, posebno kreiranu playlistu i kulinarske majstorije. Ukratko, nude uživanje za sva čula. Ukupno postoji 36 soba koje su različito uređene, a ponose se i „prostorijama koje su namenjene da se u njima ne radi ništa“, što u prevodu znači: spa centar, bašta i lounge sa kaminom. Sjajan koncept! U očuvanoj trpezariji smešten je restoran kojim komanduje kuvar Jonathan Burger i pripema specijalitete od lokalnih namirnica. Plus, ako budete imali sreće, vlasnik hotela Peter Fetz ponekada lično vodi goste na ski ture.


  Ovo je istinski ugostiteljski biser, postoje zapisi da je još 1662. godine Weyerhof funkcionisao kao gostionica sa prenoćištem. U drugoj polovini XVII veka pretvoren je u luksuznu vilu gde su odsedali plemići koji su dolazili u lov. Nažalost, te sobe su izgorele u požaru 1940. godine. Tokom godina i ostale zgrade na imanju pretvorene su u delove hotela i dan danas se poštuje autentičnost i tradicija ovog mesta, naravno uz sve moderne tekovine bez kojih nije moguće zamisliti udoban odmor. Na samo pet minuta kolima je Wildkogel Arena sa ski stazama u dužini od 75 kilometara, a gosti mogu vozom stići i do Kitzbuhela koji ima 57 žičara i staze u dužini od 185 kilometara.

  https://buro247.rs/wp-content/uploads/2020/01/15799543428611.jpg

  Saznaj više:
  Povezani članci: