Pretraga

Wes Anderson je redizajnirao luksuzan voz iz pedesetih i odmah smo se prijavili za ukrcavanje

Wes Anderson je redizajnirao luksuzan voz iz pedesetih i odmah smo se prijavili za ukrcavanje

Tekst: BURO.

Ovo je jedna od onih saradnji koja je tako logična i prirodna, da se pitamo kako se nije ranije realizovala! U teoriji zvuči neobično da britanska kompanija specijalizovana za luksuzne vozove i američki reditelj udruže snage. Ali kad znamo da su u pitanju Blemond i Wes Anderson stvari su jasne (i predivne!). Wes je dobio zadatak da osmisli enterijer voza iz pedesetih godina „Cygnus“ i to u svom prepoznatljivom stilu koji svi obožavamo.

Wes Anderson je redizajnirao luksuzan voz iz pedesetih i odmah smo se prijavili za ukrcavanje (фото 1)
Wes Anderson je redizajnirao luksuzan voz iz pedesetih i odmah smo se prijavili za ukrcavanje (фото 2)

Klasični voz na neki način nudi bioskopsko iskustvo, dok se promiče kroz predele i pejzaže imate sve elemente dobrog filma: od istorijskog žanra, preko drame, do akcije. Upravo je Wes voz stavio u centar svog filma iz 2007. godine „The Darjeeling Limited“ koji se zaista snimao u pravom vozu indijske železnice, čiji dizajn je popravio dizajner Mark Friedberg. Andersonovi filmovi imaju gotovo forenzičku pažnju ka detaljima i scenografija je bitna koliko i sama radnja.

Wes Anderson je redizajnirao luksuzan voz iz pedesetih i odmah smo se prijavili za ukrcavanje (фото 3)

Enterijer ovog posebnog Belmond voza je prava poslastica, uspeli su da sačvaju neke originalne elemente iz pedesetih, a inspiracija za renoviranje je pronađena u toj dekadi. Zidovi su obloženi sjajnim tamnim drvetom, sedišta su presvučena plišom sa printom, a flaše šampanjca stižu u kiblama u obliku labuda. Sve je dekadentno, čudesno i hipnotišuće.

Wes Anderson je redizajnirao luksuzan voz iz pedesetih i odmah smo se prijavili za ukrcavanje (фото 4)
Wes Anderson je redizajnirao luksuzan voz iz pedesetih i odmah smo se prijavili za ukrcavanje (фото 5)

„Cygnus“ voz svi zanteresovani mogu bukirati za eksurziju sa ručkom, polazak je iz Londona. Postoje dva privatna kupea za do četvoro ljudi. A za one koji žele nešto zbilja posebno tu je opcija zakupa čitavog voza za 26 ljudi. Ukrcavamo se!

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor