Pretraga

Za Meksiko vam nije potreban PCR test u to ime pronašli smo 3 apsolutno fantastična smeštaja

Za Meksiko vam nije potreban PCR test u to ime pronašli smo 3 apsolutno fantastična smeštaja

Tekst: BURO.

Ako ste od onih koji čim primete pahulje odmah počnu da maštaju o dramatičnim zalascima sunca, eksploziji boja i najmanje 30 stepeni u hladu... Dobar dan, na pravom ste mestu. Posle novogodišnjih praznika ulećemo u period godine koji je najteže pregurati, sivilo i minus temperature su tu, ali više nemamo šljokice, fanfare i poklone da nam odvlače pažnju. Preživljavamo špic u saobraćaju, promrzle prste i uši i svakodnevnu baladu kako nemamo šta da obučemo (istina). Ali, dobro, pregrmeli smo Blue Monday, možemo i sve ostalo. Da li ste znali da je Meksiko jedna od retkih zemalja koja od državljana Srbije ne traži potvrdu o negativnom PCR testu? Ako ste ikada maštali o ovoj egzotičnoj i dalekoj destinaciji, možda je sada pravo vreme da prelomite i krenete put sunca? Meksiko nudi mnoštvo lokacija za odmor, a mi smo se sada potrudili da skrenemo pažnju na one neobične, nove i posebne smeštaje.

Casona Sforza

Za Meksiko vam nije potreban PCR test u to ime pronašli smo 3 apsolutno fantastična smeštaja (фото 1)
Za Meksiko vam nije potreban PCR test u to ime pronašli smo 3 apsolutno fantastična smeštaja (фото 2)
Za Meksiko vam nije potreban PCR test u to ime pronašli smo 3 apsolutno fantastična smeštaja (фото 3)

Ukoliko žudite za novim mestima, na ovo defintivno morate obratiti pažnju! Casona Sforza otvorena je u decembru 2020. godine, ali ovo mesto ima mnogo dužu istoriju od toga. Vlasnici su se još 2010. godine zaljubiili u Puerto Eskondido, ono što im je zapalo za oko jeste da su lokalni stari zanati tu skoro izumreli, zbog toga su osnovali Pueblo del Sol kao projekat koji će vratiti lokalne tradicije. Pre pet godina u priču se uključio i čuveni arhitekta Alberto Kalach koji je projektovao hotel, i to tako da je dizajn utemeljen na starim tehnikama, pa su tako tu lukovi koji ne samo da su antiseizmički već propuštaju dobru energiju pravo u apartmane. U svakoj sobi nalaze se šolje i kafa koji su proizvodi lokalaca, a sva hrana koja se nudi u restoranu je uzgojena u blizini. Csona Sforza, iako izgleda kao prava luksuzna lokacija, je mnogo više od klasičnog luksuznog hotela.

Mesón Hidalgo

Za Meksiko vam nije potreban PCR test u to ime pronašli smo 3 apsolutno fantastična smeštaja (фото 4)
Za Meksiko vam nije potreban PCR test u to ime pronašli smo 3 apsolutno fantastična smeštaja (фото 5)
Za Meksiko vam nije potreban PCR test u to ime pronašli smo 3 apsolutno fantastična smeštaja (фото 6)
Za Meksiko vam nije potreban PCR test u to ime pronašli smo 3 apsolutno fantastična smeštaja (фото 7)

Američka dizajnerka Laura Kirar stoji iza malenog hotela Mesón Hidalgo koji se nalazi u gradu San Migel de Aljende u Meksiku. Ona je preuredila kuću koja potiče iz XVII veka i od nje stvorila prelep boutique smeštaj koji je ispunjen bojama i ručno pravljenim nameštajem, a odlična vest za sve goste jeste da je sve na prodaju. Ukoliko im se neki predmet posebno svidi, za pristojnu cenu će i on biti spakovan za pokret po check-outu. Laura je dizajnirala za brendove kao što su Baker Furniture i Kallista, ali i za lanac hotela Sheraton što ju je dodatno ubedilo da se posveti svom snu da otvori sopstveni hotel. Mesón Hidalgo je svoja vrata otvorio u novembru 2019. godine, samo nekoliko meseci pre proglašenja pandemije, ali to nije pokolebalo Lauru, većina gostiju trenutno stižu iz Meksiko Sitija, Meride i Amerike. Postoje tri apartmana, a svaki je uređen drugačije. Pored smeštajnih jedinica tu je i radnja u kojoj se prodaje Armour nakit, odeća sa potpisom Carle Fernandez, Xinú parfemi, kao i komadi koje je sama Laura dizajnirala.

Casa Orgullosa

Za Meksiko vam nije potreban PCR test u to ime pronašli smo 3 apsolutno fantastična smeštaja (фото 8)
Za Meksiko vam nije potreban PCR test u to ime pronašli smo 3 apsolutno fantastična smeštaja (фото 9)
Za Meksiko vam nije potreban PCR test u to ime pronašli smo 3 apsolutno fantastična smeštaja (фото 10)
Za Meksiko vam nije potreban PCR test u to ime pronašli smo 3 apsolutno fantastična smeštaja (фото 11)

Ako ste bili stvarno, stvarno dobri prošle godine, razmisite o iznajmljivanju kuće Orgullosa koja prima desetoro ljudi i nudi uživanje do apsolutnog maksimuma. Arhitekta iz Venecule Alberto Calleja ovde je kombinovao brutalizam i tradicionalne meksičke tehnike izgrade kako bi stvorio vrlo sofisticiranu kuću iz koje pogled puca na plažu. Sa trema koji se nastavlja do bazena gosti mogu uživati u spektakularnim zalascima uz zvučnu pratnju talasa koji se kotrljaju po pesku. M-o-ž-e!

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor