Šarm kao najukusniji sastojak

autor BURO.
600x600 10

Šarm živi u nenametljivom stilu koji svojom dušom stoji na strani kvaliteta. Ne požuruje ni sebe ni druge i dopušta stvarima da legnu na svoje mesto tako što ih pomiluje svojom toplinom.

Šarm je pitanje stava i izbora, što ga čini protočnikom hrabrog mišljenja i razmišljanja.

Sve za šta kažemo da ima neki svoj šarm, mislimo da ima svoj identitet.

Šarm je magnet za privlačenje lepih stvari i situacija.

Svojim šarmom, izgrađenom na svakom od ovde spomenutih stubova, proteklih pet godina privlači nas restoran „Puter“, kreirajući duh poželjne i afirmativne pariške nonšalancije i kvaliteta u Beogradu. Ovo je njegov recept.

DSC 1840 2
DSC 2041

Recept za puter sa velikim P

„Puter“ je najpre trebalo sanjati. Maštati o njegovoj manifestaciji sa mnogo ljubavi. Onda pronaći ćošak optočen uspomenama, tradicijom i simbolikom. To je ćošak u blizini Kalenić pijace. Ćošak koji priča priču…

Sve je počelo komadićima putera, uverenjem da svako ukusno jelo počinje baš tako. Dodati su Mirjana, Danica, Vlada, Jovana i Gaga.

DSC 1459
FI1A5602

Važno: korišćene su samo sveže namirnice, koje su dospele u ruke francuskih majstora. Njihova tehnika pravi razliku. I napravila je. Umetnost kreacije na delu.

Ubačena su izvrsna vina, „pitka i mila“ muzika. Dodati su stalni gost koji se puterovom „Puteru“ uvek rado vraćaju. Onda se sve to kuvalo na tihoj vatri, pet godina!

Omiljeni komšija

Sada je „Puter“ tu gde jeste, na poziciji koja se zaslužuje kontinuitetom, šarmom i lucidnošću.

Prepoznat kao kutak kreativne i ambijentalne transformacije, od vibrantnog jutra, preko ranog poslovnog ručka do elegantne večere, ponudio je svojim košmijama ono što im je nedostajalo – prijatno druženje kod Kalenića.

2023 10 19 69 3
2023 10 19 98 1

Ponudio im je i domaći puter i domaći hleb. Ponudio je kompleksna jela koja prolaze kroz nekoliko faza pripreme. Ponudio je posvećen i profesionalan pristup. Ponudio je probrana vina malih butik vinarija iz Srbije i Francuske. Mi smo to oberučke prihvatili…

A ono što je možda i najveća vrednost, sve je upakovano u koncept lišen pretencioznog. S tim u vezi, servis je neposredan i ličan, pomalo nonšalantan, što mu obezbeđuje da hoda po liniji prijatnog i obožavanog. Prednost „Putera“ je što uspešno odoleva velikoj fluktuaciji zaposlenih koja postoji u okvirima ugostiteljstva. Ovdde ima i retro šmeka – ono kada servis zna šta gosti vole, konzumiraju i poštuju, bez da ih pita.

DSC 1666 1
DSC 2031

Povodom svog petog rođendana, „Puter“ je rebrendirao logo i pripremio novi sezonski meni koji potpisuje Vlada Popović. Probali smo ga i u narednom tekstu očekujte naše utiske i preporuke. Do tada, pogledajmo atmosferu sa proslave petog rođenadana ovog bistroa: