Mali trikovi za neodoljivo samopouzdanje

  11.08.2023.
  RECOMMENDED

  https://buro247.rs/wp-content/uploads/2023/08/Cover_Wide-3_2.gif

  Sve što je jedna žena ikada želela, iako možda nije umela to da izrazi,  jeste da se oseća nezaustavljivo, slobodno i ispunjeno u svojoj koži. Samopouzdanje. Jedna reč sa beskonačnom vrednošću. Toliko radimo na njemu, a uvek nam još malo fali da se zaista otvorimo, da prihvatimo svoju autentičnost i da je ne krijemo od drugih.

  Samopouzdanje je najlakše shvatiti kao veštinu koju razvijamo tokom života, a ne neki urođeni talenat. Dok posmatramo druge žene koje deluju nedodirljivo, nesvesno se upoređujemo, pokušavajući da shvatimo šta je njihov X faktor, čime hrane svoj um i telo, spremna sam da nam okrenem fokus na jednu malu tajnu – svaka žena može i zaslužuje da veruje u sebe.

  Ali, pre nego što poverujemo u sebe i dopustimo da hrabro koračamo i biramo život koji je u skladu sa našom vizijom, potrebno je da verujemo sebi. Da verujemo svom telu, da verujemo pozitivan MINDSET, da verujemo u svoje snove, u svoje dobre namere, i najvažnije – da znamo da možemo da se oslonimo na sebe.

  Pre svega, kako da odredimo da li imamo dovoljno samopouzdanja, i da li nam je potrebno još malo?

  Najbrži put do toga se nalazi ispred sledećeg ogledala. Kada stanemo ispred i pogledamo svoj odraz, koje se misli javljaju prvo?

  https://buro247.rs/wp-content/uploads/2023/08/1691727079173802.jpg
  Photo: Pinterest

  Da li ispravljamo sebe i pokušavamo da utvrdimo šta je sledeće što treba da izmenimo, ili dajemo sebi kompliment, navijamo za sebe i osećamo se udobno u svojoj koži?

  Ovde se najmanje radi o fizičkom izgledu.

  Postoje dani kada nismo tip top sređene, ali imamo veru i ambiciju koja pomera planine.

  Postoje i one nedelje kada izgledamo kao milion dolara ali iznutra venemo i nemamo motivaciju ni za rituale koje inače volimo.

  Kako da spojimo i pomirimo te dve strane – da budete zadovoljni svojim izgledom, da osećate mir iznutra, da emitujete vaš faktor X spolja?

  Vreme je da dođemo do tog specifičnog osećaja, kada 100% sigurne izlazimo iz zone komfora.

  Sledimo svoj unutrašnji osećaj i radimo ono što nama prija i što nas motiviše.

  Pravo samopouzdanje ne znači da ulazite u prostoriju punu ljudi i da uveravate sebe da ste bolji od svih. Pravo samopouzdanje znači da vas nije briga da li ste najbolji ili ne, već da nemate potrebu da se upoređujete.

  Danas delim sa vama tri mala, a efektna trika za negovanje unutrašnje vere u sebe, koja će ulepšati svaki segment vašeg života.

  Mind ritual – Love letter

  Napišite sebi pismo. To ne mora da bude esej ili da liči na ruski klasik, već jednostavna poruka zahvalnosti sebi, napišite neki vid pohvale, saveta, odobrenja, nešto što biste inače poslali najbližoj prijateljici ili sestri, mami. U tom pismu spomenite šta ste sve dobro uradili u poslednje vreme, čemu se radujete, šta sve pozitivno primećujete kod sebe, i naravno – dopišite po neku želju koju želite da ostvarite, sa akcentom na to koliko podrške pružate sebi. YOU got this, budite ponosni na sebe što ne odustajete od toga da vam bude lepo!

  Body ritual – Free movement

  Plešite ispred ogledala uz svoju omiljenu vrstu muzike. Ovo je izuzetno oslobađajuća praksa koja, ukoliko je praktikujete svaki dan, donosi totalno novi osećaj u vašem telu. Obucite svoju omiljenu udobnu haljinu, pustite muziku, i đuskajte bez ikakvog razmišljanja da li izgledate dobro i da li igrate pravilno. Samo se prepustite trenutku, što bolje poznajte sebe i svoje telo, lepše će vam biti u svim onim situacijama koje nekad mogu da izazovu nelagodnost. Na primer, javni govor ili upoznavanje partnerove porodice.

  Soul ritual – Fun hobby

  Možda nemate vremena za sve aktivnosti koje želite da uvrstite u svakodnevnicu, ali ovo je nešto što ćete želeti da omogućite sebi, jer će vas totalno resetovati, opustiti, i otvoriti put ka vašim daljim ambicijama.

  Jednom nedeljno uradite nešto veoma zabavno za sebe. Nešto što vas zasmejava, neku aktivnost koja čini da zaboravite da pogledate na sat. Idite na karaoke, imitirajte poznatu ličnost, prihvatite da uradite nešto zabavno što vam je inače cringe, idite na maskembal ili karting, organizujte fashion show sa najboljim drugaricama. Kako ovo utiče na samopouzdanje?

  Kada se povežemo sa unutrašnjim detetom i jednostavno uradimo nešto što nam je uvek bilo privlačno i zabavno, učimo da ne posmatramo sebe (i život) previše ozbiljno, već da idemo sa prirodnim tokom života.

  Autentično samopouzdanje znači da živimo po svojim pravilima, bez griže savesti, sa puno ljubavi i oproštaja prema sebi, a i prema drugima. Tako učimo da se radujemo budućnosti koja nas čeka.

  https://buro247.rs/wp-content/uploads/2023/08/169172707905872.jpg
  Photo: Pinterest
  Saznaj više:
  Povezani članci: