Pretraga

Da li poznajete šešire Helen Kampinski?

Da li poznajete šešire Helen Kampinski?

Naša nova (stara) Instagram opsesija

Tekst: BURO.

Znate onaj osećaj kada naiđete na nešto što niste ni znali da sve vreme tražite? Takvi su šeširi i vizori sa potpisom Helen Kaminski. Iako brend postoji već trideset i pet godina i krasi glave poznatih skoro isto toliko, za njega po imenu zna relativno malo ljudi. Ali ako vas jednako nose Reese Witherspoon i sestre Olsen, znači da stvarno imate nešto vredno pomena.

Da li poznajete šešire Helen Kampinski? (фото 1)Osnivač brenda Helen Kaminski, sama je ručno pravila slamnate šešire za svoju decu da bi ih zaštitila od jakog australijskog sunca, onda je počela da ih izrađuje i svojim prijateljima i, konačno, jednom prilikom jedan od šešira zaboravila u nekom butiku. Kada je shvatila šta je uradila i vratila se po njega, već je bio prodat iako nije bio inventar radnje. U tom momentu je znala da ima dobru poslovnu priliku u rukama. Kako je potražnja za njenim šeširima stalno rasla, tako se brend pojavio u magazinu Vogue i ostalo je istorija.

Da li poznajete šešire Helen Kampinski? (фото 2)Rafija kojom je započela njenu karijeru, osamdesetih kada je počinjala, nije smatrana prvoklasnim materijalom za izradu šešira i sama ju je gajila kao ličan projekat na svojoj farmi u Gunadruu. I dan danas, šeširi se ne proizvode industrijski već ih izrađuju zanatlije. Odgovorna i etička proizvodnja su jedan od prioriteta brenda, a osim od rafije, šeširi se danas izrađuju i od lana, svile, mongolskog kašmira i filca.

Da li poznajete šešire Helen Kampinski? (фото 3)Ove sezone, brend ima kolekciju slamnatih šešira sa svilenim trakama i pletenicama i pletenih vizira koji su aksesoar trenutka, bilo da se nalazite u gradu ili na jahti. Ako želite da investirate u nešto što će trajati zauvek, uzmite neki od fedora modela.

 

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor