Da li poznajete šešire Helen Kampinski?

  04.06.2019.
  RECOMMENDED
  https://buro247.rs/wp-content/uploads/2019/06/sesiriSLIKA_U_CLANKU_TEMPLATE_copy.jpg
  Naša nova (stara) Instagram opsesija

  Znate onaj osećaj kada naiđete na nešto što niste ni znali da sve vreme tražite? Takvi su šeširi i vizori sa potpisom Helen Kaminski. Iako brend postoji već trideset i pet godina i krasi glave poznatih skoro isto toliko, za njega po imenu zna relativno malo ljudi. Ali ako vas jednako nose Reese Witherspoon i sestre Olsen, znači da stvarno imate nešto vredno pomena.

  https://buro247.rs/wp-content/uploads/2019/06/sesiritekst_0004_Layer_2.jpegOsnivač brenda Helen Kaminski, sama je ručno pravila slamnate šešire za svoju decu da bi ih zaštitila od jakog australijskog sunca, onda je počela da ih izrađuje i svojim prijateljima i, konačno, jednom prilikom jedan od šešira zaboravila u nekom butiku. Kada je shvatila šta je uradila i vratila se po njega, već je bio prodat iako nije bio inventar radnje. U tom momentu je znala da ima dobru poslovnu priliku u rukama. Kako je potražnja za njenim šeširima stalno rasla, tako se brend pojavio u magazinu Vogue i ostalo je istorija.

  https://buro247.rs/wp-content/uploads/2019/06/sesiritekst_0005_Layer_1.jpegRafija kojom je započela njenu karijeru, osamdesetih kada je počinjala, nije smatrana prvoklasnim materijalom za izradu šešira i sama ju je gajila kao ličan projekat na svojoj farmi u Gunadruu. I dan danas, šeširi se ne proizvode industrijski već ih izrađuju zanatlije. Odgovorna i etička proizvodnja su jedan od prioriteta brenda, a osim od rafije, šeširi se danas izrađuju i od lana, svile, mongolskog kašmira i filca.

  https://buro247.rs/wp-content/uploads/2019/06/sesiritekst_0003_Layer_3.jpegOve sezone, brend ima kolekciju slamnatih šešira sa svilenim trakama i pletenicama i pletenih vizira koji su aksesoar trenutka, bilo da se nalazite u gradu ili na jahti. Ako želite da investirate u nešto što će trajati zauvek, uzmite neki od fedora modela.

  Saznaj više:
  Povezani članci: