Pretraga

Otvorena je nova radnja brenda L'Uniform u Parizu, bili smo tamo i razgovarali smo sa dizajnerkom

Tekst: Jelena Karakaš

Foto: Jelena Karakaš i press

Nedelja mode ne podrazumeva samo revije kao na traci, već se ceo Pariz pretvara u pravu modnu igricu i vaše je da samo otvarate jedno po jedno polje, iza svakog otkrivajući novi univerzum. Pa je upravo tada zakazano otvaranje nove radnje brenda L/Uniform u sedmom arondismanu. Uputili smo se na dan otvaranja u ovu prešarmantnu radnju, čije uređenje prati postulate brenda koji postoji skoro deceniju i koji obožavaju istinski ljubitelji francuskog stila.

Otvorena je nova radnja brenda L'Uniform u Parizu, bili smo tamo i razgovarali smo sa dizajnerkom (фото 1)
Otvorena je nova radnja brenda L'Uniform u Parizu, bili smo tamo i razgovarali smo sa dizajnerkom (фото 2)

L/Uniform je 2014. godine osnovala Jeanne Signor, kako mi je rekla dok smo obilazili novu radnju, ideja joj je pala na pamet kada je krenula je mužem i troje dece na odmor i nikako nije mogla da spakuje sve u torbe različith veličina, oblika i brendova. Uvidela je da joj fali idealna torba i odlučila je da je upravo ona napravi i zato su od samog osnivanja u DNK-a brenda utkana putovanja. Pre svega u L/Uniform kupci dolaze po putne torbe, futrole za pasoš i navlake za aksesaore. Jeanne je imala prethodno iskustvo u svetu mode, a i njen muž dolazi iz sveta modnih detalja, u vlasništvu njegove porodice je brend Goyard.

Otvorena je nova radnja brenda L'Uniform u Parizu, bili smo tamo i razgovarali smo sa dizajnerkom (фото 3)
Otvorena je nova radnja brenda L'Uniform u Parizu, bili smo tamo i razgovarali smo sa dizajnerkom (фото 4)
Otvorena je nova radnja brenda L'Uniform u Parizu, bili smo tamo i razgovarali smo sa dizajnerkom (фото 5)

Praktičnost je ključna reč, pa su u ponudi različite veličine torbi od platna, u zavisnosti od dužine putovanja. L/Uniform aksesoari izrađuju zanatlije u njenom rodnom gradu Karkasonu na jugu Francuske. Ideja je da kroz jednostavan dizajn klijentima ponudi torbe koje su izdržive i kvalitetne u kombinaciji tkanine otporne na habanje i fine kože i to u bojama po želji, a sve je moguće na licu mesta personalizovati inicijalima različite veličine i boje. Za ovu sezonu spremili su pastelne nijanse, a sama Jeanne istakla je kombinaciju dve plave nijanse kao favorit za sezonu pred nama.

Otvorena je nova radnja brenda L'Uniform u Parizu, bili smo tamo i razgovarali smo sa dizajnerkom (фото 6)
Otvorena je nova radnja brenda L'Uniform u Parizu, bili smo tamo i razgovarali smo sa dizajnerkom (фото 7)

Novu radnju uredio je dizajn biro Halleroed koji stoji iza dizajn rešenja za brendove kao što su: Acne Studios, Toteme, Byredo, Alex Arigato, Arket... Jeanne i arhitekte složili su se oko ideje da to bude mesto gde vlada topli minimalizam i gde će proizvodi biti u fokusu. Elegantno, prefinjeno i šik su odrednice kojima se lako može opisati izvedeni enterijer. U zadnjoj prostoriji smeštena je mala kancelarija u kojoj će Jeanne ubuduće stvarati, tu je mekani ružičasti tepih, masivni radni sto i skulpturalni luster. Pažnja ka detaljima vidljiva je celoj radnji i sve je uređeno tako da ćete poželeti da se uselite, to nije slučajno, jer je upravo ideja iza enterijera da potencijalnim kupcima pomognu da zamisle svoj budući život sa L/Uniform torbom kao svakodnevnim pratiocem. Ukoliko vas put nanese u Pariz, obavezno dodajte ovu lokaciju na vašu šoping mapu, uživaćete u modnom nadahnuću koje će vas obuzeti na ovom zgodnom mestu.

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor