Pretraga

Ove tri torbe će obeležiti 2021. godinu

Ove tri torbe će obeležiti 2021. godinu

Tekst: BURO.

Kada pričamo o modnim investicijama, jasno je da je u ozbiljnoj igri samo jedna kategorija (osim očiglednih dijamanata, duh) i da je ime te kategorije: torbe. Neka opšta pravila naravno da važe ali… ono koje nam je najvažnije i dalje jeste to da se u dotičnu torbu jednostavno zaljubimo. A u koje to modele smo zaljubljeni 2021? Realno, u čak tri, a nismo ni usamljeni. Ovo su it-torbe koje sanjamo i koje želimo da “kupimo danas - nosimo zauvek”.

Gucci Jackie

Iako je prošlo puno vremena (čitava jedna era, čini nam se) od Gucci revije za ovo proleće/leto pred nama, jedna stvar nam je ostala u vrlo živom sećanju: Jackie torba, novi it-model italijanskog brenda. Ok, ako vam je ime poznato, to je zato što tehnički ovaj model baš i nije nov: originalno je napravljen i nazvan po Jackie Kennedy i godinama bio bestseler ali sada je redizajniran i napravljen od najmekše kože u raznim bojama. Pored klasične crne, tu su i pastelno roze, plava, smaragdnozelena i svetloljubičasta. S obzirom na to da se već nalazi na svim feedovima koje pratimo (i u ruci Harryja Stylesa) možemo slobodno reći da je već dostigla i potvrdila sva očekivanja o svm kultnom statusu. Kupovina vintage ili novog modela su jednak pogodak.

Prada Cleo

Okej, ako do sada možda i niste bili obožavatelj koncepta it-torbi, zbog ovog modela ćete ozbiljno razmisliti o njima (i nemojte se čuditi ako promenite mišljenje). Jednostavnih ali uzbudljivih linija i savršene veličine Prada Cleo je nazvana “evolucijom identiteta, reinvencijom nasleđa” i prvi put prikazana kao deo kolekcije za proleće/leto 2021. Prada futurizam pomešan sa brendovim minimalističkim DNK je uhvatio savršenu ravnotežu modernog i bezvremenskog. Zvanična kampanja koja nam je na prvi pogled oduzela dah, nastavila se i na Instagramu pa su mnoge devojke koje je nose postavile svoje crno-bele fotografije na feedove. Miuccia nam je ponudila torbu koja zaista zaslužuje da igra glavnu ulogu u našem aksesoaru. Sad i ubuduće.

Chanel mini torba za pojas

Postoje torbe i postoje Chanel torbe. Manija mini-modela koji se nose i oko struka još uvek se ne stišava, a kada na nju dodate legendarni lanac i štep onda dostiže nove neslućene visine. Omiljene varijacije na temu su nam kombinacije običnih i torbi oko struka, a groznica nas je posebno uhvatila nakon revije Métiers d'Art u decembru i prognoziramo da će nas držiti i cele ove godine. Ako mislite da je trenerka prepreka za ovaj model, prevarili ste se, a mi ih želimo u svim bojama. 

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor