Pretraga

Ovi šalovi garantuju dobro raspoloženje! Ogrnite se xxl modelima u veselim bojama

Ovi šalovi garantuju dobro raspoloženje! Ogrnite se xxl modelima u veselim bojama

Tekst: Emma Firth

U modnom univerzumu će se uvek naći i poneki trend koji će vam se učiniti kao vic koji malo ko razume. Onaj koji, ma koliko se trudili, jednostavno ne kontate i nema veze koliko puta neka X ili Y osoba koju pratite na Instagramu izjavljuje kako je baš to The next best thing.

Ovo nas dovodi do, na primer, činjenice da su odjednom korseti svuda oko nas (ako je verovati eBay pretragama). Glavni krivac? Trend je vrlo očigledno krenuo od blokbaster tv serije "Bridgerton" (koji je strimovan u 63 miliona domaćinstava u toku prvog meseca prikazivanja). Ipak, iako svi volimo tu dozu zabave i maštarija, posebno kada sve drugo izgleda (u najmanju ruku) sivo - ima nečeg posebno odbojnog u odeći koja vas steže i ne dozvoljava vam da se krećete, a već smo primorani da kod kuće provodimo više vremena nego što bismo hteli. Što se nas tiče, ovaj trend ćemo preskočiti. Pitajte nas ponovo u martu.

Umesto njega, u januaru želimo udobnu i utešnu odeću u kojoj je glavni trik slojevitost. Životi su nam u limbu pa sa njima verovatno i garderoba. To je ok. Prepustite se. Ima nečeg divnog u tome kad kopate po svojim starim stvarima i nađete džemper koji ste nekada davno voleli (a to "nekada davno" je realno sve pre februara 2020), par rukavica koje vam je kupila mama, a koje sta davnih dana odložili. Možda već imate trend koji ovog meseca 100% podržavamo: zovemo ga serotonin šal.

On je savršen pratilac za šetnju u parku za sve one koje hvata anksioznost pri pomisli da se odvoje od svog voljenog Netflixa. Pored toga, malo boje dok obavljate svoje dnevne obaveze daće vam i dnevnu dozu radosti )ovo tvrdi i nauka: mnoge studije su dokazale da određene boje imaju određeni efekat na naše raspoloženje i da mogu uravnotežiti našu energiju). 

Kate Nightingale, psihološkinja i osnivačica Style Psychology, kaže da kada obučete neku boju "vaš mozak automatski aktivira vašu podsvest u skladu sa tom nijansom" i "vaše trenutno emocionalno stanje se poprilično razikuje u zavisnosti od tih asocijacija, a mozak polako usklađuje vaše raspoloženje u skladu sa njima."

“Šal će uvek dati dozu individualnosti i savršen je aksesoar kada želite da vam outfit malo živne," kaže Hollie Harding, bajer za  Browns Fashion. “Boje izazivaju u nama osećanja koja vezujemo za zabavu i opsednuta sam Loewe raznobojnim šalom na pruge, a tu su i opcije u bojama drugih dizajnera kao što su Bottega Veneta, Ganni and Burberry.” U svom garderoberu nemate šal koji će vas razveseliti? Nema zime, pogledajte naš izbor i kliknite.

Ovaj članak prvobitno se pojavio na buro247.com


Povezani članci

Buro 24/7 Izbor