Pretraga

I mi smo opsednuti serijom \"Bridgerton\", a čini nam se da su kostimi već uticali na trendove

I mi smo opsednuti serijom "Bridgerton", a čini nam se da su kostimi već uticali na trendove

Tekst: BURO.

Scenario je sledeći, tek smo izašli iz decembarskog haosa i lagano smo se privikavali na januarsko dremanje po ceo dan, uz pauze za beskrajne ručkove sa prijateljima. Blažen bio „raspust“! U nekom od tih razgovora bez previše smisla povela se tema o seriji „Bridgerton“ čija je premijera na Netflixu bila krajem 2020. godine i svi smo pali na opis da je to zapravo „Gossip Girl“ smeštena u 1813. godinu. Kako ovih dana nemamo bogat društveni život, bindžovanje je zaista zvučalo kao najbolja opcija. A kao još bolja pokazala se činjenica da je to serija koju je producirala Shonda Rhimes koja nepogrešivo zna da odabere hit projekat („Bridgerton“ je do sada zabeležio 63 miliona pregleda širom sveta).

I mi smo opsednuti serijom "Bridgerton", a čini nam se da su kostimi već uticali na trendove (фото 1)

Mesece i mesece proveli smo rastrzani između WFH koncepta i trenerki svih pastelnih boja, tako da nam je istorijska drama došla kao poručena da popravi naš stilski moral. „Brigerton“ se odvija u Londonu, na početku sezone kada se debitantkinje po prvi put pojavljuju na balu u potrazi za verenikom. Dizajnerka kostima Ellen Mirojnick je kreirala neverovatnih 7.500 look-ova za potrebe osam epizoda serije. I to skoro sve u bojama sladoleda, sa floralnim printovima, uz milion slojeva materijala, sa kristalima na puf rukavima i sa perikama kakvih se ne bi postidela ni Marie Antoinette.

I mi smo opsednuti serijom "Bridgerton", a čini nam se da su kostimi već uticali na trendove (фото 2)

Radi se o outfit-ima zbog kojih ćete često kliknuti na dugme za pauzu kako biste proučili haljine, iako istina ne možemo baš da zamislimo sebe u tim modelima. Ipak, modernizovane varijacije na temu već možemo pronaći u radnjama. Statistike sajta Lyst pokazuju da je pretraga po reči „korset“ porasla za 123%, ukrasi za kosu od perja zabeležili su 49% veći broj pretraga, a haljine sa visokim strukom kakve su odlikovale tu eru pretraživane su za 93% više nego pre premijere serije.

I mi smo opsednuti serijom "Bridgerton", a čini nam se da su kostimi već uticali na trendove (фото 3)

Najjednostavnije objašnjenje bi bilo da nam je svima potrebna bilo kakva vrsta eskapizama. I u ovom trenutku nepraktičan svetlucavi ukras za kosu, ili dugačke satenske rukavice za operu su praktično akt bunta. Kupovina stvari koje ćemo moći da nosimo tek „kad sve ovo prođe“ je način da sebi obezbedimo nadu i nešto čemu možemo da se radujemo u predstojećim mesecima.

I mi smo opsednuti serijom "Bridgerton", a čini nam se da su kostimi već uticali na trendove (фото 4)
RODARTE
I mi smo opsednuti serijom "Bridgerton", a čini nam se da su kostimi već uticali na trendove (фото 5)
YUHAN WANG
I mi smo opsednuti serijom "Bridgerton", a čini nam se da su kostimi već uticali na trendove (фото 6)
ERDEM

Naravno, ne morate odmah potrčati kod krojačice sa slikama Daphne Bridgerton kako se vrti na podijumu, ali neki od dizajnera bili su spremni za ovaj zaokret i za sezonu proleće/leto 2021. prikazali su modele koji su vrlo romantični i dostojni svake princeze. Razmišljajte u smeru pufnastih rukava, mašni i brokata i oslobodite romantičarku u vama. 

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor