COLOR CRUSH: Zaljubljeni smo u pistachio zelenu

PROMO
15.01.2024.
RECOMMENDED

Iako je Pantone boja za 2024. peach fuzz – nijansa između roze i narandžaste, koja simbolizuje želju i težnju ka nežnosti, saosećanju i povezanosti, sve veće modne kuće odlučile su ovako: ova godina biće u znaku pistachio zelene.

Možda deluje neočekivano, ali pistachio zelena se u poslednje vreme nalazi u samom vrh popularnosti, ne samo u modi, nego i u enterijeru, automobilskoj industriji, ali i duvanskoj (o čemu nešto kasnije).

Suptilna, prefinjena, boja koja smiruje, osvežava i, ono što je najvažnije – laska svakom tonu.

Sve o vodećim modnim trendovima za 2024. saznajte OVDE, a u nastavku čitajte zašto su svetski dizajneri poput Brandona Maxwella, Ulle Johnson i Erdema odabrali pistachio zelenu kao dominantnu nijansu svojih kolekcija, kako da je stilizujete, nosite i zašto treba da je volite.

loewe
Loewe patike (net-a-porter.com)
pippa small 1
Pippa Small minđuše (net-a-porter.com)

ZAŠTO VOLIMO PISTACHIO ZELENU

Zato što je jedinstvena i sveža boja, koja stoji apsolutno svakom tenu. Zato što je izuzetno laka za kombinovanje. Može se svideti kako onima koji vole upečatljiv kolorit, kao i onima koji gotive neutralne tonove, poput bež i sive – probajte, odlična je alternativa.

Još jedan razlog zašto je volimo, kao i mint zelenu, jeste njeno ime – asocira na najsavršenije orašaste plodove koje biramo u sladoledu, na pizzi, kad krečimo zid u dnevnoj sobi i, naravno, kad su pričamo o modnim detaljima.

Premda ima primese žute, ovo je nijansa koja sadrži gotovo sve karakteristike zelene – vedra je, smiruje, donosi harmoniju i ravnotežu. Dovodimo je u vezu sa prirodom i percipiramo kao umirujuću i izuzetno prijatnu za oči.

pistachio zelena macaronsi

DA LI NAM PISTACHIO ZELENA DOBRO STOJI?

Možda znate, a možda nemate predstavu o tome koje boje laskaju vašem tenu, ali ako pogledate na TikToku, videćete da je lična analiza boja preplavila ovu društvenu mrežu. Video snimci obično izgledaju tako što jedna osoba sedi na stolici, dok analitičar boja raspoređuje komade obojenih tkanina oko njihovih ramena.

I kao običan gledalac, odmah možete da primetite koje boje idu uz koju osobu, kako se kategorizuju palete proleća, leta, jeseni ili zime sa toplim ili hladnim tonom lica. Možda vam ovaj proces zvuči komplikovano, ali zapravo – uopšte nije, i može da se primeni ne samo na odeću, nego i kad je šminka u pitanju, lak za nokte, boja kose…

Omiljeni momenat kod snimaka sa TikToka: videti kako neka osoba zablista kad joj se oko ramena postavi pistachio boja! I da, ispostavlja se da tonovi žute lepo stoje većem procentu ljudi nego što se veruje.

Nenaslovljeni dizajn 39
Nenaslovljeni dizajn 38
Nenaslovljeni dizajn 37

KAKO NOSIMO PISTACHIO ZELENU

Pistachio je jedna od najsvetlijih nijansi zelene i odlična je kada se nosi od glave do pete, ali je još lepša kad se uklapa uz druge tonove i boje. Sa belom, recimo, pravi odličan kontrast – kad poželite da svi gledaju u vaš outfit, ovo je siguran izbor, kao i onda kad pistachio zelenu uklopite uz koralno crvenu.

Neutralne boje kao što su siva, bež, krem srodne su boje sa pistachio zelenom, ali i sve pastelne nijanse – nežno roze, žuta, mint zelena.

Teget ili tamno plava se odlično kombinuje sa pistachio zelenom, a tirkizna stvara zanimljiv kontrast i divno izgleda na širokim, letnjim svilenim haljinama. Zlatna i bakarna uz pistachio zelenu, izgledu automatski daju notu elegancije i prefinjenosti, a braon stvara delikatan, mada pomalo ozbiljan izgled, pa je ova kombinacija boja idealna za poslovne sastanke.

71142084 446155582917773 6609244844870007877 n
71850806 140361087333031 3304794361477097085 n

MOĆ PISTACHIO ZELENIH DETALJA

Elegantni suptilni detalji u pistachio zelenoj doprinose sofisticiranosti – umesto upadljivih modnih elementa, koristite moć aksesoara koji pružaju prefinjen izgled. Korisnike nikotina koji su se opredelili za bezdimne alternative pušenju, zanimaće informacija da se novi Iqos Iluma uređaji mogu naći i u ovoj prefinjenoj nijansi zelene, a odličan su izbor jer možete da ih uklapate uz različite odevne kombinacije, čak i sportske, a da ne opterete izgled, dajući mu finiju notu. Svakako imajte na umu da ovaj proizvod nije bez rizika i da je namenjen punoletnim osobama.

Iako će dominirati narednog proleća i leta, pistachio zelena je boja svakog godišnjeg doba i zapravo ne podleže trendovima. Bilo da birate nakit ili Iluma uređaj u ovoj nijansi, sa pistachio zelenom ne možete da pogrešite – biće aktuelna u narednim decenijama.

IQOS ILLUMA 13

KO VOLI PISTACHIO ZELENU

SVI! U novim kolekcijama, za sezonu proleće – leto 2023/24 na pistama su je prikazali gotovo sve modne kuće, a dominirala je kod brendova Brandon Maxwell, Ulla Johnson i Erdem.

Jedna je od najpopularnijih boja i u zimskim kolekcijama – pogledajte samo Moon Boot u pistachio zelenoj nijansi – možete da ih uklapate sa svim zimskim stvarima u ormaru, bojama čitavog spektra od bele preko crvene do crne.

pistachio
Erdem, Brandon Maxwell, Ulla Johnson

Fotografije: Instagram, Pinterest, Pexels, Promo

Saznaj više:
Povezani članci: