Nova Coperni torba napravljena je od 99% vazduha – kako im je to pošlo za rukom?

05.03.2024.
RECOMMENDED

Od svojih beskrajno sexy haljina do prepoznatljivih torbi napravljenih od stakla, Coperni se trenutno izdvaja kao jedna od najinovativnijih modnih kuća. Sećate se uske bele haljine napravljena od boje u spreju koju je iznela Bella Hadid?

Oni uspevaju da kreiraju viralne ready-to-wear komade koji odgovaraju svakodnevnim potrebama, i to uz pomoć najnovijih tehnologija. Francuski brend je to sada ponovo učinio sa novom Air Swipe torbom.

Prepoznatljiva Swipe torba je već neko vreme ključni proizvod u njihovom asortimanu, te su je ponele celebrity ličnosti poput Doja Cat i Kylie Jenner.

Inspirisani vetrom, ovaj put su sarađivali sa profesorom Ioannisom Michaloudisom kako bi kreirali torbu koja je sačinjena od 99% vazduha i samo 1% stakla, sa neverovatnom težinom od 33 grama. Pored toga, napravljena je od nanomaterijala silika aerogela, najlakši čvrsti materijal na svetu koji je proizvela NASA.

Premda torba izgleda kao proziran oblačić, u pitanju je najveći komad koji je ikada izrađen od ovog nanomaterijala, i još jedan primer kako Coperni spaja modu sa tehnologijom.

Saznaj više:
Povezani članci: