S piste na ulice: Dior vraća LEOPARD PRINT na velika vrata

  02.03.2024.
  RECOMMENDED

  Novom kolekcijom, koju je prikazala na Nedelji mode u Parizu, kreativna direktorka modne kuće Dior, Maria Grazia Chiuri, vraća se u prošlost, tačnije u 1967. godinu, kada je francuski brend predstavio Miss Dior – prvu liniju ready-to-wear odeće. Shodno tome, Diorova kolekcija za jesen/zimu 2024. bila je izraženo mladalačka, ali je zanimljivo da bi podjednako mogle da je nose i mlade devojke i žene koje obožavaju mob wife estetiku i leopard print (neko ju je opisao kao susret mob wife estetike sa elitnim krugom labudica Trumana Capotea).

  Ono zbog čega se nama najviše dopada jeste upravo leopard print, koji je apsolutno dominirao pistom.

  Prvi red

  Najbolji pogled na kolekciju, pravo iz prvog reda, imale su ambasadorke brenda, pevačica Rosalía, Jisoo iz BLACKPINK-a, Jennifer Lawrence (koja se, navodno, oduševila leopard print izdanjima), Natalie Portman i Elizabeth Debicki.

  Modeli

  Sem novih lica, leopard print kuće Dior nosile su na pisti neke od veteranki Nedelja mode, kao što su Diane Chiu, Elle McCutcheon, Sophie Lisboa, Nyaduole Gabriel, Catarine Guedes, Amérije González.

  Set

  Maria Grazia Chiuri, poznata po saradnjama sa umetnicima na izgradnji vizuelnog identiteta piste i prostora u kojem se održava revija, ovog puta angažovala je indijsku umetnicu Shakuntalu Kulkarni da napravi bambusove skulpture za ceo set. Cela instalacija umetnice stvorila je osećaj „sobe obavijene zlatom“.

  Odeća

  Ovo je kolekcija zbog koje će na ulicama ponovo dominirati leopard print – pojavio se na 4 različota stajlinga i svaki put izazvao dramatični momenat. Leopar print u Diorovoj kolekciji videli smo na pletenoj suknji i kardiganu sa kratkim rukavima, mantilu, košuljama sa pojasom, na šortsu, dvorednom sakou – sve ono što će, kao što rekosmo, obožavati mlade devojke, ali i sve žene koje vole mob wife estetiku, kao i stil bogatih dama sa Upper East Sidea.

  Upečatljivi su i komadi za veče – haljine sa resama, ukrašene perlama. Tu je i crna haljina koja prati liniju tela, sa perlama oko vrata. Pažnju su privukle i kožne čizme, ali i mary jane cipele.

  Na nekoliko dugih suknji, sakoa i mantila velikim slovima pisalo je „Miss Dior“, nakit je bio zlatan – krupne minđuše, a od aksesoara pažnju su privlačile velike crne naočare i fedora šeširi.

  Saznaj više:
  Povezani članci: