Pretraga

Lily McMenamy je nova generacija supermodela kakvu smo čekali!

Lily McMenamy je nova generacija supermodela kakvu smo čekali!

Tekst: BURO.

Foto: ImaxTree i @lilymcmenamy

Lily McMenamy postala je zaštitno lice jedne od najpopularnijih kolekcija sezone Carrie Capsule JW Andersona, posvećene legendarnom romanu Stephena Kinga. Ona se pojavljuje i u lookbooku za najnoviju kolekciju Harrisa Reeda, a iza sebe ima brojne naslovne strane magazina kao što su Vogue, Interview i Love, ali i revije za brendove Chanel, Saint Laurent, Gucci (lista je predugačka da bismo je ovde nastavljali). Za razliku od druge "hit" dece poznatih, karijeru modela je zapravo počela tek sa 18 godina i to davne 2012. a u industriji se zadržala mnogo duže nego što je to njena majka, legendarna Kristen McMenamy očekivala. 

Lily McMenamy je nova generacija supermodela kakvu smo čekali! (фото 1)

Izreka "jabuka ne pada daleko od drveta" veoma je očigledna u slučaju Lily McMenamy. Od majke je nasledila oči, visinu i nezaboravne usne, ljubav prema modi ali i neustrašivost. Kako drugačije opisati jedno od njenih prvih pojavljivanja na pisti, za brend Marc Jacobs 2013. kada se prošetala samo u crnom šortsu i dugim rukavicama, bez topa sa rukom preko grudi? Iako sama tvrdi da ne zna kako je tada preživela tremu, to joj je dodatno boostovalo samopouzdanje. Poznata agencija Next dočekala ju je raširenih ruku (kako i ne bi kada su je već zavoleli i Karl Lagerfeld i Steven Maisel) i odmah je upoznali sa Hedijem Slimaneom. Samo nedelju dana nakon što je potpisala ugovor, osamnaestogodišnja Lily prošetala je pistom za Slimanovu prvu kolekciju za Saint Laurent.

Lily McMenamy je nova generacija supermodela kakvu smo čekali! (фото 2)
Lily McMenamy je nova generacija supermodela kakvu smo čekali! (фото 3)

Vrlo brzo našla se na listi modela koji sarađuju sa brendovima Gucci, Balmain, Fendi, Moschino, Emilio Pucci ali i na radaru urednika magazina Vogue, Dazed i AnOther koji su u treptaju oka prepoznali njenu specifičnu lepotu. Svet mode bio je mnogo otvoreniji nego svet u kom se kretala do tad pošto su je u školi nazivali "uvrnutom" i "ružnom". Naravno da je ovo delom i zbog toga što joj je majka jedan od najpoznatijih supermodela ikada, ali Lily insistira da o poslu gotovo nikad ne razgovara sa njom.

Od Kristen McMenamy, Lily je nasledila još nešto, a to je ljubav prema glumi. Prvo pojavljivanje na filmu bilo joj je u filmu "Rasprskavanje" Luce Guadagnina, uz Tildu Swinton i Ralpha Fiennesa. Režisera je upoznala na Fendi reviji i to je bilo to.

Lily McMenamy je nova generacija supermodela kakvu smo čekali! (фото 4)
MARC JACOBS, JESEN/ZIMA 2013.

Iako se bavi perfomansima (i Marinu Abramović navodi kao svoj najveći uzor), Lily McMenamy nastavlja da se bavi i modom, uprkos tome što sama Kristen nije verovala da će je ta karijera dugo držati. "Lily nema motivaciju za ovo, više je interesuju druge stvari," izjavila je jednom prilikom. Ako je suditi po revijama i kampanjama za Jil Sander, Gucci, Acne Studios, Harris Reed i JW Anderson, Lily ovo "svaštarenje" baš baš dobro ide. Jedva čekamo da vidimo šta je još čeka.

Lily McMenamy je nova generacija supermodela kakvu smo čekali! (фото 5)
HARRIS REED, PROLEĆE 2023.
Lily McMenamy je nova generacija supermodela kakvu smo čekali! (фото 6)
RICHARD QUINN, JESEN/ZIMA 2022.

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor