Pretraga

Modni momenti zbog kojih obožavamo Chloë Sevigny

Modni momenti zbog kojih obožavamo Chloë Sevigny

Tekst: BURO.

Reč "obožavanje" je realno understatement.

Chloë Sevigny je možda jedina devojka koja je - čak i dok je bila intern u modnom magazinu i imala više stila od svojih urednika - uspela da zadrži svoj cool girl status od momenta kada se pojavila na sceni pa sve do danas, dvadesetak godina kasnije. Zauvek ćemo je povezivati sa njujorškim vajbom ali ona je mnogo, mnogo više od toga. Najbolji modni primer da je celina mnogo više od zbira svojih delova. 

Devojka sa kratkom kosom i podočnjacima iz kultnog Sonic Youth spota "Sugar Kane" (koji i dan danas vrtimo na repeat), indie filmska zvezda dvehiljaditih, žena koja je prošle godine uspela da nas zainteresuje čak i za svadbu i venčanice, Sevigny je započela više trendova nego što možemo da prebrojimo, a sve to bez ikakve očigledne želje da se dopadne (i uvek bolje nego oni koji je kopiraju). Ovo je delić momenata zbog kojih je zauvek u našem #inspo folderu u kom je pojavljivanje na Proenza Schouler reviji samo poslednji dodatak.

DEVEDESETE

Modni momenti zbog kojih obožavamo Chloë Sevigny (фото 1)
RANE DEVEDESETE
Modni momenti zbog kojih obožavamo Chloë Sevigny (фото 2)
MIU MIU, 1996.

Kosa koja izgleda kao da ju je sama šišala, iznošeni džins, podočnjaci, majice sa natpisima, mini haljine i cokule... Nabrojte svaki trend iz ove dekade koji vam se danas vrzma po glavi i velike su šanse da ga je Chloë nosila maestralno, bilo u životu, bilo na filmu. Indie sleeze je njena teritorija, a njena fotke iz ovog perioda su poput kratkog masterklasa (bez kog nećete daleko stići). Počnite od filma "Kids", zavirte u Miu Miu arhivu pa sve do filma "Američki Psiho" iz 2000.

Modni momenti zbog kojih obožavamo Chloë Sevigny (фото 3)
1996.
Modni momenti zbog kojih obožavamo Chloë Sevigny (фото 4)
1998.

2000-2010.

Modni momenti zbog kojih obožavamo Chloë Sevigny (фото 5)
2002.
Modni momenti zbog kojih obožavamo Chloë Sevigny (фото 6)
EMMYS 2009.

U ovoj dekadi, Chloë je u svoj život pored alternativne američke scene dodala i crveni tepih, a spoj je genijalan. I dalje muza Marca Jacobsa ali i mnogo više od toga: mini slip haljine polako su zamenjene damskim šortsevima koje je nosila bolje od Kate Moss (da, usuđujemo se da to naglas kažemo), chunky obućom ali i dizajnerskim haljinama na premijerama i festivalima (koje nikada nisu "nosile nju" već ih je učinila apsolutno svojim).


2010- 2020.

Modni momenti zbog kojih obožavamo Chloë Sevigny (фото 7)
PROENZA SCHOULER 2017.

Odrasla Chloë nikada nije bila zarobljena u sopstvenoj prošlosti - možda je baš to ključ njene autentičnosti. Omiljena devojka nekih od najboljih američkih dizajnera, nastavila je da nosi svoje ključne komade na samo svoj način, a kampanje u kojima je bila zaštitno lice (2017. se pojavila prvi put za brend Proenza Schouler) izgledale su kao da je neko jednostavno zavirio u njen ormar, a ne kao nova dizajnerska kolekcija u koju ju je neko obukao.

Modni momenti zbog kojih obožavamo Chloë Sevigny (фото 8)
2012.
Modni momenti zbog kojih obožavamo Chloë Sevigny (фото 9)
2015.
Modni momenti zbog kojih obožavamo Chloë Sevigny (фото 10)
2012.

2020. & COUNTING

Modni momenti zbog kojih obožavamo Chloë Sevigny (фото 11)
PROENZA SCHOULER JESEN/ZIMA 2023.
Modni momenti zbog kojih obožavamo Chloë Sevigny (фото 12)
MARC JACOBS RESORT 2021.

Volimo njeno pojavljivanje na pisti za Proenza Schouler od pre neki dan ali još više volimo tri venčanice koje je obukla na svom drugom venčanju za istog čoveka, Sinišu Mačkovića (prvi put su se venčali u opštini zbog opšte situacije u kojoj se svet našao). Jednu je potpisao Glenn Martens za Jean Paul Gaultier Haute Couture, drugu Anderson za Loewe, a treću (kombinezon od providne bele čipke) Casey Cadwallader za Mugler.

Modni momenti zbog kojih obožavamo Chloë Sevigny (фото 13)
2022.
Modni momenti zbog kojih obožavamo Chloë Sevigny (фото 14)
2022.

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor