Pretraga

Ručno rađene italijanske cipele? Oh da! Predstavljamo vam tri mala brenda

Ručno rađene italijanske cipele? Oh da! Predstavljamo vam tri mala brenda

Tekst: Jelena Karakaš

Okej, imamo one opake cipele na štiklu koje vikendom izvodimo na krug đuskanja sve dok ne završimo na ivici suza u lokalnoj piceriji u pet ujutru, ali nema veze, noge nam izgledaju kao da su od Kate Moss, pa nek ide život! Pa onda su tu one džombaste, ružnjikave sandale, koje mnogi ne razumeju, ali Chanel kaže da su kul. Zatim su tu patike, njih obožavamo, ali im svakodnevni pristup kancelariji nije dozvoljen.

Šta da radimo u onim situacijama kada želimo da izgledamo fino i sređeno, a da istovremeno ne zaustavimo cirkulaciju u stopalima? Ako je suditi po ponudi high street radnji koje lete za trendovima, otprilike ništa, ili možda da probate da ubedite nadređene da su džombaste patike vrlo elegantne, ili da se pretvarate da su japanke poslovna obuća. Srećom, imamo rešenje za ovu pat poziciju: male radionice cipela u Italiji ignorišu brze trendove već prave obuću koja je šik, elegantna i lako uklopljiva uz svaki stajling. Da, želimo da kažemo da je vreme da se oprobate u online šopingu. Ovo su naši predlozi.

Monica Para

Ručno rađene italijanske cipele? Oh da! Predstavljamo vam tri mala brenda (фото 1)
Ručno rađene italijanske cipele? Oh da! Predstavljamo vam tri mala brenda (фото 2)
Ručno rađene italijanske cipele? Oh da! Predstavljamo vam tri mala brenda (фото 3)

Brend cipela Monica Para postoji više od 10 godina, a sve je počelo tako što Monica nije mogla da pronađe odgovarajući par cipela za venčanje i odlučila da kreira jedne baš za tu prigodu. Doduše to joj nije predstavljamo problem jer od 1984. godine radi kao dizajner cipela za brendove kao što su Vicini i Stuart Weitzman. Za svoj brend se odlučila za tailor made pristup gde kupci sami mogu odabrati model, visinu i izgled štikle, materijale i boje… Od aprila 2019. godine snage je udružila sa Giovannom Micheloni i stvorile su koncept 35LAB atelje u kome nude klijentima personalizovane komade od glave do pete.

Mia Moltrasio

Ručno rađene italijanske cipele? Oh da! Predstavljamo vam tri mala brenda (фото 4)
Ručno rađene italijanske cipele? Oh da! Predstavljamo vam tri mala brenda (фото 5)
Ručno rađene italijanske cipele? Oh da! Predstavljamo vam tri mala brenda (фото 6)

Mia je, posle godina rada za internacionalne korporacije u Italiji, odlučila da sve napusti i okrene se svojoj strasti, a to je kreiranje cipela. Uz pomoć svoje sestre Cristine one su u gradiću na obali jezera Komo osnovale svoj mali brend. Devojke su se odlučile da ručno izrađena obuća sa njihovim potpisom pre svega bude ženstvena i udobna. Špicaste baletanke sa tankim kaišićem dolaze u velikom broju varijacija u bojama i materijalima. A čak je i Olivia Palermo njihova obožavateljka i to tolika da se odlučila za saradnju sa njima. Olivia je početkom aprila ove godine objavila da će upravo Mia Moltrasio baletanke sa leopard uzorkom biti ekskluzivno dostupne na njenom sajtu.

Le Boffi

Ručno rađene italijanske cipele? Oh da! Predstavljamo vam tri mala brenda (фото 7)
Ručno rađene italijanske cipele? Oh da! Predstavljamo vam tri mala brenda (фото 8)
Ručno rađene italijanske cipele? Oh da! Predstavljamo vam tri mala brenda (фото 9)

Kada otkrijete italijansku marku Le Boffi pomislićete da ste kao Alisa skliznuli u neki čarobni svet, jer kada shvatite koliko tu postoji mogućnosti za personalizovanje cipela pomislićete da se želje stvarno ostvaruju. Brend je osnovao Edoardo Lamperti i 40 godina se bavio izradom obuće, ipak novi koncept je delo njegovog nećaka koji je preuzeo kompaniju. Njegova ideja je da poveže tradiciju i inovaciju na način kakav se svima dopada. Opcija da na sajtu možete da odaberete sve po svom ukusu čini svaki par cipela jedinstvenim, a izrada je i dalje ručna. U opticaju je nekoliko elegantnih modela koji sjajno pristaju svakom stopalu, možda ćete poželeti da odmah “dizajnirate” i nekoliko pari. Ne brinite, i mi smo neodlučni, jer zapravo želimo - sve!

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor