Pretraga

Upoznajte vintage dealere koji oblače zvezde za crveni tepih

Upoznajte vintage dealere koji oblače zvezde za crveni tepih

Tekst: BURO.

Davno (jako davno) su prošli dani kada je Renée Zellweger u vintage žutoj haljini na dodeli Oskara bila usamljen primer. Danas svaka showbiz žena koja drži do sebe gleda da se pojavi u što posebnijoj varijaciji na temu. Pored Kim K koja je arhivske komade odavno počela  da koristi za prikupljanje modnih poena, tu su i brojne glumice i modeli, a jedno od najboljih izdanja nam je u skorije vreme priredila Bella Hadid u vintage Alaia haljini iz 1986. godine (čitaj: haljini dvadeset godina starijoj od nje same). Ako ste se pitali gde pronalaze sve te komade, odgovor su vintage dealeri koje stilisti poput Karle Welch ili Law Roacha koji rade sa poznatima imaju na speed dialu. Upoznajte ih.

Pechuga Vintage

Johnny Valencia, osnivač Pechuga Vintage-a, je u najmanju ruku zaljubljenik u modu koja više "ne može da se kupi", a njegovi arhivski komadi prošetali su se crvenim tepihom MET Gale ali i krasili mnoge editorijale. On veruje u to da onima koji su bili pre nas treba odati dužnu poštu i slaviti ih zato što su doprineli tome da budemo tamo gde smo. Neke komade je spreman da iznajmi, a neke ne, pa se Rihanna odlučila da ne rizikuje i od njega jednostavno kupi krznenu Prada stolu iz 2011. koju je nosila u svojim trudničkim danima.

Upoznajte vintage dealere koji oblače zvezde za crveni tepih (фото 1)
Upoznajte vintage dealere koji oblače zvezde za crveni tepih (фото 2)

@PECHUGA_VINTAGE

Aralda Vintage

Da li se sećate Belle Hadid u vintage crnoj Dior haljini iz pedesetih? Stigla je sa rafova Aralda Vintage, baš kao i zlatna Loris Azzaro haljina iz osamdesetih u kojoj se Amber Valetta pojavila na ovogodišnjoj MET Gali. Pored crvenog tepiha, ova ne-tako-obična second hand prodavnica iz Los Anđelesa postala je poznata i među kostimografima za serije i filmove sa kojima često sarađuju.

Upoznajte vintage dealere koji oblače zvezde za crveni tepih (фото 3)
Upoznajte vintage dealere koji oblače zvezde za crveni tepih (фото 4)

@ARALDA.VINTAGE

Opulent Addict

Sa kolekcijom retkih vintage kreacija koja broji više od hiljadu komada, Anita Todor osnivačica Opulent Addict-a, poseduje jednu od najboljih arhiva za iznajmljivanje, a Kardashian klan izgleda da ne može da živi bez nje. Pored njih, stalni klijenti uključuju imena kao što su Olivia Rodrigo, Halsey, Miley Cyrus, Shakira i Gabrielle Union.

Upoznajte vintage dealere koji oblače zvezde za crveni tepih (фото 5)
Upoznajte vintage dealere koji oblače zvezde za crveni tepih (фото 6)

@OPULENTADDICT

Gabriel Held

Gabriel Held je po tvrdnjama magazina Vogue "najbolji istoričar mode Instagrama". Stilista i arhivator, počeo je da se bavi sakupljanjem vintage komada 2011. godine, a sada pored toga što oblači zvezde kako za crveni tepih tako i u svakodnevnom životu (na listi klijenata mu se nalaze imena od Paris Hilton do Olivie Rodrigo), stilizuje i modne editorijale posebnim miksom savremenih i vintage komada.

Upoznajte vintage dealere koji oblače zvezde za crveni tepih (фото 7)
Upoznajte vintage dealere koji oblače zvezde za crveni tepih (фото 8)

@GABRIEL_HELD_VINTAGE

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor