Kako stilizovati SKINNY FARMERKE u 2024. godini?

23.04.2024.
RECOMMENDED

Imamo jednostavan odgovor na ovo pitanje – uzdajte se u Kate Moss. Svakako, Alexa Chung i Victoria Beckham su nam takođe dale primer za to kako da nosimo uske farmerke, ali niko ih nije stilizovao baš kao Kate Moss.

Osnova njenog stila su oduvek bile farmerke, konkretno vrlo skinny farmerke. Nakon što se porodila 2002. godine, najkul mama na planeti se sa kolicama pojavljivala svuda po gradu, pa čak i na žurkama magazina Dazed & Confused, iznova noseći varijaciju istog outfita – uske farmerke, vojničke čizme, jaknu od veštačkog krzna i opuštenu torbu (omiljene su joj bile Le City model od Balenciage, Longchamp Gloucester Duffle i Mulberry Bayswater). Jednostavan stajling, ali u rock and roll duhu.

Skinny farmerke 1
Skinny farmerke 2

Kate Moss nikada nije bila vernа određenom brendu farmerki (sarađivala je sa brendovima Frame i Rag & Bone, kao i sa Topshopom), ali je zato bila verna kroju – skinny, ali ne toliko skinny da preseca cirkulaciju i dovoljno dugačke da dođu do ispod članka, umesto iznad.

Baletanke sa potpisom Repetto bile su, i još uvek jesu, njen odabir obuće tokom toplijih sezona, ali su joj čizme, od Vivienne Westwood Pirate modela do gumenih Hunter čizma, i dalje nezamenljive.

6bd304d1a83fe3265b652ea593ad03da
Alexa Chung

ČEMU SLUŽE SKINNY JEANS DANAS?

One danas deluju kao prazno platno za oslikavanje. Uske farmerke nisu više fokus outfita, već su tu kao osnovni komad koji treba da se nadograđuje. Ključna je torba, jakna ili sako i obuća, dok su farmerke način da se sve uspešno spoji.

Saznaj više:
Povezani članci: