KRATKO ODELO: Vreme je za „uniformu bogatih mama“

  04.01.2024.
  RECOMMENDED

  Trend tihog luksuza ne planira da nas napusti ni u 2024, a do sada smo već naučili kako da ga implementiramo u svoj svakodnevni stil. Ali, evo male modifikacije – na početku nove godine, priča se o tome kako diskretno bogatstvo pokazuju neke od njegovih najvećih pobornica – bogate mame, noseći kratko odelo.

  Ko su „bogate mame“ i kako ih zamišljamo? Američki Vogue je krajem prošle godine objavio tekst na tu temu „Da li je energija bogatih mama novi tihi luskuz“, gde su kao bogate mame istaknute Gwyneth Paltrow, Jennifer Lopez, Gisele Bundchen, Katie Holmes, Angelina Jolie, Jennifer Lawrence.

  Šta je stil bogatih mama? Bogate mame poslednjih godina žive u graničnoj zoni između slobodnog vremena i poslovnog oblačenja. U odevnim kombinacijama od lepršavog lana leti i besprekornih pletenih komada zimi, recimo, one već neko vreme imaju jasno definisan način odevanja: tu su suptilni elementi garderobe, klasični osnovni komadi odeće, gde je u većini slučajeva primetna upadljiva, primetno luksuzna torba. Tu nema mesta za besmisleno velike torbe s logotipima; torbe s energijom bogatih mama su nešto skromnije i – što je još važnije – funkcionalne, omogućavajući zaposlenim mamama da nose sve neophodno dok su u pokretu.

  Još neki elementi koji definišu stil i energiju bogatih mama? Gomila finog nakita za svakodnevno nošenje, luksuzni satovi oko zgloba i dizajnerski džins. Ali, u poslednje vreme, NOVA UNIFORMA bogatih mama postalo je kratko odelo. U dinamičnom svetu mode, kratki komplet lako spaja sofisticiranost sa trunčicom razigranosti i nešto je što bi nosila, recimo, kul savremena CEO žena, koja poručuje: „Sastanak borda mogu da vodim dok sam na skijanju sa porodicom“. Direktno, diskretno i sa dozom drskosti.

  A evo i kako da nosite kratko odelo i kakva da birate:

  BIRAJTE IZVRSTAN KROJ

  Kao i kad kupujete obično odelo sa dugim pantalonama, ono što pravi razliku između dobrog i lošeg, uglavnom je kroj. Pažnja posvećena veličini i strukturi – pravo je svedočanstvo ovoj posvećenosti. Potražite kratko odelo koje ističu vašu figuru, neka sako i šorts graciozno prate vaš oblik tela.

  PRIGRLITE UNIVERZALNOST

  Kratko odelo je komad odeće koji se lako nosi od jutra do večeri. Upotpunite ga svilenom bluzom za poslovni sastanak i bez napora pređite na čipkanu majicu na bretele za večernje izlaske. Prilagodljivost ove uniforme imućnih žena osigurava da zračite sofisticirano bez obzira na priliku, čineći je neophodnim ulaganjem za savremenu ženu koja je uvek u pokretu.

  UŽIVAJTE U LUKSUZNIM TKANINAMA

  Luksuz prevazilazi izgled; radi se o zadovoljstvu koje osećate na koži. Investirajte u kratko odelo izrađeno od raskošnih tkanina poput svile, kašmira i finog vunenog materijala. Ovi materijali ne samo da su luksuzni, nego pružaju neuporedivu udobnost.

  NOSITE SMELE BOJE I DEZENE

  Zaboravite na crne i konvencionalne nijanse, umesto toga birajte kratko odelo živih tonova koji odražavaju vaše samopouzdanje i harizmu. Bilo da je u pitanju smela crvena ili šareni cvetni uzorak, neka kratki komplet koji nosite bude platno za izražavanje vaše ličnosti, zadržavajući pri tom notu sofisticiranosti.

  ISTAKNITE ELEGANCIJU DETALJIMA

  Od upadljivog nakita do dizajnerskih torbi, svaki detalj je bitan. Pravi aksesoari ne samo što dopunjuju kratko odelo, već pokazuju i vašu sklonost ka luksuzu.

  Saznaj više:
  Povezani članci: