Ako ste zaljubljenik u ručno rađeni nakit, ne propustite ovih 5 brendova

  22.06.2019.
  RECOMMENDED

  https://buro247.rs/wp-content/uploads/2019/06/COVER_RUCNO_PRAVLJEN.jpg

  Oni su više od samog dizajna. A obožavali bismo ih i da su „samo“ to. Svi ovi brendovi svoje komade proizvode ručno, u malim serijama, nemaju milione pratilaca na društvenim mrežama, prodaju uglavnom samo online, a ipak će svojim primerom zapušiti usta svakom ko kaže da na tržištu nema mesta. Svi su stacionirani van centara mode. Dakle, ovi dizajneri igraju igru po svojim pravilima, bez krupnih kompromisa i, očigledno, pobeđuju na svim nivoima. Uz to, prave nakit prema kome je nemoguće ostati ravnodušan.

  Accentuate Jewelry

  Dizajnerka Elena Romanenko osnovala je brend još 2013. godine i posvetila se pravljenju jedinstvenih komada ručne izrade. Svaka kolekcija od tad prenosi deo njene kreativne energije na onoga ko nosi nakit uz napomenu da “u trenutku kada dodirnete naš nakit, osetićete misteriozne senzacije”. Posebno je poznata po svojim ogrlicama sa kićankama, a mi smo se zaljubili u dramatične ear cuffs i nakit za glavu od bisera.

  Wald Collection

  Prva stvar koju vidite na Wald Instagram nalogu je rečenica “Handmade by a Fairtrade moms collective in Germany”. Prijateljice Dana Roski i Joyce Binneboese inspiraciju nalaze globalno, proizvode lokalno i prave pun krug distribucijom na globalnom nivou. Njihove “džidžabidže sa putovanja” prodaju se na njihovom sajtu i eksluzivnim online prodavnicama i buticima, a u njihovom pres portfoliju guraju se najbolja imena onlinea i printa. A kako drugačije kada su vam Marion Cotillard i Lena Dunham među prvim kupcima?

  Anita Berisha

  Samouka dizajnerka Anita Berisha osvojila nas je svojim ekološki osvešćenim nakitom inspirisanim organskim oblicima i teksturama, od ledenih santi do najdelikatnijeg cveća. U njenom studiju svaki komad se pravi ručno i od prirodnih materijala poput slatkovodnih bisera i kristala. Posebno su nam za oko zapale choker ogrlice od sedefa i linija Blooming koji se mogu kupiti i na njenom sajtu i na gigantu e-commerca Net-a-Porter.

  Leigh Miller

  Ovo je brend za osvešćene zelene ratnike. Inspirisana oblicima koji se nalaze u prirodi, dizajnerka Leigh Miller Newman koristi tehniku izlivanja modela od voska koji oblikuje ručno, a zatim pravi odlivke od metala kojima finalnu intimnu i organsku formu daje svojeručno čekićem. Kolekcije su izrađene od čitavog spektra metala, od mesinga preko srebra do roze zlata, sa dodacima stakla i poludragog kamenja. Školjke od peskiranog stakla, umesto pravih? Prodato!

  Nalin

  Anna Lindeman, dizajner i osnivač brenda, osnovala je Nalin tek prošle godine ali već ima ozbiljnu bazu u krugovima znalaca. Oduvek su je privlačili stari porodični nakit i crtanje portreta pa je ova njena ljubav oblik dobila u nakitu ograničenih serija. Komadi se prave u malom porodičnom ateljeu na jugu Španije, a mogu se kupiti isključivo online. Nalin svakog meseca izbacuje po jedan novi dizajn, a komadi nikada ne idu na sniženje. Naši favoriti su ogrlice Anna i Teddy.

   

  Saznaj više:
  Povezani članci: