Kako da svoj nakit izdignete na novi nivo? Odaberite komade koji imaju simbolično značenje

  23.06.2020.
  RECOMMENDED

  https://buro247.rs/wp-content/uploads/2020/06/simbolicni_nakit_cover.jpg

  Ok, svi već znamo da je nakit u stanju da nam u sekundi popravi raspoloženje i, ne, to nema nikakve veze sa time koliko košta već šta za nas predstavlja. Čak i ako niste, kao ja, navučeni na komade koji se prenose sa kolena na koleno i za koje tvrdim da nose sa sobom posebnu vibraciju ljubavi i snage žena koje su taj nakit volele i nosile pre mene (a volele su i mene), sigurna sam da osećate razliku između komada koji zaista nešto znače na ličnom nivou i nečega što danas jeste – sutra nije.

  Izabrati nakit koji vama samima nešto znači je pomalo kao skoncentrisati energiju u opipljiv simbol – lakša je za koristiti. Zato je jednako kao i nastavljati, moćan osećaj započinjati sopstvene tradicije sa samim sobom ili sa nekim drugim. Ceo proces je potpuno ličan i ne postoji niko i ništa što će vam nametnuti pravila o tome “kako nešto treba”. Želite da nosite simbol srca? Samo napred. Poludragi kamen? I to. Slovo ili reči koje za vas imaju više značenje, isto tako. Dukate, stare ili stilizovane… Mogućnosti su beskrajne.

  Čak i najtvrdokorniji minimalisti prepoznaju snagu nakita koji predstavlja simbol – zato ćete baš na njima najčešće i videti delikatne lične amajlije u vidu tankih lančića ili prstenja. Maksimalisti im se takođe raduju pošto je gomilanje amajlija njihova specijalnost. A kako ga izabrati? Spremite se da zvučim kao potpuni kliše: ne gledajte samo očima. Baš kao što se kaže da ljude privuku kristali koji im trebaju u životu (a ja uopšte čak i nisam u new age fazonu) ili da ljudi dobiju psa koji im treba, a ne psa kog su hteli (sa druge strane potpuno jesam u Cesar Millan fazonu). 

  Kao prvo, zamislite šta volite u životu i čemu težite, ne kopirajte nikog, a zatim se bacite u potragu. Nema ništa loše u ključićima i srcima od srebra sa Tiffany’s žigom ali upravo je ovo polje na kom briljiraju manji nezavisni bendovi kako u svetu, tako i kod nas. Pored toga, osim što je broj komada u njihovim serijama uglavnom vrlo ograničen iz razloga što svoj nakit izrađuju ručno, veoma često su otvoreni i za različite personalizacije pa će komad sa kojim završite biti zaista samo vaš – i onoga kome odlučite da ga poklonite. Uključite se u igru. 

  Saznaj više:
  Povezani članci: